Το ερώτημα γιατί το Πολίτμπιρο της ΛΑΕ είχε αυτή την στάση, το αφήνουμε να το απαντήσουν οι αναγνώστες μας...
Τα πολιτικά ανακοινωθέντα της ΛΑΕ εκπορεύονται και υπογράφονται από το “Γραφείο τύπου”. Αυτό το απρόσωπο όργανο είναι το “πολιτικό κέντρο” που εκφράζει τον δημόσιο λόγο της Λαϊκής Ενότητας. Για τα άλλα δύο “καθοδηγητικά” όργανα της ΛΑΕ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι βρίσκονται σε βαθιά ...παρανομία! Ούτε καν η σύνθεσή τους δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια για να γνωρίζουμε ποιοί τα απαρτίζουν, ούτε πως λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Φανταζόμαστε πως λειτουργούν με την αρχή της «λειτουργικής ομοφωνίας», που εισήγαγε στο λεξιλόγιο της Αριστεράς ο Α. Μπαλτάς για να περιγράψει το καθεστώς λήψης αποφάσεων στον πρώιμο ΣΥΡΙΖΑ. Φανταζόμαστε επίσης, όπως και σε εκείνον τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η σύνθεσή των οργάνων είναι μάλλον αντιπροσωπευτική των “συνιστωσών” με την προσθήκη κάποιων ανένταχτων "παραγόντων" έτσι ώστε να καταγράφεται πως και σε αυτό το σχήμα έχουν θέση κάποιοι που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες.
Η δική μας πρόταση είναι απλή και διαφανής για το τι θα έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές:
- Να προαναγγέλλονται δημόσια οι συνεδριάσεις των οργάνων της ΛΑΕ και να είναι ανοικτές σε όποιον θελήσει να τις παρακολουθήσει.
- Τα όργανα αυτά να περιοριστούν σε δύο πολιτικά καθήκοντα:
α. Να καταθέσουν τον απολογισμό και τις εκτιμήσεις τους για την εκλογική ήττα
και
β. Να διασφαλίσουν ανοικτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση σε πολιτικό φορέα του ψηφοδελτίου που κατέβηκε στις εκλογές
Η πρώτη εντύπωση από τον δημόσιο διάλογο που γίνεται εντός της ΛΑΕ μετά τις εκλογές, είναι απογοητευτική. Φαίνεται ότι τα κρίσιμα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα δεν τίθενται δημόσια ανοικτά αλλά αποτελούν πεδία συναλλαγής και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις συνιστώσες της ΛΑΕ. Όταν θα επέλθει ένα ικανοποιητικό επίπεδο συμφωνίας “από τα πάνω”, τότε και οι “από τα κάτω” θα πληροφορηθούν πως τίθενται αυτά τα ζητήματα. Είναι για παράδειγμα προφανές ότι το “οργανωτικό” αποτελεί πεδίο διαφωνίας και σύγκρουσης, όπως εξίσου προφανές είναι ότι ο δημόσιος διάλογος γι' αυτό το ζήτημα δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά ζητήματα που έχουν αναδειχθεί, ούτε από την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κάποιοι έχουν μείνει αρκετά χρόνια πίσω και επαναλαμβάνουν σήμερα αυτά που έκαναν κάποτε. Παρακολουθείστε την εισήγηση του “καθοδηγητικού οργάνου” του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών καθώς και τα άλλα video στην 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν η καθοριστική για το τι πολιτικός σχηματισμός θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως οι μηχανισμοί επέβαλαν τις αποφάσεις τους. Τότε ο Α. Αλαβάνος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "κώλωσε"και δεν προχώρησε σε ρήξη με τους μηχανισμούς του ΣΥΝ για την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Τότε που τα "παλικάρια" των συνιστωσών καθάριζαν στο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της Τσιπροπαρέας:
- Δείτε τον Νταβανέλο να κάνει ΄τότε την εισήγηση για το “οργανωτικό” του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκρίνετε με το τι λέει σήμερα:
Μερικές από τις εισηγήσεις εκείνης της εποχής στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ:
Πώς έληξε εκείνη η Σύσκεψη:
Κατάλαβαν κάτι σε εκείνη την Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα προσπαθούν να το ξεκαθαρίσουν από την αρχή:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι δεν θα ληφθούν αποφάσεις
H "σύσκεψη" λοιπόν θα είναι μια συνάντηση που ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει ελεύθερος τις απόψεις του, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν προτάσεις που να αποφασίσει το σώμα. Κάποιοι είναι πιο ίσιοι από τους άλλους και αυτό το προνόμιο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, από κανένα όργανο...
Ακόμα και οι ανοιχτές συνεδριάσεις δεν διασφαλίζουν δημοκρατία. Μάλλον μεγαλύτερη υποκρισία διασφαλίζουν.Η σύγκλησή τους μπορεί να "ανακοινωθεί" σε λίγους ή ακόμα και λίγες ώρες πριν. Μετά, τα μέλη της ΚΟΒ Λήμνου θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες από ό,τι οι Αθηναίοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, μπορεί να φέρνει ο καθένας τους τραμπούκους-κλακαδόρους του και να επηρεάσει αναλόγως το κλίμα.
Τέλος, αν πήξουμε στις συνεδριάσεις όπως στο ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες που θα πηγαίνουμε "από περιέργεια" ή λόγω "καθήκοντος" (τραμπουκισμού), τότε πάλι θα κλειστούμε.
Είναι άλλο πράγμα να δημοσιεύονται αποκλειστικά στο εσωτερικό του κόμματος για παράδειγμα τα πρακτικά και μάλιστα εντός ολίγων ωρών, ώστε να προληφθεί και η διασπορά φημών που συμφέρουν τον καθένα.
Σωστη είναι πάντως η ανάδειξη του ζητήματος της διαφάνειας, περισσότερο ίσως και από της αμεσοδημοκρατικότητας. Χωρίς διαφάνεια δεν πας πουθενά.
Για την ιστορία, δεν θυμάμαι όλες οι συνιστώσες να είναι το 2009 έτσι όπως τις παρουσιάζεις.
,
- Και τα μέλη της ΚΟΒ Λήμνου μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες (μια web camera δεν έχει κανένα μεγάλο κόστος...)
Διαγραφή- Είναι λάθος εικόνα αυτό που γράφεις: αν πήξουμε στις συνεδριάσεις όπως στο ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες που θα πηγαίνουμε "από περιέργεια" ή λόγω "καθήκοντος" (τραμπουκισμού), τότε πάλι θα κλειστούμε.. Αυτή είναι η εικόνα που είχαν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ, oι οποίοι είχαν μάθει να λειτουργούν με την ανάθεση(προς τους αρχηγούς των ρευμάτων/φραξιών και τα επαγγελματικά τους στελέχη). Γιαυτό και είχαν μειωμένες απαιτήσεις για την δική του συμμετοχή στην διαμόρφωση της γραμμής, αλλά και μειωμένα καθήκοντα για "μαζική δουλειά" στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.
Η ΛΑΕ είχε και συνεχίζει να έχει την σωστή γραμμή.
ΔιαγραφήΤο ότι δεν ψήφισε ο ΛΑΟΣ την ΛΑΕ είναι δική του ευθύνη. Ας πρόσεχε.
Τώρα θα τα βρει μπροστά του.
Αυτός είναι ο απολογισμός από τις εκλογές και με αυτόν πορεύεται σήμρα η ΛΑΕ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λοιπόν.
Έχει την ηγεσία της και τους μηχανισμούς της και με αυτούς προχωρά.
Το μόνο που θα πρέπει να διεκπεραιωθεί είναι να θεσμίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Και αυτό θα το κάνει - όπως είθισται στην αριστερά - με ένα συνέδριο την άνοιξη του 2016.
Στην Σύσκεψη που θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη προφανώς και δεν έχει υπάρχει κανένα ζήτημα να αποφασίσει. Αυτά τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα της ΛΑΕ.
Κομμουνιστές είμαστε και όχι αναρχοαυτόνομοι ή PODEMOS και λειτουργούμε με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Ο χαρακτήρας της Σύσκεψης του Νοέμβρη είναι προπαγανδιστικός - παιδαγωγικός για να αναπτερωθεί το ηθικό των μελών των συνιστωσών του μετώπου της ΛΑΕ αλλά και να δημοσιοποιηθεί στην ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ, επιμένουμε και συνεχίζουμε!
Ο Τσίπρας ανενόχλητος δολοφονεί τα πιο αδύναμα κομμάτια του ελληνικού λαού
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/10/blog-post_13.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα αστειεύεσαι !
ΛΑΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τις άμεσες δράσεις που θα λάβουν χώρα εντός των επόμενων ημερών και στις οποίες ειναι απαραίτητη η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μας:
Σαββατο 10/10/2015 ωρα 11:00 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Δραπετσωνας για την αποτροπή της παραχώρησης σειράς εκτάσεων, μεταξύ των οποίων και η παραλιακή ζώνη στην περιοχή Ανάπλασης στην πρώην βιομηχανική ζώνη Λιπασμάτων Δραπετσωνας, στο ΤΑΙΠΕΔ και στο ξεπούλημα τους μαζι με τον ΟΛΠ.
Σαββατο 10/10/2015 ωρα 11:30 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα απέναντι στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (TTIP).
Δευτερα 12/10/2015 και ωρα 12:00 στα Δικαστήρια της Ευελπιδων Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που διώκονται ποινικά για την απεργία του 2013.
Το πρόβλημα με τις συνιστώσες μεταφέρθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΛΑΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζί με τα κουσούρια που μία εκάστη κουβαλάει μαζί της.
Και από τις "συνιστώσες" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δηλαδή του μικρού ΣΥΡΙΖΑ) μεταφέρονται προβλήματα (και όχι το "πρόβλημα" γιατί δεν είναι μόνον ένα...)
ΔιαγραφήΕίναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και σήμερα, ακόμη και μετά τις εμπειρίες του Σύριζα 2009-2012, ανακυκλώνονται τα παράπονα και δεν φαίνεται καμία ιδιαίτερη μέριμνα για την συλλογική προετοιμασία μιας συγκεκριμένης, αναλυτικής και πρακτικής πρότασης που θα μπορούσε να επιδιωχθεί συλλογικά από τη “Βάση..”.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα διάφορα μπλοκ, εδώ και παντού, ακόμη και στη λίστα “το όχι διαρκεί πολύ”, εξ όσων γνωρίζω, συνεχίζονται οι παράλληλοι μονόλογοι, ανάμικτοι με παράπονα κλπ. Κάποιοι γράφουν κάποια καλά κείμενα με ανασκοπήσεις, αλλά δεν καταπιάνονται επί συγκεκριμένου, παραμένοντας σε θεωρητικές διαπιστώσεις με κάποιες γενικές νύξεις στη καλύτερη περίπτωση. Συλλογική δουλειά, διάλογος επί της ουσίας και συνεπεξεργασία επί συγκεκριμένων προτάσεων, ίσον μηδέν. Πρακτικότης, ίσον μηδέν. Δεν χρειάζεται όμως μια τέτοια αριστερά. Το αποτέλεσμα μετρά.
ΥΓ. Η σχετική εισήγησή μου για τη συγκρότηση της ΛΑΕ, με τίτλο “ Για το παλιό και το Νέο¨που έχει δημοσιευτεί εδώ, είναι ότι πιο συγκεκριμένο γνωρίζω. Εκτός κι αν είναι κάτι άλλο που δεν γνωρίζω και πολύ θα ήθελα να μάθω.
το βρήκα εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάλεσμα ΛΑΕ σε ανοιχτή συνάντηση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6μμ, για Συγκρότηση Τομέα Οικονομικής Πολιτικής
Γιατί τέτοια πρεμούρα να συγκροτηθεί θεματική Οικονομικής Πολιτικής; Και ποιοί ενημερώθηκαν για την συγκρότησή της; Όσοι ανήκουν σε οργάνωση-συνιστώσα και τους ενημέρωσε η καθοδήγηση;
Η λύση είναι μία: ΛΑΕ χωρίς "αριστερό ρεύμα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΜνήμων
1. Η ΛΑΕ είναι το αριστερό ρεύμα και κάποιοι συνοδοιπόροι.
ΔιαγραφήΤο ζήτημα είναι αν η ΛΑΕ μπορεί να γίνει κάτι άλλο διαφορετικό το το κόμμα του "αριστερού ρεύματος". Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ύπαρξης του Α.Ρ.. Αυτό όμως είναι μια απόφαση που αφορά το Α.Ρ...
Βεβαίως στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Μπορεί να υπάρξουν και άλλες πολιτικές συγκροτήσεις για να καλύψουν τον πολιτικό χώρο που διεκδικεί να εκφράσει η ΛΑΕ. Όμως τότε δεν μιλάμε για ΛΑΕ, αλλά; για κάτι διαφορετικό.
Η "εναλλακτική" αριστερά των παραπόνων, των σχολιασμών, των κειμένων-μονολόγων και της διάσπαρτης αμφισβήτησης, που ωστόσο δεν μπορεί ή δεν θέλει να συγκροτήσει μια παραδειγματική μέθοδο συλλογικής συνεπεξεργασίας και έναν πρακτικό τρόπο παραγωγής προτάσεων, αλλά και συνοδών δράσεων, είιναι αχρείαστη. Αν είναι έτσι, πάντα θα είναι χρησιμότερη η χοντροκομμένη μεν αλλά μετρήσιμη ισχύς των κλασσικών συσχετισμών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι “χρησιμότερο”, θα πρέπει να προσδιορίσουμε το υποκείμενο για το οποίο είναι “χρησιμοτερο” αλλά και για ποιό πράγμα είναι “χρησιμότερο”. Και στα δύο αυτά ζητήματα υπάρχουν ασάφειες.
ΔιαγραφήΕπίσης η έκφραση: “είναι χρησιμότερη η χοντροκομμένη μεν αλλά μετρήσιμη ισχύς των κλασσικών συσχετισμών” εκφράζει ως ιδεολογία την κυριάρχη αστική αντίληψη για την πολιτική. Για την Αριστερά (όλη την αριστερά ) το ζητούμενο δεν είναι η ισχύς των συσχετισμών αλλά η ανατροπή τους.
Εκεί πράγματι, για το πως γίνεται αυτή η ανατροπή υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και πρακτικές. Κάποιοι προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβληματα μέσω της κρατικής διαχείρισης, γιαυτό το μόνο που τους ενδιαφέρει να κάνουν σχέδια και προγράμματα για το τι θα κάνουν όταν γίνουν κυβέρνηση. Κάποιοι άλλοι λένε ότι θα πρέπει να αναζητούμε πολιτικές που δεν πραγματοποιούντια μόνον μέσω της κρατικής εξουσίας αλλά μέσω της λαϊκής πρωτοβουλίας.
Αν αυτούς τους χαρακτηρίζεις “εναλλακτική” αριστερά, και σε ενοχλεί η “διάρπαρτη αμφισβήτηση”, τότε μάλλον “ διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλον”. Να χαίρεσαι την “οργανωμένη αμφισβήτηση” του ΚΚΕ και των άλλων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.
Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για «να συγκροτηθεί μια παραδειγματική μέθοδο συλλογικής συνεπεξεργασίας και έναν πρακτικό τρόπο παραγωγής προτάσεων, αλλά και συνοδών δράσεων» και με μία προϋπόθεση. Πρόκειται για όρους που δεν έχουν καμία σχέση με το πώς θέτεις τις διαφορές ανάμεσα στην «εναλλακτική» και την «παραδοσιακή» Αριστερά.
ΔιαγραφήΗ προϋπόθεση« είναι:
Την Πολιτική θα πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ως μια «επιτελεστική» και όχι ως μια «διακηρυκτική» πρακτική. Δηλαδή ο πολιτικός σχεδιασμός, οι δράσεις κλπ αφορούν πρώτιστα στο πολιτικό υποκείμενο και την δράση του και όχι κάποιους άλλους πέρα απ’ αυτό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί απέναντι στην Ιστορία…
Στις εκλογές για παράδειγμα η ΛΑΕ πρόβαλλε το πρόγραμμά της, το οποίο 99,9% ήταν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν αναλάμβανε κυβέρνηση. Τώρα λοιπόν δεν είναι στην κυβέρνηση, τι μπορεί να πραγματοποιήσει από το πρόγραμμά της; Τίποτα!...
Άλλο παράδειγμα: Τι λέει η Αριστερά για τις τράπεζες; Θα τις εθνικοποιήσουμε, θα τις θέσουμε υπό κοινωνικό έλεγχο στην υπηρεσία του λαού και άλλα παρόμοια, τα οποία προϋποθέτουν ότι θα γίνει κυβέρνηση και μέσω της διαχείρισης της κρατικής εξουσίας θα κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Βέβαια όταν ο κόσμος που είχε πέντε δεκάρες στις τράπεζες και δεν ήξερε τι να κάνει, να τις πάρει και να τις βάλει στο μαξιλάρι του ή να τις αφήσει, η Αριστερά δεν τόλμησε να πει: «
Πάρτε τις καταθέσεις σας από τις τράπεζες».
Ο τρόπος είναι:
Τον πολιτικό φορέα θα πρέπει να τον αντιλαμβανόμαστε ως το υπόδειγμα του υπαρκτού κομμουνισμού τον οποίον μπορούμε να πραγματώσουμε εδώ και τώρα. Σε αυτό όμως το ζήτημα θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενό μας.
Αν είναι με την ΛΑΕ να κατασκευάσετε ένα ακόμα ΚΚΕ να λείπει το βύσσινο.Αν ο λαόςείχε έλλειψη απο ΚΚΕ θα το είχε κάνει απο πολλά χρόνια πρίν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για αυτό το διάλογο. Όπως λες κι εσύ αναζητούμε πολιτικές που δεν πραγματοποιούνται μόνο μέσω της κρατικής εξουσίας, αλλά μέσω της λαϊκής πρωτοβουλίας. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αναζητούμε πολιτικές και όχι καλές ιδέες επιφανών και σχολιασμούς της γαλαρίας. Αυτή φίλε είναι η κατάσταση και στην “εναλλακτική” αριστερά – ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω ξαναπεί εδώ, πολιτική χωρίς κοινωνική δράση, καταλήγει αναγκαστικά πολιτικαντισμός. Αλλά και κοινωνική δράση, οι περισσότεροι το λένε ταξική πάλη, αλλά και πάλι ο καθένας το εννοεί αλλιώς, είναι αδύναμη και αναποτελεσματική, αν δεν συνδυάζεται με πολιτική αιχμή και αν δεν συγκλίνει σε πολιτικά αιτήματα για τη συγκυρία - (αναγνωρίζοντας μάλιστα κάθε φορά την τρέχουσα κυρίαρχη αντίθεση, που υπέρκειται φαινομενικά αλλά και πρακτικά πάνω από τη βασική).
Φαντάζομαι πως ίσως συμφωνούμε κάπως. Η θρυλούμενη “ενοποίηση του παραδοσιακού σχίσματος” θα ήταν παρωδία αν αναμειγνύαμε π.χ. το σημερινό ΚΚΕ κλπ, με τη σημερινή “αυτονομο/αναρχία”. Χώρια που η ανάμιξη αυτών των παρα-φθαρμένων πια συστατικών θα ήταν κάτι σαν οξύ συν βάση, η πολιτική συν τη κοινωνική δράση είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ένα τέτοιο χονδροειδές άθροισμα αυτών των παραδοσιακών υποτίθεται “εκφραστών” του παραδοσιακού σχίσματος. Φαντάζομαι πως και εδώ συμφωνούμε.
¨Όπως, από τα γραφόμενά σου, μάλλον συμφωνούμε και ότι και οι πολιτικές για το κράτος είναι μέσα στο πρόγραμμα, καθώς ακόμα κι αν θα θέλαμε να αγνοήσουμε, το κράτος δεν θα μας άφηνε. Αντίθετα το κράτος και ακόμη περισσότερο οι υπερεθνικοί οργανισμοί ορούν και καθορίζουν σχεδόν τα πάντα. Ανατροπή δε χωρίς συγκρότηση, συλλογική μεν, αλλά ωστόσο συγκρότηση, αποτελεσματική και πρακτική, προφανώς και δεν είναι χρήσιμη για τις υποτελείς τάξεις. Το λέει και η θεωρία, το δείχνει και η πράξη...Απουσία συγκρότησης, πρακτικότητας και αποτελεσματικότητας, οι κάθε είδους ρεφορμισμοί και τα παπατζηλίκια θα συνεχίζουν να εγκλωβίζουν τις υποτελείς τάξεις.
ΕΟΣ, προφανώς συμφωνώ, (και έχω γράψει με την εισήγησή μου ένα κατ αρχήν ενδεικτικό σχέδιο, για τα πρώτα πραγματικά βήματα πραγματικής δημοκρατίας). Αλλά βέβαια λίγο κόψε από το Υπόδειγμα, καθώς στις σημερινές συνθήκες μόνο ενδείξεις μπορείς να παρουσιάσεις και όχι ακριβώς υποδείγματα. Από το ολότελα που βρισκόμαστε σήμερα, ας προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα λειτουργικά παραδείγματα, και να δούμε αν μπορούμε. Πάντα, η μετάβαση στην κατάσταση Β, εκκινεί από την κατάσταση Α.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το πάρτε τις (όποιες) καταθέσεις σας (μιλάμε για τον απλό λαό), δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι λύση κι ότι δεν έχουν προβλέψει πως να σου τα πάρουν τα χαρτιά σου σε αυτή τη περίπτωση.
Ωστόσο, δεν δημοσίευσες το σχόλιό μου, όπου απαντούσα στον ανώνυμο μετά απο μένα, σχόλιο που σου έστειλα κανονικά μετά οπό όλους τους ελέγχους ασφαλείας σου...το οποίο δεν το κράτησα, και προφανώς δεν θα κάτσω να το ξαναγράψω. Κάνε τον κόπο σε παρακαλώ και βάλε το σχόλιό μου προς τον ανώνυμο.
Φιλαράκια της ΕΟΣ, που ακριβώς σταματά αυτό το υπόδειγμα του κομμουνισμου που μπορείτε να πραγματώσετε; Σταματά ξαφνικά όταν ο διάλογος σοβαρεύει, και τότε προβλέπεται να μου απαντάτε στο ΜΗ δημοσιευμένο σχόλιό μου, υπονοώντας ότι δεν χρειάζεται να βάλετε το σχόλιο, αφού εσείς θα αναφερθείτε στο επόμενο κείμενό σας; Να χαρώ υπόδειγμα, αν ήταν έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ας πιστέψω καλύτερα ότι πήγατε βόλτα, γιαυτό δεν δημοσιεύσατε τα 2 προηγούμενά σχόλιά μου. Και σας αφήνω, σίγουρος πια ότι μετά τη βόλτα θα τα βάλετε. Βιαστικοί που είναι μερικοί μερικοί με αυτό το Υπόδειγμα ε;.
Δεν έχει λογοκριθεί κανένα σχόλιο.
ΔιαγραφήΣτα σχόλια υπάρχει έγκριση κυρίως για ζητήματα που αφορούν χαρακτηρισμούς τρίτων προσώπων. Όμως δεν καθόμαστε συνέχεια με το πληκτρολόγιο στο χέρι...
Το μεγάλο λάθος της ΛΑΕ
ΑπάντησηΔιαγραφή