ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δοκιμάζεται η φιλία του Άρχοντα της “ΣΠΙΘΑΣ” με τον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την διεκδίκηση των αναδρομικών των βουλευτών...

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην υπόθεση των αναδρομικών αυξήσεων που διεκδικούν συνταξιούχοι βουλευτές, γιατί είναι γνωστό το θέμα από τον σάλο που ξεσήκωσε αυτή η διεκδίκηση. Ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι να κάνουν πίσω. Η πρώτη που παραιτήθηκε από την βουλευτική αξίωση για αναδρομικές αποδοχές ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η χήρα του βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη,  Την αγωγή είχε καταθέσει ο σύζυγος της και διεκδικούσε να του καταβληθούν τα αναδρομικά που έλαβαν οι δικαστές.

Πριν μερικές μέρες ο Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να μάθει αν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που διεκδικούν τις εν λόγω αυξήσεις, και αν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη, υπάρχουν κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί υψηλές κρατικές θέσεις. Εμείς θα θέλαμε να δημοσιοποιηθούν όχι μόνον τα ονόματα που ζητάει ο κ. Παπαδημούλης, αλλά ΟΛΑ τα ονόματα των βουλευτών που ήδη έχουν κινηθεί να λάβουν αυτά τα αναδρομικά αυτά, τα οποία αντιστοιχούν περίπου σε 200.000 - 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε προσφεύγοντα συνταξιούχο βουλευτή.

Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν τα ονόματα βρίσκεται και το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, του άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ, ο οποίος θεωρεί δίκαιη την διεκδίκηση αυτών των αναδρομικών και οργανώνει τις κινήσεις του για την είσπραξη τους. Σε αντίθεση με τον Μίκη Θεοδωράκη, "θλιβερή" χαρακτήρισε την αξίωση βουλευτών να τους δοθούν οι αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, βάσει απόφασης που δικαίωνε αναδρομικά υπέρ των δικαστών την περίοδο του 2003-2007 ο πολιτικός του φίλος και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος τον είχε αναδείξει και υπουργό του. Πρόσφατα δήλωσε: «Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές».

4 σχόλια :

  1. ας τα παρει μωρε μπας κι ησυχασουμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσωπα από όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και με ιδιαίτερη ιστορία στην κοινωνική ζωή τού τόπου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εξισωθούν οι αποδοχές τους με εκείνες των συνταξιούχων δικαστών. Μεταξύ τους είναι και συνταξιούχοι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης, αλλά και ο πρώην γραμματέας Τύπου επί ΠαΣοΚ κ. Σωτήρης Κωστόπουλος, ο πρώην υπουργός επί ΝΔ κ. Αριστείδης Τσιπλάκος και πολλοί άλλοι. Οι περισσότερες προσφυγές έγιναν το 2003-2004, εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική δυσπραγία, και ορισμένοι, όπως η οικογένεια του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και συγκεκριμένα η χήρα Πλασκοβίτη παραιτήθηκε από την προσφυγή της για λογαριασμό του εκλιπόντος πλέον βουλευτή και συζύγου της Σπύρου Πλασκοβίτη. Το ίδιο έπραξε και η συνταξιούχος βουλευτής Νόρα Κατσέλη.

    (Από το σημερινό ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=399443)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλπικα...

    Αν και το ΚΚΕ έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι κανένας συνταξιούχος βουλευτής που να ανήκει σε αυτό δεν έχει προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να διεκδικήσει αναδρομικά, η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου, με άρθρο της στο «ΒΗΜΑ» (7/5/2011), επιχειρεί να χρεώσει στο ΚΚΕ τις αγωγές του Μίκη Θεοδωράκη και των κληρονόμων του Λυκούργου Καλλέργη. Είναι γνωστό (και σίγουρα η κα Παπαδάκου το γνωρίζει) ότι όλοι οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία βουλευτές που ανήκουν στο ΚΚΕ αποδίδουν την αποζημίωσή τους στο ΚΚΕ. Με τον τίτλο «Από όλα τα κόμματα οι συνταξιούχοι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά», προχωράει σε μιαν αυθαίρετη ταύτιση του ΚΚΕ με τα άλλα αστικά κόμματα με προφανή σκοπιμότητα. Το ότι ο Καλλέργης και ο Θεοδωράκης εκλέχτηκαν με το ΚΚΕ, όπως και άλλοι που εδώ και χρόνια δεν ανήκουν σε αυτό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει σε ποιο κόμμα ή πολιτικό φορέα ανήκει ο κάθε ένας από αυτούς σήμερα.

    (Ριζοσπάστης - Τρίτη 10 Μάη 2011)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, ο Μ. θεοδωράκης επιμένει και τώρα στη διακδίκηση "αναδρομικών"; Θεέ μου, δεν το πιστεύω!
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
    Ή κάτι ήξερε από παλιά ο "άλλος", κι είπε
    ..."σεις τρώτι κι πίνιτι
    κι ιμένα μι τρώει η αρκούντα"...
    ντάμ ντιμ ντιν ντίν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ