ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ «ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ» - ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ



Γιάνης Βαρουφάκης -
 Κατάθεση ηχογραφημένων συνεδριάσεων Eurogroup στη Βουλή 
14/02/2020

Sotiris Mitralexis

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ «ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ» - ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή της ηχογραφήσεις του Eurogroup -- ζήτημα μείζονος δημοσίου συμφέροντος. Και η Βουλή ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ επιστρέφοντάς τες και μην εγγράφοντάς τες στα (δημοσίως προσβάσιμα) Πρακτικά.

FACT 1: Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου 277/2014, δεν απαγορεύεται η ηχογράφηση μη ιδιωτικών στιγμών όταν γίνεται στο πλαίσιο της άσκησης καθηκόντων δημοσίου λειτουργού (παράδειγμα: ηχογράφηση απόπειρας χρηματισμού δημοσίου λειτουργού -- σύννομη, σύμφωνα με την απόφαση).

FACT 2: Δεν προβλέπεται πουθενά στον κανονισμό της Βουλής ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έχει λόγο για το αν θα εγγραφεί ή όχι στα Πρακτικά ό,τι κατατίθεται σε αυτά από τους Βουλευτές. Σύμφωνα με το Άρθρo 164 του Κανονισμού της Βουλής, «Όλα τα έγγραφα πoυ υπoβάλλoνται στη Boυλή από ... τoυς Boυλευτές ... παραδίδoνται στην αρμόδια υπηρεσία της Boυλής και καταχωρίζoνται στα oικεία βιβλία», ΑΝΕΥ ΑΛΛΟΥ ΤΙΝΟΣ.

FACT 3: Ο πρόεδρος της ΚΟ ΜέΡΑ25 κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής τις ηχογραφήσεις στο Eurogroup, ηχογραφήσεις πολιτικών γεγονότων κατά τη διάρκεια της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του.

FACT 4: Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας ΔΕΝ ενέγραψε στα Πρακτικά το κατατεθειμένο υλικό και το «επέστρεψε με κλητήρα ως απαράδεκτο», ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΥΓ: Οι προσωπικές εκτιμήσεις του κάθε διαδικτυοκαφενόβιου στα σχόλια για το αν πάει ή δεν πάει τον καταθέτοντα ή αν εκείνος έπρεπε ή δεν έπρεπε να έχει αυτά τα τεκμήρια δημοσίου συμφέροντος είναι -εκτός θέματος-."

Μια ματιά και εδώ:

2 σχόλια :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ