ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Steve Bannon vs Yanis Varoufakis





τα video από το Oxford Union

Με τις ομιλίες του Γιάνη Βαρουφάκη και του Στίβεν Μπάνον στο Οxford Union να πραγματοποιούνται με τρεις μέρες διαφορά και με χαώδη διαφορά στο περιεχόμενο τους, το BuzzFeed τους συγκρίνει και αναρωτιέται αν η ενωμένη αριστερά που οραματίζεται ο Βαρουφάκης είναι η απάντηση στην ακροδεξιά ευρωπαϊκή εισβολή που επιχειρεί ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

η συνέχεια εδώ:


Ποιός είναι ο Στίβεν Μπάνον;

O Στίβ Μπάνον, ο άκρως αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια δεξιόστροφη λαϊκιστική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Daily Beas.

Περισσότερα εδώ:

Ενώ εδώ η χρυσή αυγή έχει σαν πρότυπο τον Αδόλφο, ο Στιβ Μπάνον είναι γοητευμένος από τον Μουσολίνι.

Περισσότερα εδώ:


Αναζητά οπαδούς και στην χώρα μας

Κατά τις πληροφορίες, άνθρωποι του Bannon είχαν επαφές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με ανθρώπους του δεξιού χώρου υπό την ευρύτερη έννοιά του. Επίσης, είχαν επαφές και με πρώην Nεοδημοκράτες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι είναι γνωστοί για τον ευρωσκεπτικισμό τους.

Περισσότερα εδώ:

«Πεδίον δόξης λαμπρόν» για τα λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κόμματα αναμένεται να είναι οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά, οι διαφορές που χωρίζουν τα κόμματα αυτά μεταξύ τους είναι περισσότερες από τις ομοιότητές τους, γεγονός που καθιστά –για την ώρα– δύσκολη κάθε ενδεχόμενη συνεργασία τους.


Όμως η ακροδεξιά έχει ανάλογα προβλήματα με την αριστερά

Η εμφάνιση του Μπάνον ως διάττοντα αστέρα στον ουρανό της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής αντιμετωπίστηκε αρχικά με δέος από τον πολιτικό κόσμο. Τα σχέδια του Μπάνον, ο οποίος δήλωνε ότι θα «γονάτιζε την Ε.Ε.», εξασφαλίζοντας ισχυρά ποσοστά στην Ευρωβουλή σε ακροδεξιά κόμματα χάρη στο έργο του καινοφανούς ινστιτούτου του, μοιάζουν να ναυαγούν.

Κάποιοι βιάζονται να προαναγγείλουν την αποτυχία του:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ