ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Ο κόσμος το έχει τύμπανο και η ΛΑΕ κρυφό καμάρι




(η σιωπή ...δεν είναι χρυσός)

Πριν μερικές μέρες είχαμε ασχοληθεί με το θέμα «Η Λαϊκή Ενότητα στο ίντερνετ ». Σήμερα θα μετατοπιστούμε με κάτι πιο ...παραδοσιακό: «Η Λαϊκή Ενότητα στη ΓΣΕΕ». Αν θα διαβάσετε το κείμενο «ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΣΕΕ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» που δημοσιεύεται στο iskra.gr θα διαπιστώσετε ότι ο κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν είχε εκεί καμία παρουσία! Όμως άλλα δημοσιεύματα παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική πληροφόρηση, όπως αυτό:

Τη δεύτερη θέση θα διεκδικήσουν το ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) και το ΜΕΤΑ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί την ενότητά της, παρά τη διάσπαση του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη και τη δημιουργία της ΛΑΕ.
Στο εσωτερικό του ΜΕΤΑ διατηρείται ένα κλίμα ενότητας για συντροφικούς, αλλά και για προφανείς λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, με την πλειονότητα των συνέδρων να είναι πολιτικά ενταγμένοι στη ΛΑΕ.
αλλά και αυτό:

Οι παροικούντες την Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν πως η πλειοψηφία των συνδικαλιστών που είχαν εκλεγεί αρχικά με την «Αυτόνομη Παρέμβαση» και στη συνέχεια με το «ΜΕΤΑ» είναι κοντά στη Λαϊκή Ενότητα. Ωστόσο, φαίνεται πως επικρατεί μία άτυπη εκεχειρία και σε μία σειρά κρίσιμων συνδικαλιστικών αναμετρήσεων το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κοινή κάθοδος (ξεκινώντας από το συνέδριο της ΟΤΟΕ και συνεχίζοντας στις κρίσιμες εκλογές της ΓΣΕΕ).

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων διαδραματίζει ο Θάνος Βασιλόπουλος, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ. Είναι ο άνθρωπος που κάνει τις επαφές για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου από συνδικαλιστές της Αριστεράς σε ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στην ΑΔΕΔΥ

Συμπόρευση εξακολουθεί να υπάρχει και στην ΑΔΕΔΥ, όπου με την παράταξη ΜΕΤΑ είχαν εκλεγεί συνδικαλιστές όλων των τάσεων. Και παρά το ότι ο Γ. Καλομοίρης είναι με τη ΛΑΕ, ενώ ο Γ. Πετρόπουλος παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «διαζύγιο». Εξακολουθούν να συνεργάζονται και όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιήσουν κοινή κάθοδος στις εκλογές της κορυφαίας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης τον επόμενο χρόνο.

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ