ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη: Αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ μέλη της ομάδας των «53»



Αναδημοσίευση από το "tvxs.gt"
Να αποχωρήσουν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν μέλη της ομάδας των «53» στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο της παραίτησης του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, η πλειοψηφία των μελών της ομάδας των «53» τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου.

Μερίδα μελών πρότεινε την εκλογική συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη, όπου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.

2 σχόλια :

  1. Η Στήριξη στη λαϊκή ενότητα θα έχει να κάνει με τη δήλωση διάθεσης του λαού να αντισταθεί και όχι στήριξη στα πρόσωπα που την δημιούργησαν που καταλαβαίνουμε όλοι είναι αναντίστοιχα των περιστάσεων (όχι από πρόθεση κατ ανάγκη) αλλά υπάρχουν οι υλικοί και πολιτικοί όροι να αναπτυχθούν εφόσον δεν ισοπεδωθεί η διάθεση του λαού για αντίσταση. Μ΄ αυτό το πνεύμα μπορούμε να αναδιατυπώσουμε την ιστορική φράση του ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας το 1941. Έλληνες κρατήστε βαθιά στην καρδιά σας το πνεύμα του μετώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο 9.39 πμ.
    Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε άλλο πιο ¨κινηματικό", που να υπερβαίνει το θέμα της εκλογικής μάχης και της με κάθε τρόπο εφικτής εκλογικής έκφρασης του ΟΧΙ με αριστερό πρόσημο (* !)- που πρέπει να είναι υπαρκτή και όσο γίνεται ισχυρή.
    Στη συνέχεια, η οργανωτική, πολτική και κοινωνική έκφραση του υποκειμένου έτσι κι αλλιώς θα ξεπεράσει αναγκαστικά τα πρόσωπα που σήμερα προσωποποιούν τη Λαϊκή Ενότητα. Καλό θα ήταν αυτά τα ίδια τα χρονίζοντα πρόσωπα να αντιληφθούν τα όριά τους, τη φθορά τους και τις ευθύνες που τους βαρύνουν για όσα δεν έκαναν εγκαίρως και να προωθήσουν οι ίδιοι την διάχυση της ευθύνης και του λόγου στο κίνημα. Είτε το αντιληφθούν είτε όχι, θα ξεπεραστούν έτσι κι αλλιώς από τα πράγματα και από νέα πρόσωπα.
    Σε κάθε περίπτωση όμως, αν η οποιαδήποτε εφικτή έκφραση του ΟΧΙ με αριστερό πρόσημο (* !) γνωρίσει περιορισμένη εκλογική απήχηση, κάθε εκδοχή ανασύνθεσης του κινήματος θα εξελιχθεί σε ακόμη πιο αρνητικούς όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ