ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γαλλία: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αγκαζέ με τον Μελανσόν σε διαδήλωση


Αναδημοσίευση από την "iefimerida.gr"

Ηταν μια συγκέντρωση-επίδειξη δύναμης για έναν υποψήφιο ο οποίος βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, πέμπτος κατά σειράν, για τον πρώτο γύρο.

Στο πλευρό του βρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ταξίδεψε στο Παρίσι για την διαδήλωση.

Ο Μελανσόν στην ομιλία του υποσχέθηκε να βάλει τα θεμέλια της VIης δημοκρατίας, να καταργήσει την «προεδρική μοναρχία».

Μιλώντας κάτω από το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα της Δημοκρατίας, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ενθουσίασε το συγκεντρωμένο πλήθος με τη ρητορική του.


Απηύθυνε κάλεσμα «να αγκαλιάσουμε την ανυποταγή μας», υπογραμμίζοντας ότι στη Γαλλία «η Δημοκρατία δεν έχει ολοκληρωθεί, και σε αυτήν την πλατεία όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση της 5ης Δημοκρατίας, θα πρέπει να πάρει τη θέση της η 6η Δημοκρατία. Αυτή η νέα Δημοκρατία θα είναι κοινωνική και θα πρέπει να καταλύσει όλα τα απολυταρχικά δικαιώματα που παρέχει η 5η στον Γάλλο πρόεδρο, συμπλήρωσε.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, το άρθρο 16 που δίνει ειδικές απόλυτες εξουσίες στον Πρόεδρο για 30 μέρες, το άρθρο 35 που επιτρέπει στον Πρόεδρο να οδηγήσει το γαλλικό στρατό για 4 μήνες σε πολεμικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, χωρίς τη συμφωνία του Κοινοβουλίου.

Για την αλλαγή του Συντάγματος προτείνει τη δημιουργία μιας συνέλευσης με μέλη αιρετούς, αλλά και με πολίτες ύστερα από κλήρωση.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ζαν Λικ Μελανσόν ανέφερε ότι «η αποτυχία αυτού του οικοδομήματος εκρήγνυται μπρος στα μάτια του παρόντος» και τόνισε πως θα πρέπει «να υπάρξει απειθαρχία σε όλα και όλα θα πρέπει να ξανασυζητηθούν από την αρχή», υπογραμμίζοντας ότι η όποια σημαντική απόφαση ή Συνθήκη θα πρέπει να επικυρώνεται με δημοψήφισμα, ώστε να δοθεί η εξουσία στο λαό.

«Αντίσταση, αντίσταση» ήταν τα συνθήματα με τα οποία το πλήθος εκδήλωνε την ικανοποίησή του.

Εάν εκλεγεί Πρόεδρος ο Μελανσόν, τόνισε ότι δεν θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία CETA με τον Καναδά, αλλά ούτε άλλη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός με τους αντιπάλους του και δεν έχασε την ευκαιρία να κατακρίνει την κυβέρνηση για τη χρήση του άρθρου 49 παρ.3 του Συντάγματος για την υιοθέτηση του εργατικού νόμου και του νόμου Μακρόν (επί θητείας του ως υπουργού οικονομίας) χωρίς να περάσει από την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Ο Μελανσόν διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μελανσόν, Βαρουφάκης, Οσκαρ Λαφοντέν και Στέφανο Φασίνα είναι οι εκπρόσωποι του Plan B για την Ευρώπη, την οποία ουσιαστικά θέλουν να καταργήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ