ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το Προσφυγικό στην εποχή των «Εταιρειών»Γνωρίζαμε ότι το προσφυγικό έχει δυο πρόσωπα: Αυτό της καταστροφής, του ξεριζώματος και του θανάτου για όσους χάθηκαν στις βομβαρδισμένες πόλεις και στη θάλασσα προσπαθώντας να διαφύγουν, αυτό του αδιεξόδου, της δυστυχίας και της εξαθλίωσης για όσους σώθηκαν και ήρθαν στην «ελεύθερη» Ευρώπη του Τείχους. Απ’ την άλλη υπάρχει και το πρόσωπο των ευκαιριών και του κέρδους. Της χαράς, της ευτυχίας και της κερδοφορίας για τους ιδιοκτήτες και τις στρατιές των υπαλλήλων των «ανεξάρτητων» (…αναμφισβήτητα) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (εξαιρούμε σε κάθε περίπτωση τις Μ.Κ.Ο. γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου) που «φροντίζουν» τους επιζώντες πρόσφυγες!

Δεν περιμέναμε, ωστόσο, ότι οι διαστάσεις αυτού του αίσχους θα ήταν τόσο μεγάλες! Στη Μαλακάσα μετά από 10 περίπου μήνες λειτουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων (Α.ΚΦ.Π)!! οι αρμοδιότητες της φροντίδας και περίθαλψης του προσφυγικού πληθυσμού έχουν παραχωρηθεί στις 10 Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται όλο αυτό το διάστημα. Οι Οργανώσεις αυτές έχουν δεσμεύσει χώρους στο στρατόπεδο, στρατιωτικούς μεν δημόσιους χώρους δε, έχοντας εγκαταστήσει τον εξοπλισμό τους και το πλήθος των υπαλλήλων τους, οι οποίοι ως χαρούμενοι εργαζόμενοι-υπάλληλοι(ή και ελεήμονες εθελοντές) «προσφέρουν» τις υπηρεσίες τους. Φροντίζουν βέβαια να είναι σαφής η διάκριση ανάμεσα στον «ελεήμονα εθελοντή» και τον υποδεέστερο επωφελούμενο.

η συνέχεια στο κείμενο της «Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων Μαλακάσας»:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ