Ως «ένα μυθιστόρημα της διαπλοκής» χαρακτηρίζεται από το tvxs.gr το δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος: «Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων» Όμως η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου το χαρακτηρίζει «άκρως αποκαλυπτικό» :
Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό. Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.
Παραθέτουμε την απάντηση του Βήματος της Κυριακής (28/2) στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου:
«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο».Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».
Για το συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε σε αυτές τις 4 συναντήσεις του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πολλά γράφτηκαν, Όμως το πολιτικό πρόβλημα που προκύπτει από τις παράλληλες συναλλαγές Τσίπρα με το μιντιακό κατεστημένο, είναι άλλο, όπως σωστά επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της ΛΑΕ:
Οι τέσσερις κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στάυρο Ψυχάρη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του, έδιναν, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, μάχη ενάντια στη διαπλοκή, δείχνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου με το μιντιακό κατεστημένο της χώρας.
Η χώρα πληρώνει σήμερα βαρύτατα την αναξιοπιστία, την παραπλάνηση και τα ψέματα του Αλ. Τσίπρα, του οποίου η κυβέρνηση συναντά παντού την γενική κοινωνική κατακραυγή.
Το δυστύχημα είναι ότι το ''πολιτικό πτώμα'' του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το αξιοποιήσει ως ''πλυντήριο'' ένας θλιβερός θίασος πρώην και νυν κέντρο -νεοφιλελεύθερων μνημονιακών, υπό την ομπρέλα του Κυρ. Μητσοτάκη, ηγετών για να πάρουν τη ρεβάνς.
Οι πολίτες αυτής της χώρας, όμως, δεν πρέπει να γίνουν μπαλάκι ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, που αντιπροσωπεύει το δίλημμα Τσίπρας – Μητσοτάκης και οι ανεκδιήγητοι ''κεντρώοι'' δορυφόροι τους.
Το Γραφείο Τύπου
28/2/2016
Ο κιτρινισμός του πανικού και ο πανικός του κιτρινισμού
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιτσιρίκος:
ΔιαγραφήΟ Αλέξης Τσίπρας συγκρούεται με τους ολιγάρχες (και άλλα παραμύθια)
Ε και λοιπόν; Τί έγινε αν συναντήθηκε και προσπάθησε να πάρει τη στήριξη του συγκροτήματος; Και τί θέλατε να κάνει; Χωρίς ισχυρή στήριξη από τα ΜΜΕ ηγεμονία δεν στήνεται. Χωρίς προπαγάνδα δεν υπάρχει ηγεμονία, ρωτήστε και τον Ιωακείμογλου που είναι ειδικός ηγεμονιολόγος. ΤΊ μας το παίζουν παρθένες στη ΛΑΕ;
ΔιαγραφήΥΓ προφανώς ο πονηρός Ψυχάρης κατάλαβε οτι το άλογο δεν τραβάει και πήρε τις αποστάσεις του. Αυτομάτως όμως τίθενται στο μυαλό του κάθε πονηρού και κακοπροαίρετου (όπως εγώ) μιά σειρά από πολύ απλά ερωτήματα όπως:
έχει συναντήσει κι άλλους κυρίους ο πρωθυπουργός;
ποιούς;
τί σχέση έχουν αυτά με το νομοσχέδιο για τα μέσα;
Οι απαντήσεις νομίζω είναι προφανείς άμα παρατηρήσει κανείς την κάλυψη της επικαιρότητας λχ. του προσφυγικού.
Η ανακοίνωση της ΛΑΕ γράφει:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Οι τέσσερις κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στάυρο Ψυχάρη».
Το πρωτεύον είναι το «κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα». Το «και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου» είναι άλλης κατηγορίας ζήτημα και αφορά τους ίδιούς. Δεν μπορεί να συνδέεται με ένα "και"....
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς το «ερήμην κάθε κομματικού οργάνου» δεν συνέβαινε μόνον σε αυτό το θέμα αλλά σε όλα σχεδόν τα ζητήματα. Ο "πρόεδρος" διαβουλευόταν ξεχωριστά με τους "αρχηγούς" των ομάδων και λάμβανε τελικά τις αποφάσεις του. Αυτή ήταν η "δημοκρατία" στη λειτουργία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την οποία είχαν αποδεχτεί ως φράξιες/ομάδες/τασεις όσοι αργότερα συμμετείχαν στην ΛΑΕ.
Διαγραφή