ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Η ευρωπαϊκή αντικαπιταλιστική Αριστερά συζητά: Η Ευρώπη σε κρίση, η κοινωνική αντίσταση, η Αριστερά και οι πολιτικές προοπτικές
4-5-6 Νοέμβρη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Η Ευρώπη βυθίζεται μέσα σε μια παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση που έχει ως θεμέλιο το κοινωνικό ζήτημα. Τα αδιέξοδα και οι ανισότητες από την πολιτική της επιθετικής λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού μεγεθύνονται. Κορυφαία πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα παραμένουν αναπάντητα.

Στην ΕΕ και διεθνώς, δυναμώνουν οι ακροδεξιές φωνές και ενισχύεται ένα ρεύμα επιστροφής στις πολιτικές «εθνικής κυριαρχίας». Τάση που διαπερνά τις συντηρητικές δυνάμεις που ηγεμόνευσαν στην καμπάνια για το Brexit. Τάση όμως που αναπτύσσεται και μέσα σε άλλες μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες: Τραμπ στις ΗΠΑ, Λεπέν και Σαρκοζί στη Γαλλία κ.α.

Απέναντι σε αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα, για το πώς μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα και να αλλάξουμε τα πράγματα, για το πώς μπορούμε να χτίσουμε κόμματα που θα προσφέρουν μαζικές και ριζοσπαστικές εναλλακτικές, που δεν θα υποχωρούν στο ρεαλισμό και στην πολιτική του «δεν υπάρχει εναλλακτική», αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Βρετανία, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και φυσικά την Ελλάδα, συναντιόμαστε και συζητάμε στην Αθήνα, στις 4, 5 και 6 Νοέμβρη.

Ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες για την ευρωπαϊκή κρίση, για το Brexit και τους κοινωνικούς αγώνες στη Γαλλία, για την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ που απέδειξε ότι είναι αδύνατη η αντιμνημονιακή ανατροπή χωρίς τη ρήξη με το ευρωζώνη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύντροφοι μας στην Ισπανία και την Πορτογαλία, για την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, τη φασιστική απειλή και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για την εναλλακτική λύση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και την πολιτική πάλη των «από κάτω» μέσα από τα «πλατιά» κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Φιλοδοξούμε να οργανώσουμε μια δημοκρατική και ουσιαστική διεθνή πολιτική συζήτηση πάνω στα κομβικά ερωτήματα της περιόδου. Ένα μεγάλο ραντεβού για τον κόσμο της αντίστασης και της Αριστεράς. Σας περιμένουμε!


- Για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης των συζητήσεων θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
- Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Red Marks», ενώ θα υπάρχουν πολιτικά, ιστορικά, λογοτεχνικά βιβλία και άλλων εκδόσεων. Όλα σε χαμηλές τιμές.
- Για τα μικρά παιδιά θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική τους απασχόληση.
- Το Σάββατο το μεσημέρι θα υπάρχει διάλειμμα για φαγητό.
- Όσες και όσοι ταξιδεύουν από επαρχία και χρειάζονται φιλοξενία ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορούν να καλούν τηλεφωνικά στο: 210-3306286.

To πρόγραμμα των συζητήσεων:
Παρασκευή 4/11/2016

18.00 Η Ευρώπη σε κρίση
Εισηγούνται:
Νιλ Ντέιβιντσον (Radical Independence campaign and Rise Scotland), Ερίκ Τουσέν  (CADTM, Βέλγιο),Φράνκο Τουριλιάτο (Sinistra  Anticapitalista, Ιταλία), Στάθης Κουβελάκης (ΛΑΕ), Πάνος Κοσμάς (Κόκκινο Δίκτυο-ΛΑΕ)
Παρεμβαίνουν:
Γιάννης Μηλιός, Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΡΑΝ ΛΑΕ)

Σάββατο 5/11/16

10.30-13.00 Οι εργατικοί αγώνες και τα συνδικάτα
Εισηγούνται:
Κριστιάν Μαγιέ  (Sud Solidaires, Γαλλία), Ελιάνα Κόμο  (FIOM, Ιταλία), Γιώργος Χαρίσης (ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ), Κατερίνα Γιαννούλια (ΔΣ  Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΥπΑΑΤ)
Παρεμβαίνουν:
Νάγια Νικολάου (Μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ), Νίκος Ποταμίτης (Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου), Δημήτρης Γαρδικλής (ΓΓ Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας)

14.00-16.30 Ακροδεξιά και πρόσφυγες
Εισηγούνται: 
Λουζ Μορά  (VISA: Αντιφασιστική πρωτοβουλία συνδικαλιστών, Γαλλία), Σάμος Σαμουήλ («Γρανάζι», Κύπρος), Γιώργος Τσιάκαλος (Πανεπιστημιακός), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό)
Παρεμβαίνουν: 
Μάνια Μπαρσέφσκι (Κόκκινο Δίκτυο, ΛΑΕ), Λιζ Γουόλς (Socialist Alternative, Αυστραλία), Παύλος Αντωνόπουλος (Συντονισμός σωματείων και φορέων για το προσφυγικό), Άρης Βασιλόπουλος (Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας)

18.00 Ο πολιτικός αγώνας και η Αριστερά
Εισηγούνται:
Μανουέλ Γκαρί  (Anticapitalistas- Podemos, Ισπανικό Κράτος), Μάρκο Νέβες (Bloco, Πορτογαλία), Σάρον Σμιθ  (ISO, ΗΠΑ), Μαρία Μπόλαρη (Κόκκινο Δίκτυο, ΛΑΕ)
Παρεμβαίνουν:
Χρήστος Λάσκος (Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς), Ελένη Πορτάλιου


Κυριακή 6/11/16

12.00 Η Εναλλακτική λύση: Συνδέοντας την πάλη για την ανατροπή της λιτότητας με τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη
Εισηγούνται:
Μιγκέλ Ουρμπάν  (Ευρωβουλευτής του  Podemos, Ισπανικό Κράτος), Λεόν Κρεμιέ (NPA, Γαλλία), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ), Αντώνης Νταβανέλος (Κόκκινο Δίκτυο-ΛΑΕ)
Παρεμβαίνουν:
Γιάννος Γιαννόπουλος (ΛΑΕ), Αντώνης Δραγανίγος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Γιώργος Σαπουνάς(Κόκκινο Δίκτυο-ΛΑΕ), Δημήτρης Σαραφιανός (ΑΡΑΣ, ΛΑΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ