ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Ένα ντοκιμαντέρ που «δεν πρέπει» να δείτε...
Σε ένα παλαιότερο κείμενό μας (GREXIT: Παλάτι στην άμμο...) γράφαμε:

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το GREXIT. Για τους πολλούς είναι το φόβητρο που θα αποτελειώσει την καταστροφή της χώρας. Για κάποιους άλλους είναι η ελπίδα για ν' ανοίξει ο δρόμος προς την "εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση" της χώρας. Τόσο αυτοί οι φόβοι, όσο και οι ελπίδες με την επιστράτευση της “επιστήμης” της οικονομίας , “εκλογικεύονται” μέσα από την κατασκευή μιας σειράς μύθων – κοινών σε όλους τους πολιτικούς χώρους - που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή. Κοινό στοιχείο που διαπερνά όλους αυτούς τους μύθους ως κόκκινη κλωστή, τους σηματοδοτεί ιδεολογικά και τους μετατρέπει σε εργαλεία πολιτικής προπαγάνδας, είναι η λεγόμενη “ρήξη”. Σε μερικές βασικές πλευρές αυτής σηματοδότησης έχουμε αναφερθεί εδώ:


Το φάντασμα αυτό, είναι παρόμοιο με το “φάντασμα” του κομμουνισμού. Θα αργήσει πολύ να γίνει πραγματικό συμβάν. Η στάση πληρωμών ή ένα πιστωτικό γεγονός είναι πιθανά συμβάντα, όμως δεν είναι “μεταβατικά στάδια” προς το GREXIT. Το GREXIT μπορεί να προκύψει μόνον ως προϊόν της όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, στις οποίες η χώρα μας έχει μόνον περιθωριακό ρόλο. Μερικά βασικά χαρακτηριστικά αυτών των αντιθέσεων έχουμε επισημάνει εδώ:

Ως συνέχεια σας παραπέμπουμε στο ρεπορτάζ του του Θάνου Καμήλαλη που δημοσιεύεται στο the press project και αναφέρεται ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Grèce, le jour d'après » ( Ελλάδα, η επόμενη μέρα), προβλήθηκε από το κανάλι ARTE, και αναδείχνει στοιχεία που δεν παρουσιαστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ένα ντοκιμαντέρ που «δεν πρέπει» να δείτεΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ