ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρωτική νίκη για τον Τζέρεμι Κόρμπιν με την μαζική στήριξη της λαϊκής βάσης του κόμματος.
Με σαρωτική νίκη απάντησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε όσους τον αμφισβήτησαν στο κόμμα των εργατικών. Με ποσοστό 61.8% (313.209 ψήφους) και συμμετοχή κοντά στο 77.5% ο Κόρμπιν κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την ηγεμονία εντός του κόμματός του αλλά και να εκθέσει τα 2/3 των βουλευτών των Εργατικών που τον αμφισβήτησαν ανοικτά μετά το Brexit. Η νίκη του βάζει εμφατικά τέλος στην απόπειρα ανατροπής του από την πλειοψηφία των βουλευτών του που υποστήριζαν ότι το υπερβολικά αριστερό πρόγραμμά του δεν θα μπορέσει ποτέ να οδηγήσει το κόμμα σε μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ένα μεγάλο μέρος της νίκης του Κόρμπιν οφείλεται στα νέα μέλη του κόμματος, καθώς από πέρσι άλλοι 300.000 άνθρωποι έχουν λάβει την κομματική ταυτότητά τους αναδεικνύοντας τους Εργατικούς σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ευρώπης. Πολλοί από αυτούς γοητεύτηκαν από το σχέδιο της "δημοκρατικής επανάστασης" και τις "πολύ αριστερές" ιδέες του νέου ηγέτη.

Περισσότερα εδώ:
1.Στην «εφημερίδα των συντακτών»»:
Η δεύτερη νίκη Κόρμπιν και το κεντροαριστερό κατεστημένο των Εργατικών

2. Στο «ThePressProject.gr»
Σαρωτική νίκη για τον Τζέρεμι Κόρμπιν

3. Το «tvxs.gr» παρουσιάσει την νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν με τον παραπλανητικό τίτλο:
Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο «Άγγλος Τσίπρας» νέος πρόεδρος των Εργατικών, παραβλέποντας δύο βασικές διαφορές:Ότι ο Α. Τσίπρας αναδείχτηκε στην ηγεσία του ΣΥΝ με το ...δακτυλίδι που του έδωσε ο Αλέκος Αλαβάνος και έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη όλων των μηχανισμών του. Αντίθετα ο Τζέρεμι Κόρμπιν συγκρούστηκε με τους μηχανισμούς που τον αμφισβήτησαν και στηρίχθηκε στην ενεργοποίηση της λαϊκής βάσης του κόμματος που οργανώθηκε σε αυτό, εσωτερικεύοντας στον κόμμα την λαϊκή δυσαρέσκεια από τις κυρίαρχες πολιτικές, πράγμα που ουδέποτε συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ