ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:

Η μετάλλαξη (πολιτική, ιδεολογική, αξιακή κ.λπ.) του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του αντιλαϊκού χαρακτήρα της, προκαλεί πολιτικές εξελίξεις προς τα δεξιά. Οδηγούμαστε σε διακομματικές / «οικουμενικές» κυβερνητικές λύσεις για να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο και να εμπεδωθεί η πλήρης υποταγή της χώρας στο συνολικό σχεδιασμό της ΕΕ.

Για αυτή την κατάσταση βασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Προφανώς, δεν υποτιμάμε τους συντριπτικούς διεθνείς συσχετισμούς σε βάρος της ελληνικής πλευράς, ούτε το λυσσαλέο πόλεμο των κυρίαρχων για να συντριβεί το αριστερό παράδειγμα στην Ελλάδα. Eίναι πιθανό ακόμα και αν υπήρχαν η αναγκαία προετοιμασία για έξοδο από την ευρωζώνη και η αποφασιστικότητα για ρήξη η μάχη να μην κερδιζόταν, όμως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Αντίθετα, το πρωθυπουργικό επιτελείο με ένα εκπληκτικό μείγμα αυταπατών και αστικού ευρωπαϊσμού, αρχηγισμού, αδιαφάνειας και ανειλικρίνειας, αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και αμοραλισμού κατόρθωσε να κατακερματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, να εγκαταλείψει τις κοινωνικές συμμαχίες του, να απογοητεύσει μεγάλο μέρος του «62% ΟΧΙ», να πείσει ένα κοινωνικό κομμάτι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι ο μόνος δρόμος είναι τα μνημόνια, να δημιουργήσει αντικειμενικές συνθήκες ενίσχυσης της Ακροδεξιάς και, πάνω από όλα, να απαξιώσει τις ιδέες και την ηθική υπεροχή της Αριστεράς. Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος και σε ό,τι μας αφορά, είμαστε κατηγορηματικά απέναντί του.

Η μετεκλογική περίοδος θα χαρακτηριστεί από την ένταση της αντικοινωνικής επίθεσης και του αυταρχισμού, ιδιαίτερα αν δημιουργηθούν «οικουμενικές» κυβερνήσεις, με κύρια πεδία εκδήλωσής τους τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Επείγει, ως εκ τούτου, ο πλατύτερος συντονισμός σωματείων, επιτροπών, συνελεύσεων ενάντια σε όλες τις πτυχές του τρίτου μνημονίου, χωρίς ηγεμονισμούς και απεραντολογίες, με συγκεκριμένα αιτήματα και ενωτικές μορφές πάλης, με πανελλαδική δικτύωση και πρωταγωνίστριες την κοινωνική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι έχει πρωταρχική σημασία η δημιουργία μιας πολιτικής-κινηματικής συλλογικότητας αναζήτησης και δράσης, με έντονη τη νεανική διάσταση, που θα επιχειρήσει με συντροφικό και αγωνιστικό τρόπο να βρει περάσματα για την αριστερή αντεπίθεση και την κινηματική ανασυγκρότηση. Που θα έχει το θάρρος να σκέφτεται και τη δύναμη να πράττει και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι όσοι-ες επιλέξουν να συμμετέχουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου οφείλουν να υποστηρίξουν αριστερά αντιμνημονιακά και αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, ως, αμυντικό έστω, συσχετισμό στο κεντρικό πολιτικό πεδίο απέναντι στη δεξιά αντεπίθεση και την απαξίωση της Αριστεράς, συνυπολογίζοντας και την αναγκαιότητα να εκφραστεί και στο κοινοβούλιο το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου.


5 σχόλια :

 1. Ποιος αριστερός θέλει να δώσει την προπαγανδιστική δύναμη στους χιτλερικούς κάνοντάς τους αξιωματική αντιπολίτευση; Νομίζω κανένας. Για αυτό Στηρίζουμε το μοναδικό κόμμα της εργατικής τάξης που μπορεί να το εμποδίσει αυτό και αυτό ρεαλιστικά είναι το ΚΚΕ. Δεν είναι ώρα για απλές καταγραφές άνευ ουσίας όπως ΛΑΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στηρίζουμε ΚΚΕ για να πολεμήσουμε τους φασίστες. Αλλιώς πάμε άκλαφτοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι ψευτοδίλημμα είναι αυτό πάλι?Για να μην βγούν δήθεν τα χρυσάβγουλα αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πέσουμε στα νύχια των σταλινικών φασιστών.
  Βρέ ούστ.Ούτε με την Σκύλα ούτε με την Χάρυβδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλοι τής ΕΟΣ,


  Αν κρίνω από τον ακριβώς πρηγούμενο ανώνυμο σχολιαστή, η διεισδυτικότητα του μπλογκ σας φτάνει μέχρι το κοινό τών Ροϊδολασκαράτων . Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!

  Ούτως εχόντων τών πραγμάτων, η αναρρίχησή σας στο Top 10 τής ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι θέμα ολίγων εβδομάδων!


  Τα λέμε (όχι ότι έχουμε και πολλές ελπίδες πάντως πως θα βγείτε από το πολιτικό vertigo που συντελεί αποφασιστικά στο να μαζεύει το τσαρδί σας μέχρι και μαύρους αντικομμουνιστές...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. -Υπομονή!

   Με ανίατες ασθένειες και χρόνιες παθήσεις και την θεραπεία τους που επιδεινώνονται εποχιακά, θα ασχοληθούμε από Δευτέρα, 21-9...

   Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ