ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το «κάλιο αργά παρά ποτέ» δεν ισχύει στην πολιτική...
Με αφορμή την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΕ από το διευθυντήριο της ΛΑΕ θυμηθήκαμε μια άλλη κατάληψη πριν 6 χρόνια στον ίδιο χώρο με εντελώς όμως διαφορετικό χαρακτήρα.

 Η πρόσφατη κατάληψη ήταν μια συμβολική πράξη που στόχευε να αναδείξει ότι η Διοίκηση της ΛΑΕ δεν είναι κλεισμένη μόνον στα γραφεία της ούτε κινείται μόνον στα κανάλια που της προφέρουν δημοσιότητα, όπως το κανάλι του «Δημοσιογράφου». Κινείται και στον δρόμο, κάνει και καταλήψεις; αν χρειαστεί... Βέβαια αυτές οι πρακτικές δεν έχουν κανένα μαζικό χαρακτήρα συμμετοχής, ούτε προτρέπουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Είναι χάπενινγκ που προσπαθεί να προσθέσει μερικές χολιγουντιανού τύπου αγωνιστικές πινελιές στο προφίλ των οργανωτών.

Πριν 5 χρόνια, μια άλλη κατάληψη πριν 6 χρόνια στον ίδιο χώρο είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ήταν ένα διαφορετικό κάλεσμα για την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που είχε προκηρυχθεί την 24-2-2010:


Βέβαια, εκείνη την εποχή αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη κατάληψη τότε την είχαν χαρακτηρίζει ως μια γραφική κίνηση του Α. Αλαβάνου, ο οποίος προσπαθεί με αυτούς τους τρόπους να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πολιτική σκηνή. Μήπως όμως σήμερα οι ίδιοι δεν κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορούσαν τότε τον Α. Αλαβάνο χωρίς κανένα πρόσχημα; Τότε τουλάχιστον, ανεξάρτητα από το πόσο συνέβαλε η συγκεκριμένη κατάληψη στην επιτυχία της, η γενική απεργία ήταν μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου:Τοτε, 6 χρόνια πριν ήταν μια περίοδος που κρίθηκαν αρκετά ζητήματα για την Αριστερά στο τόπο μας. Τότε πράγματι υπήρχε με υλικούς όρους η δυνατότητα διαμόρφωσης μιας άλλης εκδοχής της ριζοσπαστικής Αριστεράς απ' αυτή που οικοδομήθηκε με το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε «δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες» για τους συντρόφους του Αριστερού Ρεύματος. Τώρα όμως που έχουν «σαπίσει», τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Δυστυχώς σήμερα δεν αρκούν αυτά που πιθανόν αρκούσαν πριν 6 χρόνια. Οι συνταγές από το παρελθόν δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα το σημαντικό. Σήμερα χρειάζονται πολύ περισσότερα και κυρίως διαφορετικά...

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ