ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει την ελπίδα


Μετά την νίκη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ελπίδας –θυμάστε όλοι τι έγινε την τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ελπίδα- και μίλησε για ενότητα, οπότε όλοι ξέρουμε τώρα πια πως η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί και επίσημα, αφού ουσιαστικά διαλύθηκε μετά την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμήθηκε τον Αντώνη Σαμαρά και χρησιμοποίησε την εμβληματική φράση του Οδυσσέα Ελύτη:

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας ραγιάς, μια κουράδα κι ένας Μητσοτάκης. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ολόκληρο το  κείμενο, εδώ:  
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει την ελπίδα|"

2 σχόλια :

  1. Το σενάριο για ομαδική αποχώρηση των Καραμανλικών ανήκει περισσότερο στη σφαίρα της δημοσιογραφικής φαντασίας. Ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο σε μαζική κλίμακα δεν υπάρχουν οι πολιτικές ή οργανωτικές προϋποθέσεις για την ίδρυση νέου κόμματος «καραμανλικών».
    Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για «διεύρυνση»- έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει αυτούσια τη νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του Ποταμιού (με την οποία υπάρχουν και δεσμοί αίματος) καθώς και μερίδα του ΠΑΣΟΚ. Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν στελέχη όπως οι Θεοχάρης, Λυμπεράκη, Μιράντα Ξαφά κλπ δεν αποτελέσουν μέλη του πρώτου κύματος διεύρυνσης της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ