ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τι φοβάται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ;


(Ένα σχόλιο για τα «φρούτα» και «φρουτάκια» του ΣΥΡΙΖΑ…)


Έκπληξη θα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορετική πορεία από αυτή είχαν τα κόμματα που έφεραν ως κυβερνήσεις τα μνημόνια. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία...

Η αναμενόμενη παρατεταμένη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τώρα που πληθαίνουν τα σημάδια εξασθένησης της πολιτικής επιρροής της Ν.Δ, δημιουργεί καταστάσεις πανικού στο εσωτερικό του. Ο πανικός όμως δεν είναι καλός σύμβουλος, ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Συνήθως φέρνει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα…

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος που έχει την μικρότερη ευθύνη είναι ο Γιάννης με το ένα νι. Επίσης δεν είναι ο ένας και μοναδικός που ασκεί πολιτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενα όπως αυτό,

εκείνο που καταγράφουν με ύφος και το ήθος τους είναι απλά και μόνον ο «φόβος» απέναντι στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ενδεικτικοί οι σχολιασμοί στα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα εδώ:


Αυτό που φοβούνται είναι προφανές: είναι οι διαρροές των ψηφοφόρων προς το ΜΕΡΑ25. Κείμενα όμως όπως αυτό του κ. Καρτερού - είτε ο φόβος είναι βάσιμος είτε όχι - το μόνο που προσφέρουν είναι να επιταχύνουν την αναμενόμενη αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Εφ.Συν.» που θέλει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα των καταγγελιών του Γ. Βαρουφάκη είναι βάσιμο, επικαλείται λόγους σκοπιμότητας.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα:

Τα πραγματικά γεγονότα σε μια υπόθεση την οποία η «Εφ.Συν.» παρακολουθεί στενά εδώ και 6 χρόνια δεν δικαιώνουν ούτε βέβαια τη Ν.Δ. ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το χρονικό σημείο των καταγγελιών Βαρουφάκη, με την πανδημία να έχει γονατίσει κοινωνία και οικονομία αλλά και να έχει στριμώξει την κυβέρνηση, προκαλεί απορίες.
(από το:  Η σύγκρουση των «κουμπάρων», οι πολιτικές ευθύνες και η αλήθεια για τα «φρουτάκια» )

Τι είναι λοιπόν αυτό που προκαλεί απορίες;

Τώρα που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να διασπάται το μέτωπο των «δημοκρατικών δυνάμεων» με τον ΣΥΡΙΖΑ …μπροστά. Δεν διατυπώνεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, αλλά αυτό σαφώς υπονοείται.

Αυτό το «υπονοούμενο» βέβαια ακούγεται καλό στα αυτιά των συριζέων και όσων άλλων τον εμπιστεύονται. Και αυτά τα αυτιά θέλει να χαϊδέψει η «Εφ.Συν.».

Με αυτούς όμως που δεν τον εμπιστεύονται ή προβληματίζονται (και δεν είναι ασήμαντο ποσοστό) τι γίνεται;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ