ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Αμηχανία των κομμάτων της Αριστεράς για στα επεισόδια των αγροτών στην Αθήνα...
Οι σκηνές μπροστά στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης είναι προάγγελος από τις μέρες που έρχονται. Όπως φαίνεται αυτές η μέρες δεν θα είναι όπως τις φαντάζονται διάφορα κόμματα της Αριστεράς, ούτε θα χωράνε στα “μεταβατικά” τους προγράμματα...
Η γνωστή παροιμία «Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη» επαληθεύεται για μια ακόμα φορά. Παραθέτουμε μερικούς τίτλους από το κομματικό όργανο κάποιου πολιτικού χώρου της Αριστεράς που έκανε κριτική απ' έξω στο αγροτικό κίνημα, και κατηγορούσε το ΚΚΕ και όχι μόνο ότι καταστέλλουν την αγωνιστικότητα των αγροτών, ξεπουλάνε τους αγώνες και άλλα παρόμοια:
Δεν τους είδαμε όμως να βγάζουν κάποια ανακοίνωση και να παίρνουν θέση για τα πρόσφατα γεγονότα, ούτε καν να καταδικάζουν την στάση του υπουργού να μην δει τους αγρότες....

Μόνο κάποια κομματική συνδικαλιστική παράταξη έχει ένα ρεπορτάζ από τα γεγονότα: «Τσίπρα, χορτάσαμε ψέματα» – Πεδίο μάχης το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ κρητών αγροτών και ΜΑΤ (φωτογραφίες)

Επίσης, η παρακάτω ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που αναφέρεται για επεισόδια μεταξύ αγροτών της Κρήτης και ΜΑΤ στην Αθήνα, δεν δημοσιεύτηκε σχεδόν πουθενά:

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ενάντια στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε με τον διάλογο, είτε με τον αυταρχισμό είναι αποφασισμένη να επιβάλλει στους μικρομεσαίους αγρότες και στο  λαό όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους «Θεσμούς» στα πλαίσια των μνημονίων, όπως κι αυτά που περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Ουσιαστική βοήθεια στην κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και στέκονται απέναντι στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Απάντηση σ’ αυτή την πολιτική μπορεί να δώσει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά – λαϊκά προβλήματα, το άνοιγμα του δρόμου για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων και προς όφελος του λαού μας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης Επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12:30 το μεσημέρι,  στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Στέλνουμε μήνυμα :
Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε.»
8 Μάρτη 2017

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ