ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Τα ψελλίσματα του Χρυσοχοίδη σε απάντηση του δημοτικού συμβουλίου



Το ψήφισμα του Δ.Σ. που ο Γ. Πρετεντέρης ...αποφεύγει να το διαβάσει!

ΑΠΟ:
ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΓΡΑΦ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ψήφισμα αρ. 284

Μετά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:



1ον Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες

2ον Καταγγέλουμε την επίθεση της αστυνομνίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.

3ον Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

4ον Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας

5ον Διλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχειακό Μέγαρο.

6ον Η πράξη της εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μία καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.

7ον Καταγγέλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.

8ον Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότη στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κοινοποίηση
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2. Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
3. Εισαγγελία Πειραιά
4. ΜΜΕ


Υ.Γ. Αυτοί που δεν το ψήφισαν είναι του ΚΚΕ , άλλωστε ήταν και η μόνη παράταξη που δεν εμφανίσθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Δημαρχείο , ούτε καν να δουν τι έγινε!

8 σχόλια :

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ..... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΒΙΑ... Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάλι μου φαίνονται πολύ λογικοί οι ισχυρισμοί Χρυσοχοϊδη. Υπάρχει μια υποκρισία στην ανανεωτική αριστερά (της οποίας είμαι κι εγω ψηφοφόρος της). Ενώ εκφράζει αποδοκιμασία για τα φαινόμενα τυφλής βίας που προέρχονται από τη μεριά του λεγόμενου "αντεξουσιαστικού" χώρου, αντιτίθεται σε κάθε μορφής ενέργεια που θα μπορούσε να ελέγξει αυτά τα φαινόμενα βίας. Πιστεύω ότι κάποιοι στην ηγεσία του χώρου αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και πόσο αυτή εκθέτει ολόκληρη την αριστερά.

    Έστω ότι ο Χρυσοχοϊδης είναι λάθος. Ποια είναι η τακτική που προτείνει ο Σύριζα για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων? Και να μην ακούσω μπαρουφολογίες περί κοινωνικής αδικίας και αγανάκτησης. Ρωτάω για συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει μια συντεταγμένη πολιτεία για να προστατεύσει τους πολίτες της. Θα πρέπει δηλ. να έχουμε κι άλλο ξυλοδαρμό Πανούση για να καταλάβουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΝΤΕ! "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΤΕς" ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε την ΕΞΟΥΣΙΑ των ΜΜΕ και των μεγαλοδημοσιογράφων που το μονο που τους ενδιαφέρει είναι: Η γοητεία της μικροαστικής ασφάλειας.
    Ούτε έννοιωσα να προσφέρει τίποτα και η χθεσινή συμμετοχή του σ. Αλαβάνου στους καθημερινούς πλέον τηλεοπτικούς 'μαϊντανούς'που θα σερβίρονται!
    Ας αναζητήσουμε...άλλους δρόμους, μορφές και περιεχόμενο για τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ μας! Αν υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σας ενδιαφέρει…
    1. Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία Κερατσινίου είναι εκλεγμένοι με την ευλογία της Νέας Δημοκρατίας
    2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που υπογράφει την απόφαση, είναι της ίδιας παράταξης της Δεξιάς, και υπήρξε διορισμένος δήμαρχος της ΧΟΥΝΤΑΣ.
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πολλοί άλλοι είχαν οφίστια στην περίοδο της Χούντας και μερικοί ήταν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτό το ψήφισμα τον ψήφιααν ΟΛΟΙ εκτός από το ΚΚΕ που (αν δεν κάνω λάθος δεν το καταψήφισε με την απουσία του)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απότι ξέρω το ΚΚΕ κατέθεσε δικό του ψήφισμα . Ξέρει κανείς τι έλεγε η συγκεκριμένη πρόταση; Γενικά τι λέει το ΚΚΕ για τις συλλήψεις , προσαγωγές, εφόδους κ.λ.π. του τελευταίου τριημέρου; Οσο για την άποψη του dimitris έχω να πώ ότι το ελάχιστο που περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση , ένα κράτος. είναι να σέβεται τους ισχύοντες νόμους , που το ίδιο ψήφισε ( κράτος δικαίου , αρχή νομιμότητας ). Πιστεύει κανείς ότι το τελευταίο τριήμερο στις πράξεις της αστυνομίας κ.λ.π. έλαμψε η νομιμότητα; Νομίζω ότι στις απόλυτα βίαιες πρακτικές μέρους του αναρχικού-αντεξουσιαστικού χώρου η απάντηση- αντίδρααση δεν είναι εύκολη αλλά δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να είναι μπουζουριάστε τους όλους!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτός απο την Νεοδημοκρατική πλειοψηφία να συμπληρώσω πως το ψήφισμα ψηφίστηκε επίσης απο όλες τις Πασοκικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ (2-3 αν δεν κάνω λάθος).
    Και αυτό βέβαια που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι πως επικεφαλής της επιχείρησης στο Ρεσάλτο ήταν Διοικητής του Α.Τ Νικαίας ο οποίος πριν 20-30 μέρες είχε έλθει σε δύσκολη θέση όταν Πακιστανός μετανάστης πέθανε μετά απο την "φιλοξενία" του στο συγκεκριμένο τμήμα.
    Τα παιδιά του Ρεσάλτο είχαν αναδείξει το θέμα με μια σειρά απο κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την ειρηνική κατάληψη του Δημαρχείου Νικαίας .

    Μήπως έχουμε κάποιου είδους ρεβανς ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ