ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

H απαρχή μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των Εργατικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και του DiEM25




Σ’ έναν κόσμο που πισωγυρίζει στην εθνική περιχαράκωση, τα παγκόσμια προβλήματα, που δεν γνωρίζουν σύνορα, χρειάζονται νέους θεσμούς, νέες δομές, νέες συνεργασίες για να λυθούν. Δεν μπορεί η Δανία να λύσει μόνη της την κλιματική αλλαγή, όταν η Κίνα θα μεγεθύνει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Δεν μπορεί η Ισπανία να λύσει μόνη της το πρόβλημα των «φορολογικών παραδείσων» όσο το Λουξεμβούργο λειτουργεί ως τέτοιος στην ίδια οικονομική ένωση. Το «όλοι ή κανείς» είναι το δραματικό πρόταγμα της σημερινής Ιστορικής συγκυρίας.

Με αυτό κατά νου, μια σημαντική σύγκλιση δυνάμεων ανακοινώθηκε σήμερα στο Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ που διοργανώνει το Εργατικό Κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. #InternationalSocialForum2019
Εκεί, ο Γραμματέας του κόμματος,Τζέρεμι και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσαν την απαρχή μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των Εργατικών και του DiEM25, για την από κοινού επεξεργασία και εφαρμογή σε διεθνές επίπεδο βέλτιστων δυνατών λύσεων στα εξής ζητήματα:

Τη φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή: Μόνο η συντονισμένη, διεθνής δράση θα «ρουφήξει το οξυγόνο» από τη φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και θα επιβάλει κοινούς κανόνες για όλους.
Τη δημιουργία Κανονιστικού Πλαισίου για τη λειτουργία των πολυεθνικών: Μέσω διεθνούς συμφωνίας ως προς τη λειτουργία τους και τους κανόνες που πρέπει να τις διέπουν. Δεν γίνεται εμπορικές οντότητες να είναι ισχυρότερες από μεμονωμένα κράτη.

Τον επανακαθορισμό της έννοιας του Δημοσίου ως Κατόχου Περιουσίας και ως Επιχειρηματία: Τα κοινά αγαθά πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολλούς, όχι πηγή υπεραξίας για λίγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ