ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Τι κρύβει το left.gr για τον Κυριάκο;


Το left.gr προβάλλει ως είδηση ότι «ο Κυριάκος εισηγήθηκε να μην επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις» στηριζόμενο στην ομολογία του Κακλαμάνη:Πράγματι η είδηση έχει ενδιαφέρον γιατί καταγράφει ότι ο αρχηγός της ΝΔ παραμένει συνεπής στο σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Όμως «άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη», στην εμπέδωση αυτών των πολιτικών. Η εισαγωγή του νεοφιλελευθερισμού στην χώρα μας έγινε από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και σήμερα συνεχίζεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση θυμίζει την λαϊκή παροιμία: «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Η είδηση περιέχει όμως και ένα άλλο πρόσθετο στοιχείο που από το συγκεκριμένο κείμενο παραλείπεται η αξιολόγησή του: η ΝΔ δεν υιοθέτησε την θέση του Κυριάκου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο αρχηγός της ΝΔ εμφανίζεται ότι ακούει τις διαφορετικές απόψεις και σέβεται την πλειοψηφία και αλλάζει θέση. Θα μπορούσε το left.gr να αναφέρει μια παρόμοια πρακτική στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο αρχηγός άλλαξε  θέση για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα; Εδώ δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που ο ίδιος διοργάνωσε, θα σεβαστεί τις διαφορετικές απόψεις και την θέση των οργάνων του κόμματός του;

2 σχόλια :

 1. Το πρόβλημα με τον Α. Τσίπρας δεν είναι ότι δεν σέβεται την θέση των οργάνων του κόμματός του αλλά ότι δεν σέβεται τα ίδια τα όργανα, τα οποία έχουν ένα διακοσμητικό ρόλο: Είτε δεν ζητείται η γνώμη τους, είτε έχει εκ των προτέρων εξασφαλιστεί η αποδοχή της πρότασης και απλώς επικυρώνεται εκεί.

  Και για να είμαστε δίκαιοι, αυτό το καθεστώς δεν ισχύει μόνον στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλα τα πολιτικά μορφώματα της παραδοσιακής αριστεράς, είτε στα παλιά, είτε στα καινούργια, όπως π.χ στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη. Εξάλλου δεν είναι ένα καθεστώς που τώρα έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ, προϋπήρχε εκεί από την ίδρυσή του και στο οποίο συναίνεσαν όλες οι συνιστώσες του, και αυτές που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, και αυτές που είναι στην αντιπολίτευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που καταντήσαμε! Να δίνει μαθήματα δημοκρατίας στην Αριστερά ο Κυριάκος. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας:

   Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ