ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τα λαμόγια στον ΣΥΡΙΖΑ φόρεσαν ακόμα και την «μπούρκα» της κοινωνικής αλληλεγγύης...Τον Ιούνη του 14, πριν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, στο δημοσίευμά μας Ποιά μπούρκα φοράνε τα λαμόγια που εισχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ; μεταξύ άλλων επισημαίναμε:

Η λαμογιά δεν συγκροτείται ως μια διακριτή τάση ή ομάδα εντός του κόμματος. Η λαμογιά προσαρμόζεται σαν τον χαμαιλέοντα. Αυτή όμως η προσαρμογή ακολουθεί κάποιες γενικές πρακτικές, οι οποίες συγκροτούν την “πολιτική ταυτότητά” της. Το λαμόγιο, ανεξάρτητα από πια τάση, ρεύμα, ομάδα κλπ ανήκει, εμφανίζεται πάντα ως “στρατιώτης” του κόμματος. Γιαυτό τα λαμόγια εύκολα μπορεί να γίνουν τα αγαπημένα παιδιά των μηχανισμών: δεν δημιουργούν ποτέ εσωκομματικά πολιτικά προβλήματα που αμφισβητούν την “γραμμή”, παρά μόνον όταν θίγονται άμεσα τα ίδια συμφέροντά τους. Έχουν λοιπόν όλα τα προσόντα για να αναρριχηθούν στην κομματική ιεραρχία. Ποτέ το λαμόγιο δεν παραμένει ως απλό μέλος μιας ΟΜ. Επιδιώκει να αποκτήσει κάποιο κομματικό αξίωμα, να γίνει τουλάχιστον “υπολοχαγός”. Αν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο ή έχει κάποιες “ξεχωριστές” ικανότητες, ίσως εξασφαλίσει και μια διακεκριμένη θέση γύρω από τα ηγετικά κλιμάκια. Αν αύριο πάνε καλά τα πράγματα, ίσως επιδιώξει ως ανταμοιβή μια διακεκριμένη θέση στον κρατικό μηχανισμό...

Μια πρόσφατη δήλωση της κ. Σταμπουλή, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι η πραγματικότητα σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χειρότερη απ' ότι την περιγράφαμε τότε. Αναλυτικά η κ. Σταμπουλή δήλωσε:

«Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς. Κατ αρχην να πω πως είμαι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μου τηλεφώνησε, κανείς δεν με ρώτησε αν είμαι εδώ, κανείς δεν με ρώτησε αν πρέπει να συνεδριάσουμε. Αν συνεδρίασε η Νομαρχιακή και είπε πως άδικος είναι ο θόρυβος δεν το ξέρω.
Ούτε από τον κ. Κοτρώνη είχα κανένα τηλεφώνημα ή ενημέρωση, ούτε από τον κ. Τάπα, ούτε από κανένα, δεν ξέρω ποιος με ποιον συνεδρίασε έστω και τηλεφωνικά άρα καμία Νομαρχιακή δεν συνεδρίασε.

Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγω τώρα ακουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγω τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξερω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβιβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβιβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ