ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τρόμαξαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ,,,

Η μεγαλειώδης διαδήλωση της 5/5 τρόμαξε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Αυτή την φορά τους "έκραξαν" οι δικοί τους άνθρωποι. Επίσης, το σύνθημα "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή" ακούστηκε και από μπλοκ συνδικαλιστικών ενώσεων που στηρίζουν παραδοσιακά τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη και δεν μπορεί να χειραγωγηθεί. Το ΚΚΕ προσπάθησε να το κάνει με το γνωστό τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα: Χαρακτήρισε συλλήβδην όλες αυτές τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ακόμα και στα δικά του μπλοκ ως υποκινούμενες από προβοκάτορες και φασίστες.
Με αυτά τα δεδομένα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αντί να προκηρύξουν απεργίες αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και περνάει τα νέα μέτρα προκήρυξε για σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ούτε όμως το ΠΑΜΕ το βλέπουμε να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με απεργιακές κινητοποιήσεις. Εξάλλου, ως γνωστόν, δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία παρά σε ελάχιστες συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχει.
Με μικρή συμμετοχή κόσμου έγινε η συγκέντρωση που είχε οργανωθεί χθες το απόγευμα μπροστά από το κτίριο της Marfin στην Σταδίου. Κομματικά πανό δεν κατέβηκαν και μερικά που ήρθαν(όπως της Νεολαίας ΣΥΝ) δεν άνοιξαν ποτέ...

4 σχόλια :

  1. Στις 26 Απριλίου το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ανακοίνωσε κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για την κρίση με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο, Χρ. Κατσούλα, Μ. Μπόλαρη.

    Στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της 29ης Απριλίου από τον ΣΥΝ και άλλα μέλη της Γραμματείας προτάθηκε κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα με ομιλητή τον Α. Τσίπρα. Εμείς καλέσαμε να γίνει μια μόνο συγκέντρωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο και Α. Τσίπρα και να ματαιώσουμε τη συγκέντρωση του Μετώπου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αρνήθηκε.

    Στη Γραμματεία της 4ης Μαΐου, παρουσία του Αλ. Αλαβάνου και Α. Τσίπρα, επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Προτείναμε για δεύτερη φορά κοινή συγκέντρωση με τους δύο ομιλητές και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά αρνήθηκε. Με βάση τον κανόνα της ομοφωνίας θα μπορούσαμε να μη δεχθούμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάναμε όμως.

    Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του ΣΥΝ, προχωράει σε συγκέντρωση στις 14 Μάη στην Κλαυθμώνος. Το Μέτωπο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 20 Μαΐου. Χάνεται έτσι, παρά τις προσπάθειές μας, μια μοναδική ευκαιρία για ένα ισχυρό σήμα ενότητας, αγώνα και νέου ξεκινήματος που απαιτούν οι ιστορικές στιγμές, οι ανάγκες μιας πολιορκούμενης κοινωνίας, η υποχρέωση υπέρβασης των ανεπαρκειών του ΣΥΡΙΖΑ κι η έντονη επιθυμία των μελών και φίλων μας.

    Κάνουμε σήμερα, 11 Μαΐου, για τρίτη φορά, ύστατη έκκληση προς τον ΣΥΝ να προχωρήσουμε σε κοινή εκδήλωση, οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Μάη στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και οποιοδήποτε άλλο χώρο, φτάνει να είναι ενωτική.

    Αθήνα, 11 Μαΐου 2010

    Αντώνης Νταβανέλος
    Γαλάνης Νίκος
    Θεωνάς Γιάννης
    Σαπουνάς Γιώργος
    Τσακνιάς Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον ΣΥΡΙΖΑ είδα πανώ του Κόκκινου, νομίζω κάποια στιγμή και της ΟΚΔΕ από την Ανταρσύα (αλλά δεν είμαι σίγουρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαίες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ήταν, επίσης υπήρχε στην κεφαλή της πορείας ένα πανό της πρωτοβουλίας των σωματείων. Όλα αυτά τα κρατούσαν στα χέρια (χωρίς κοντάρια) και δεν προεξείχαν πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καντε αέρα στη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και μετά σας φταίνε. Σκιζόσαστε να μαζέψτε κανα άνθρωπο στις ξεφτυλισμένες ηγεσίες και μετά τους βρίζεται. Μακριά κι αλάργα σας πήραμε χαμπάρι. Μακριά απο ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ είστε όλοι για γιαούρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ