ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η «Λαϊκή Ενότητα» στο ίντερνετ και όχι μόνο...


Η αυτόνομη έκφραση της «Λαϊκής Ενότητας» στο ίντερνετ (και όχι μόνο εκεί) είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Εκεί η «φωνή» της ΛΑΕ είναι το iskra.gr, η ιστοσελίδας του αριστερού ρεύματος, Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοντέλο ενημέρωσης που υπήρχε και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα ενημερωτικά μέσα του ΣΥΝασπισμού (left.gr, η αυγή και το 105.5) είχαν αναλάβει την δημόσια και επίσημη ενημέρωση/προβολή της πολιτικής του.


(κλικ για μεγέθυνση)
Η επισκεψιμότητα του iskra.gr (παρ' όλη την μεγάλη πτώση που έχει σημειώσει μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη) είναι μπροστά με μεγάλη διαφορά από την ιστοσελίδα της Λαϊκής Ενότητας αλλά και τις ιστοσελίδες των συνιστωσών της. Η ιστοσελίδα της «Λαϊκής Ενότητας» άντεξε στο να έχει μια σταθερή επισκεψιμότητα από τις εκλογές μέχρι την 1η πανελλαδική σύσκεψη (τέλος Νοέμβρη 2015), σε αντίθεση με την ιστοσελίδα του iskra.gr που αυτή την περίοδο σημείωνε καθημερινά μια σταθερή πτώση.  Γενικά μπορούμε να πούμε πως η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της «Λαϊκής Ενότητας» είχε παρόμοια πορεία με αυτή της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ σε αναλογία με τα άλλα ιντερνετικά ενημερωτικά μέσα του ΣΥΝασπισμού.

Μετά την πανελλαδική σύσκεψη, όπου ξεκαθαρίστηκε η ταυτότητα «Λαϊκής Ενότητας» ως ένα κλωνοποιημένο αντίγραφο του “ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών”, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της άρχισε να μειώνεται. Δεν πρόκειται για μια τυχαία σύμπτωση αλλά για την αναπαραγωγή της ίδιας πολιτικής αντίληψης, που αφορά τόσο στην παγίωση της ταυτότητα της ΛΑΕ (ως μέτωπο οργανώσεων), όσο και στην παγίωση του καθοδηγητικού/διευθυντικού  ρόλου του “αριστερού ρεύματος” σε αυτό το μέτωπο.

Ενδιαφέρον έχει και ο παρακάτω πίνακας που αναφέρεται στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της «Λαϊκής Ενότητας»  συγκριτικά με  αυτές των  «συνιστωσών»[*] της.(κλικ για μεγέθυνση)

 [*]   Ο λόγος που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα και άλλες συνιστώσες της ΛΑΕ (αυτές που αναγράφονται επίσημα στην ούγια της ιστοσελίδα της), είναι ότι η επισκεψιμότητά τους είναι αρκετά μικρότερη και ως εκ τούτου πρακτικά μη συγκρίσιμες, όπως για παράδειγμα το www.dikki.org  (ΔΗΚΚΙ).


2 σχόλια :

  1. όπως βλέπω τα πράγματα από τον πίνακα προς το τέλος του Μάρτη θα πρέπει να αναμένουμε Χ ανάμεσα στην ιστοσελίδα του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και της ΛΑΕ!

    Και μην μου πει κανείς ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα επιτελεία της ΛΑΕ άφησαν τα γραφεία και το Internet και βγήκαν τώρα στους δρόμους και τρέχουν από την κατάληψη των γραφείων της ΕΕ στο Hilton για να υποδεχτούν την ΤΡΟΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαθαίνω από ιδιωτικές συζητήσεις ότι ορισμένα στελέχη της ΛΑΕ φοβούνται γενικά "τα μπλογκς" και ψάχνουν να βρούν (ορισμένοι) "στα μπλογκς" μέχρι και... συνωμοσία κατά της ηγεσίας. Με τέτοια μυαλά ΠΩΣ να αναπτυχθεί η _οριζόντια_ ιντερνετική στήριξη της ΛΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ