ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Τι έδειξε η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ;

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από την ιστοσελίδα: "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"


Έληξε η τρίτη, πάμε για την τέταρτη...Ο ΣΥΝ με την –ακόμη μια φορά- κενή περιεχομένου ομιλία Τσίπρα, άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην ολική επαναφορά Αλαβάνου. Ο ΣΥΝ έδωσε το παιχνίδι, το γήπεδο, ακόμη και τον διαιτητή στον ορκισμένο αντίπαλο της Κουμουνδούρου. Ο πρώην επικεφαλής με μια επιθετική, σκληρή, αλλά πάντως πολιτική ομιλία, πήρε τα πάντα κι άφησε ένα ολόκληρο κόμμα σε κατάσταση σοκ, με τις καρέκλες να τρίζουν και με μια ΚΠΕ σε πανικό, να αντεπιτίθεται με χαρακτηρισμούς.

Ο Αλαβάνος δείχνει να μπορεί να επιβάλει μια πολιτική ηγεμονία απέναντι στην μεγάλη πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΝ, αλλά εξακολουθεί να στερείται οποιωνδήποτε οργανωτικών όρων και συσχετισμών. Οι τοποθετήσεις Τσίπρα και Αλαβάνου ήταν η μέρα με τη νύχτα όσον αφορά την αποδοχή από την αίθουσα, αλλά και το στίγμα που άφηναν για μια εν δυνάμει μεγάλη αριστερά. Ο ένας διαχειρίζεται μίζερα τα απομεινάρια μιας κρίσης, και ο άλλος -αφού συνέβαλε τα μέγιστα στο να περιπέσει το εγχείρημα σε κρίση- προδιαγράφει με τέχνη και πειθώ, δρόμους διεξόδου.

Η ζωή δεν αφήνει για πολύ καιρό κενά. Τα κενά που άφησε η στάση του ΣΥΝ προεκλογικά αλλά κυρίως μετεκλογικά, τα καλύπτει τώρα ο Αλέκος με πρωτοφανείς πολιτικές μετατοπίσεις (στη γλώσσα μας οπορτουνισμούς). Όμως η ιστορία γράφεται από όσους διαβάζουν τις ευκαιρίες και μετατοπίζονται. Όχι από όσους ξίνισαν με την αναφορά στο Μάαστριχτ θυμούμενοι τη τότε στάση του Αλαβάνου. Με παπαρήγειες υποκρισίες («πες μας τι έκανες τότε που…») δε σώζεται ο Σύριζα.

Η απάντηση σύσσωμων των μηχανισμών του ΣΥΝ ήταν οι χαρακτηρισμοί για τον πρώην πρόεδρο. Ελάχιστες οι πολιτικές απαντήσεις, με την νέα γενιά του ΣΥΝ να μπαίνει στην πρώτη γραμμή των χαρακτηρισμών. Η ίδια η νεολαία που ευγνωμονούσε τον Αλαβάνο στο συνέδριο του ΣΥΝ διότι «γίναμε επιτέλους περήφανοι για το κόμμα μας», έβγαλε πολλή δουλειά στο αντι-Αλαβανικό παραλήρημα. Από κοντά και το ΚΠΔ του ΣΥΝ που είδε την προσπάθεια διαμεσολάβησης και σωσιβίου με το κείμενο των 783 κλπ υπογραφών, να επισκιάζεται από την παρέμβαση του πρώην προέδρου.

Το κόμμα του ΣΥΝ για ακόμη μια φορά συμπεριφέρεται φοβικά, ενοχικά, μειοψηφικά και απολίτικα. Φοβήθηκε τόσο που ξεχείλιζε μια συντεταγμένη και ομονοούσα απάντηση από 15-20 στελέχη. Αν αναρωτηθεί όμως κάποιος για τη γεύση που άφησαν, είναι ότι στον Αλαβάνο ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε κανένας. Πέρα από η διατεταγμένη κατηγορία ότι «ο Αλαβάνος διασπάει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι να αναρωτιέται κανείς για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες για την ελάχιστη δυνατότητα που έχει το επιτελείο του ΣΥΝ να σκέφτεται σωστά. Με την προ της Συνδιάσκεψης τοποθέτηση του ΣΥΝ, αλλά και με την ομιλία Τσίπρα (απευθυνόταν σε παιδάκια δημοτικού), η ίδια η ηγεσία του ΣΥΝ θρόνιασε τον Αλαβάνο στην πρώτη γραμμή της όποιας εναλλακτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Που αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει απαξιωνόμενος, η αλλαγή πλεύσης του θα γίνει επιτακτική. Αν ο ίδιος ο Αλέκος δεν είχε φορτώσει την προσωπική του διαδρομή με σωρεία λαθεμένων, καιροσκοπικών και κραυγαλέων κινήσεων που τον απομόνωσαν, θα έφευγε σιγοσφυρίζοντας το Σαββατόβραδο από το ΣΕΦ, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τσεπάκι του.

Κατά τα άλλα η 3η Συνδιάσκεψη επιβεβαίωσε το θέατρο που παίζεται εντός ΣΥΡΙΖΑ: Μια γραμματεία των μέσων όρων, των βέτο και των κακών συμβιβασμών, που παρακαλεί τον ΣΥΝ να αφήσει να εφαρμοστούν οι προηγούμενες αλλά και οι τωρινές αποφάσεις. Πολύ μακριά από τις προσδοκίες που γέννησε παλιότερα το εγχείρημα.

Επειδή όμως ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ από ότι φαίνεται θα δώσει τη μάχη της δημοκρατικής και οργανωτικής του ανασυγκρότησης, τα αποτελέσματα της 3ης συνδιάσκεψης σε ότι αφορά την πορεία του εγχειρήματος θα τα δούμε μπροστά μας.

17 σχόλια :

  1. Ο Αλαβανος θελει να κανει τη μεγαλη στροφη.
    Αν τον ακολουθησουν 5-6 συνιστωσες και λιγοι συντροφοι του απο το α.ρευμα σε 2-3 μηνες θα έχουμε το μνημοσηνο του νεου σχηματος. Προυπόθεση γιανα πετήχει ειναι να μηνει ο ΣΥΝ μονος του και ολοι οι αλλοι με Αλαβανο. Το ρισκο και πάλι ειναι μεγαλο γιατι καποιοι (οχι ο Αλεκος) θα τρεξουν να αναλαβουν την ηγεμονια και θα αρχισει η φαγωμαρα, για τις καρεκλες και ειδικοτερα για την εκπροσωπιση στο γυαλι της Τ.V. Aυτα τα ξερει ο Αλεκος γι αυτο περιμένει απο καποιους ας μην πουμε ονοματα τωρα φιλους του στον ΣΥΝ να αναλαβουν αυτοι αυτο το δυσκολο ρολο. Η αλλη επιλογη που του μενει (σηγουρα η καλητερη) ειναι η πορεια προς το λαο. Με επισκεψεις σε εργοστασια, σε γειτονιες σε μαραζομενες απο ανεργεια περιοχες και να ζητησει απο τον εργαζομενο λαο να οργανωθει με βαση την αναλυση του για τον επερχομενο εργατικο Δεκεμβρη. Η αυτοοργανωση του εργαζομενου λαου με την ιδεολογικη καθοδηγιση Αλαβανου μπορει να δημιουργησει τη μαγια για το νεο σχημα που εχει αναγκη ο εργαζομενος λαος. Απο κει και περα οποια πολιτικη δυναμη βαλει πλατη στην προσπαθεια αυτη θα κερδισει και την ηγενονια. Με προυποθεση βεβαια να μη λητουργησει με τον αυτιστικο και πολιτικαντικο και ξερολιστικο τροπο που λειτουργουν οι οργανωσεις της αριστερας σημερα που τα ξερουν ολα αλα δε μπορουν να μηρασουν οπως λεει και ο λαος δυό γαυδουριών άχυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρινα ήταν τόσο απλά τα πράγματα! Η αριστερά του 21 αιώνα θα πρέπει να έχει άλλα από αυτά που είχε η αριστερά του προηγούμενου αιώνα! Και δεν θα στηρίζεται σε αρχηγούς και μηχανισμούς αλλά σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Εξάλλου αυτή είναι και η θέση του σ. Αλαβάνου. Για ρίξε μια ματιά στο βιντεο που είναι εδώ:
    Εκτός από τις μέρες, γίνονται προσπάθειες να μειωθούν και οι απόψεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " με την ιδεολογική καθοδήγηση Αλαβάνου" τι είναι πάλι τούτο; Αρκεί μια λέξη για να ακυρώσει όλο το συλλογισμό...
    Και μια ερώτηση: ποιός είναι ο Αλαβάνος; Οι εργάτες τον ...ειχανε τόσο χρόνια καθοδηγητή (ΚΚΕ, ΣΥΝ κτλ.) δεν αρκεί!
    Σε ολή τη μεταπολιτευτική περίοδο πίσω από τις πιο αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και πρακτικές της αριστεράς βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα που την ταλαιπωρούν και σήμερα.
    Η αυτοκριτική δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να καταργησει την αυτονομια του ΣΥΝ. Εχει δικιο η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ. Οσοι θελουν αντικαπιταλιστικο κομμα ασ΄φτιαξουν το δικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αλαβάνος λέει ό,τι περίπου και η ανανεωτική πτέρυγα. Να διασπάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποχωρήσεις, διασπάσεις, "καθαρότητες"... Τα ίδια και τα ίδια. Αυτός που απείχε επιδεικτικά από την εκλογική μάχη, που δεν έκανε ούτε μια δήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να είναι τιμητής των πάντων. Ε, όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αυτά που λες φίλε ανώνυμε απλώς προωθείς την γραμμή της Κουμουνδούρου που διαδίδει συκοφαντίες για να τονώσει το κομματικό πατριωτισμό των μελών της. Οι καρεκλοκένταυροι ηγετίσκοι της Κουμουνδούρου μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μικροεξουσίες τους και η κρατική επιχορήγηση! Έτσι έμαθαν να υπάρχουν και θέλουν να συνεχίσουν. Κανένα κίνημα, καμιά αριστερά δεν τους ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αλαβανος χρεωνεται με την πληρη εγκαταλειψη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσφατες εκλογες. Πονταρε στη διαφαινομενη ηττα, με σκοπο να επιτυχει τη μεγαλη επιστροφη του ως σωτηρας. Δεν εμφανιστηκε ουτε καν στην προεκλογικη συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, οπως ο Κωνσταντοπουλος, ουτε καν εξεδωσε μια ανακοινωση "ψηφιστε ΣΥΡΙΖΑ", οπως εκανε μεχρι και τις εκλογες του 2007 ο (αποδιοπομπαιος τραγος) Κυρκος. Πονταρε και εχασε. Συμβαινουν στην πολιτικη αυτα. Δεν μπορω λοιπον να καταλαβω με ποιο θαρρος(;) επανερχεται μεσα σε ενα μηνες, με υφος τιμητη, χωρις να ζητησει ουτε ενα συγνωμη για τη σταση του (και η αναφορα του οτι "εγω εχω τις μεγαλυτερες ευθυνες" συνιστα "συγνωμη, που εβαλα τον Τσιπρα" και οχι "συγνωμη για την εξαφανιση μου στις εκλογες").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αλαβανος χρεωνεται με την πληρη εγκαταλειψη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσφατες εκλογες. Πονταρε στη διαφαινομενη ηττα, με σκοπο να επιτυχει τη μεγαλη επιστροφη του ως σωτηρας. Δεν εμφανιστηκε ουτε καν στην προεκλογικη συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, οπως ο Κωνσταντοπουλος, ουτε καν εξεδωσε μια ανακοινωση "ψηφιστε ΣΥΡΙΖΑ", οπως εκανε μεχρι και τις εκλογες του 2007 ο (αποδιοπομπαιος τραγος) Κυρκος. Πονταρε και εχασε. Συμβαινουν στην πολιτικη αυτα. Δεν μπορω λοιπον να καταλαβω με ποιο θαρρος(;) επανερχεται μεσα σε ενα μηνες, με υφος τιμητη, χωρις να ζητησει ουτε ενα συγνωμη για τη σταση του (και η αναφορα του οτι "εγω εχω τις μεγαλυτερες ευθυνες" συνιστα "συγνωμη, που εβαλα τον Τσιπρα" και οχι "συγνωμη για την εξαφανιση μου στις εκλογες").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ναι! Αυτό λένε τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου. Βεβαίως ο Αλαβάνος δεν έκανε δήλωση ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, όπως έκαναν ορισμένα στελέχη της Α.Π. στις ευρωεκλογές. Προφανώς στα κανάλια δεν βγήκε για δεν το ήθελε ούτε η Κουμουνδούρου, ούτε ο ίδιος. Το ότι δεν εμφανίστηκε στην στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανένα παράπτωμα! Το ίδιο έχουν κάνει και βουλευτές και σε αυτές και στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης βουλευτές δεν εμφανίζονται π.χ. στις Πανελλαδικές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι πιο μεγάλο παράρτημα;

    Λοιπόν, ας μην κοροϊδευμόμαστε. Απλώς αυτούς που θέλουν να είναι μαζί τους στον ΣΥΝ δεν τους λένε κουβέντα και κάνουν στραβά μάτια σε αυτά που κάνουν. Τον Αλαβάνο που τον φοβόνται και θέλουν να τον διώξουν από τον ΣΥΝ του την πέφτουν για το παραμικρό και κάνουν την τρίχα τριχειά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να προλάβω πολλούς.
    Δεν ξεχνώ ποτέ την τεράστια προσφορά στο ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετικη στόφα του Αλαβάνου.
    Όμως δεν κλείνω και τα μάτια στα πολύ σοβαρά έως θανάσιμα λάθη του. Οι παλινωδίες του καλοκαιριού, η μη συμμετοχή του στη μάχη ζωής που δώσαμε τον Οκτώβρη, και ιδιαίτερα το ότι μας κράτησε τόσο καιρό μακρυά από "τα τέρατα και σημεία"που συνέβαιναν (υποψιαζόμαστε πάντα) στην Κουμουνδούρου (κύρια) και Βαλτετσίου.
    Αυτά πρέπει να μην τα ξεχνάμε, ούτε να τα δικαιολογούμε όπως στο προηγούμενο σχόλιο.
    Έγιναν και με πολύ λύπη μου ίσως στοιχίσουν ανεπανόρθωτα στην πορεία του ίδιου.
    Ούτε όμως θα πρέπει να τον ρίχνουμε στον καιάδα, όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλους (πλην Φλωράκη) ηγέτες της Αριστεράς.

    Έκανε την κριτική του, θα την ήθελα πιό γεναία, όμως οι ικανότητες, οι ιδέες, η αποδοχή και η εκτίμηση (έως λατρείας) που έχει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ αφίνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στη συνέχεια, που όμως φαίνεται και από τη συνέντευξη στους protagon , λόγω και της αλλαγής προσωπικών αντιλήψεων για το ρόλο του ηγέτη κλπ. οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και ίσως ενδιαφέρουσες.

    Γιατί η πολύ δύσκολη συγκυρία χρειάζεται μαζύ με τη δική μας μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση και τέτοιες που να εμπνέουν ηγετικές μορφές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1."τεράστια προσφορά": Ποιά, τότε που ήταν ευρωβουλευτής του κκε ή μετά του συνασπισμου και δεν έφευγε για να πάει γυναίκα όπως είχαν συμφωνήσει;
    2."ηγετική στόφα": Με θανάσιμα αμαρτήματα (όπως εσύ λες) δεν ακυρώνεται;
    3. Δεν ρίχνει κανείς στον καιάδα κανέναν. Απλός παραμερίζεις για να περάσουν άλλοι.
    Αν τώρα θεωρείς ότι μόνο η καθοδηγητική θέση είναι για σένα, ότι είσαι αντικείμενο λατρείας, ή γεννημένος αρχηγός, τότε .... μιλαμε για άλλη ιδεολογία, για άλλη οργάνωση, για άλλη πρακτική
    Άντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκείνος ο Κουβέλης πόσες φορές φορές έχει βγει βουλευτής;

    Τώρα εξηγείται γιατί ο ΣΥΝ είπε ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές η δεύτερη θέση θα είναι από τις συνιστώσες και θα είναι και γυναίκα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο προχθεσινός Αλαβάνος μου θύμισε τον Αλαβάνο της Νομικής Σχολής στα χρόνια της Χούντας. Και το χειροκρότημα μου τον θύμισε λες και ερχόταν από την είσοδο της Σόλωνος και της Σίνα ή από το αμφιθέατρο φυσικομαθηματικής και ανέβαινε όλο και πιο δυνατό προς τα σκαλιά της Νομικής στον 2ο όροφο όπου είχει αρχίσει ήδη το "πότε θα κάνει ξαστεριά...." Πως να αντέξουν τα ΜΜΕ και να μην τον αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο σολίστα, δια του εκπροσώπου τύπου τους του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος έκανε ένα παραληρηματικό μονόλογο εις βάρος του χθες βράδυ; Αλλά ξεχνούν οτι ο Λαός άμα αποφασίζει να μπει στο προσκήνιο δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Όχι μόνο φόβο αλλά είναι φανερό, πανικό δημιουργεί μια τέτοια εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ανώνυμο των 3.52
    Μόνο που ο Λαζόπουλος δεν έπληξε τουλάχιστον χθες τον Αλαβάνο αλλά τη Ριζοσπαστική Αριστερά...το χώρο μας...
    Γενικώς πολύ γυρω από τον Αλαβάνο γυρίζετε σύντροφοι και δε καταλαβαίνω το λόγο...εσείς δεν είστε που επιθυμείτε και ομνύετε σε συλλογικές ηγεσίες; Αυτό το λιβανιστήρι στον Αλαβάνο τι χρειάζεται;Ξεκινάει από την ίδια την ιστοσελίδα την ΕΟΣ, που έχει διαλξει απόσπασμα δήλωσης του σ. Αλέκου λες και είναι ο Λένιν....γι αυτό και αναφέρθηκε σ΄αυτή ο σ. Αλέκος....
    Ο Αλαβάνος έχει τις ευθύνες του και πρέπει να τις αναλάβει...επιτέλους..
    ΥΓ: Και ασχοληθείτε και με κανένα τρέχον ζήτημα. Εσάς μπορεί να σας τρέφει η εσωκομματική μιζέρια, εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε σοβαρά προβλήματα και αναμένουμε από το ΣΥΡΙΖΑ δραστηριότητα.

    Σπύρος Γεωργόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλα λοιπον εστω οτι αυτος ο προχθεσινος λογος ηταν ενα παραληρημα. Τετοιο παραληρημα ομως εχει να ακουστει απο ηγετικο στελεχος της αριστερας απο την εποχη της δικης Μπελογιαννη που ξεβρακωσε όλους τους δηθεν και τους συμβιβασμενους. Οταν ο Αλαβανος ειπε στην 3ηΠ.Σ. δεν εχετε ξεμπερδεψει με τη γενια μου ειναι το ιδιο ακριβως με το κουφαλες δεν ξωφλησαμε του Τσακνη. Μονο που δεν αναφαιρεται σε προσωπα αλλα στα οράματα της. Ο μεσηληκας Αλαβανος ηταν 18αρης μπροστα στο πολιτικα μεσηλικα Αλεξη. Και κατι ακομα. Αν δεν ηταν ο Αλαβανος στο τημονι όλα αυτα τα χρονια δε θα καναμε αυτη την κουβεντα, θα υπηρχε μονο ενα ΠΑΣΟΚ με ροζ σημαια και κιτρινο αστερακι.
    Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ (ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΗΒΑΣΤΗΚΑΝ) ΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανεις δεν μειωνει την προσφορα του Αλεκου. Εδωσε μεγαλη ωθηση στο χωρο. Μονος του ομως εκανε πισω, ανεδειξε τον Τσιπρα και τωρα προσπαθει να του τραβηξει την καρεκλα. Δυστυχως απεκτησε και αυτος το συνδρομο του "επιτιμου". Η διαφωνια ειναι καθαρα προσωπικη και προσπαθει να την καλυψει με την αριστερη στροφη του. Ο ιδιος ως Προεδρος ουδεποτε εφαρμοσε την πολιτικη που τωρα επαγγελλεται, ηταν πραγματιστης και ειχε παντα πολυ καλες σχεσεις με τους "ανανεωτικους".
    Δεν συμφωνω με τους ανανεωτικους. Ωστοσο αποτελουν μεγαλο μερος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και εχουν μεγαλη απηχηση στην εκλογικη του βαση, μεγαλυτερη απο οτι στα οργανωμενα μελη του. Η επιλογη "να τους πεταξουμε εξω" (για να φερουμε ποιους;)ειναι τυχοδιωκτικη. Και επειδη ειμαι και λιγο παλαιοτερος να θυμησω οτι η εμμονη για την αποκτηση καρτας μελους του ΣΥΝ (στην οποια πρωτοστατησαν και οι Ανανενωτικοι) οδηγησε το 1992 στη διασπαση του τοτε ενιαιου ΣΥΝ και στην αποχωρηση του ΚΚΕ, εξελιξη για την οποια δεν ευθυνεται μονο ο Φλωρακης και η Παπαρηγα. Δεν χρειαζονται βιαστικες κινησεις, σιγα σιγα η εννοποιηση θα επιβληθει απο τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. που και που ακουγεται και καποιος λογικος ανθρωπος οπως ο αποπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ