ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Η Καλαμάτα της «Λαϊκής Εξουσίας» του ΕΑΜ μέσα από τον φακό του Χρήστου Αλειφέρη


αντάρτες του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας παρελαύνουν στην οδό ΕΛΑΣ (Αριστομένους) μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος

Τον Ιανουάριο του 2012 τα Γ.Α.Κ. του Νομού Μεσσηνίας υποδέχτηκαν στις συλλογές τους το αρχείο του ερασιτέχνη φωτογράφου Χρήστου Αλειφέρη. Με την επιμέλεια της κ. Αναστασίας Μηλίτση-Νίκα και της κ. Σταυρούλας Βερράρου κυκλοφόρησε ΔΩΡΕΑΝ ένα καλαίσθητο βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα στηρίζεται εξ ολοκλήρου στο έργο του Χρήστου Αλειφέρη. Επιλέχθηκαν συνολικά 270 περίπου φωτογραφίες που αφηγούνται τη διαδρομή της πόλης της Καλαμάτας μέσα στο χρόνο, από το 1937 μέχρι το 1974. Βασικό κριτήριο αυτής της επιλογής στάθηκε ο πλούτος του αρχείου για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η παράθεση των φωτογραφιών γίνεται με χρονολογική σειρά, ανά δεκαετία.

Ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα παρεμβάλλονται εικόνες της πόλης της ίδιας εποχής, που φανερώνουν τη φυσιογνωμία της και τις αλλαγές που αυτή υφίσταται. Μέσα από τις αποσπασματικές εκ πρώτης όψεως εικόνες και τα ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, αρθρώνεται ένας αφηγηματικός ιστός με συνεκτική ύλη την ίδια την πόλη, είτε ως πρωταγωνιστή είτε ως «θεατρική σκηνή» της ιστορίας.

η συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ