ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις στην «υπόθεση Βγενόπουλου»


Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"

Αθωωτική ήταν η απόφαση από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας για τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Συμεωνίδη αναφορικά με την υπόθεση εις βάρος τους περί συκοφαντικής δυσφήμισης του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η απόφαση αφορά στο πλήρες κατηγορητήριο, κρίνοντας επί της ουσίας αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς περί «συκοφαντίας» που σχετίζονται με τις αποκαλύψεις του περιοδικού HotDoc για τις δραστηριότητες του ενάγοντος στη Λαϊκή Τράπεζα και την κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας το 2013.

Οι δύο δημοσιογράφοι κρίθηκαν από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας και συγκεκριμένα από τους δικαστές Γιώργο Ταμβακάκη (πρόεδρος), Σταυρούλα Κατσαβού - Ρούτση και Αναστάσιο Σάββα για όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου αθώοι επί της ουσίας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε:

Ασφαλώς πρόκειται για μια νίκη της δημοσιογραφίας και της αλήθειας αλλά είναι και μια αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Η διαβολική ‘’τύχη’’ του κ. Βγενόπουλου με τις αρχειοθετήσεις τελικώς απ’ ό,τι φαίνεται τελείωσε και τώρα πια αρχειοθετείται το κομμάτι εκείνο και οι συμπεριφορές στη Δικαιοσύνη που είχαν έξη στον Βγενόπουλο και τις αρχειοθετήσεις. Ο κ. Βγενόπουλος προσπάθησε με την ισχύ που είχε και τις διασυνδέσεις του, όχι μόνο να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά να μας πατήσει κάτω καταφέρνοντας τελικώς μόνο να υποδείξει το σημείο όπου ήταν θαμμένη η αλήθεια. Η πραγματική περιπέτεια του κ. Βγενόπουλου ξεκινάει τώρα, όχι από τους δημοσιογράφους αλλά από την ίδια τη Δικαιοσύνη και την κυπριακή και την ελληνική. Η ομάδα του Hot Doc του εύχεται καλό κουράγιο αν και πιστεύουμε πως δεν θα έχει το κουράγιο να σταθεί απέναντι στη Δικαιοσύνη και θα ακολουθήσει την πορεία των καταζητούμενων συνεργατών του Μπουλούτα και Φόρου.

Ο Γιάννης Συμεωνίδης από την πλευρά του σημείωσε:

Η σημερινή αθωωτική απόφαση δεν αποτελεί νίκη μόνο των δύο δημοσιογράφων που βρεθήκαμε επί ημέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι ούτε ‘’απλώς’’ ένα πρώτο βήμα στην πλήρη κι εξονυχιστική διερεύνηση κοινών πρακτικών που οδήγησαν στη χρεοκοπία δύο κρατών. Αποτελεί, πρωτίστως, αθώωση της ερευνητικής και μαχητικής δημοσιογραφίας, η οποία σπανίζει στην πατρίδα μας και η οποία συχνά πυκνά καταλήγει να κρίνεται από τη Δικαιοσύνη, όχι γιατί είναι ένοχη αλλά γιατί ενοχλεί. Θα κοιμόμουν πιο ήσυχος τα βράδια, αν είχαμε περισσότερους βαξεβάνηδες να λειτουργούν ως κωδωνοκρούστες για ‘’φωτιές’’ που άλλοι ‘’συνάδελφοί’’ του παριστάνουν πως δεν έχουν πάρει καν μυρωδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ