ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ναι, ασφαλώς και θέλω να κρατήσω τα χέρια μου καθαρά, κατηγορείστε με γι΄αυτό κι από πάνω!Αναδημοσίευση από το "apofasismenoi.gr"
Της Νάγιας Καραμπάση

Με ένα μπαράζ από σαθρά επιχειρήματα,λογικά άλματα που καταλήγουν σε παραλογισμούς,σοφιστείες και σε ένα κωμικοτραγικά μελό κρετσέντο, επιχειρείται από χθες ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στο αδιέξοδο εγχείρημα στήριξης μιας αδιέξοδης γραμμής,της στήριξης δηλαδή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού με συναίνεση στην συμφωνία-κόλαφο.

Αναπόφευκτα,η προσπάθεια αυτή οδηγεί σε και ταυτίζεται πλέον ανοιχτά με την κατάμαυρη επιχειρηματολογία των κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Μητσοτάκη, Βενιζέλου και των λοιπών καταστροφέων του τόπου,των δυνάμεων της εργασίας και της νεολαίας.Τους ανασύρει δε από το περιθώριο που τους έβαλε ο λαός με τους αγώνες πέντε χρόνων,τις εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα,τους νεκρανασταίνει κυριολεκτικά,τους δικαιώνει αυτοακυρώνοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τις ιδέες της Αριστεράς όχι μόνον στην Ελλάδα και την Ευρώπη,αλλά σ” ολόκληρον τον κόσμο.

Είτε λέγεται καθαρά είτε όχι,το μήνυμα είναι σαφές: Δεν υπάρχει άλλη λύσις,ο άλλος δρόμος είναι η καταστροφή,οι καιροί άλλαξαν,οι συνθήκες άλλαξαν,ας αλλάξουμε κι εμείς,ας εγκαταλείψουμε τις ονειρώξεις των νεανικών μας χρόνων κι ας προσαρμοστούμε.

Εδώ φτάσαμε λοιπόν και δεν έχει παρακάτω! Η ιδεολογία μας,είναι ονείρωξη και ο μόνος ρεαλισμός είναι η επικράτηση της ιδεολογίας της βαρβαρότητας του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.Η Ιστορία τελείωσε και ο μόνος πλέον ρόλος της όποιας Αριστεράς και εν προκειμένω της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,είναι να διαχειρίζεται τα κόπρανα τους,γιατί θα τα διαχειρίζεται καλύτερα!

Η Ιστορία δεν προχώρησε όμως ποτέ με την διαχείριση κοπράνων.

Το ότι χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος και το ότι μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να σταθεί δίπλα στους αδύναμους ώστε να περάσουμε κάτω από τα πυρά του εχθρού και να βγούμε στο ξέφωτο,είναι άλλο ένα λογικό άλμα και άλμα στο κενό ταυτόχρονα.

Ποιά πυρά,ποιού εχθρού;

Η Κυβέρνηση,εν τοις πράγμασι, κρατάει από χθες το πρωί το πολυβόλο και θερίζει όλους αυτούς που την ανέδειξαν,την πίστεψαν,την στήριξαν,την αγάπησαν.

Θερίζει ξεπουλώντας σε fund τον πλούτο της χώρας,χαντακώνοντας μισθούς και συντάξεις,οδηγώντας στην καταστροφή τους αγρότες,όσους νέους και νέες έμειναν ακόμη εδώ στην αναγκαστική μετανάστευση,παραχωρώντας την διακυβέρνηση στους ξένους επόπτες και επικυρίαρχους και…και…και…

Το ήθελαν,δεν το ήθελαν καμιά απολύτως σημασία πλέον δεν έχει.Το έπραξαν.

Το έπραξαν και μάλιστα άμετρα καυχώμενοι πως έσωσαν τον τόπο διατηρώντας την χώρα στο Ευρώ και την Ε.Ε-ακόμη και τώρα,ακόμη και μετά την φρικτή εμπειρία των ολονύχτιων «βασανιστηρίων» του Αλέξη,το Ευρώ,το Ευρώ,το Ευρώ,πάντα το Ευρώ-και καλώντας για ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας που οι ίδιοι κατέλυσαν έστω και κάτω από εκβιασμούς!

Επί του πρακτέου.Το σοκ έπρεπε ήδη να έχει απαντηθεί με σοκ.Αντιλαμβάνομαι την έκκληση στην Κυβέρνηση για απόσυρση της συμφωνίας-σε πολιτικό επίπεδο και όχι προφανώς σε κινηματικό- μόνον ως κίνηση καλής θέλησης για διατήρηση της ενότητας,αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν θα συμβεί.Αν ήταν,θα είχε συμβεί όταν 15 εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο προχθές και όλη την νύχτα καλούσαν τον Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την διαπραγμάτευση και δεν τους άκουσε,θα είχε συμβεί-πρωτίστως-εάν δεν είχε αγνοήσει αστραπιαία το 62% του λαού που αν μη τι άλλο του είπε «Προχώρα» με το δημοψήφισμα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όπως ιδρύθηκε δεν υφίσταται πλέον και αυτό είναι ευθύνη του Προέδρου του και της ηγετικής του ομάδας.Οι ευθύνες των υπολοίπων,όλων μας,είναι πράγματι υπαρκτές αλλά ήσσονος σημασίας.Ως εκ τούτου παραπέρα εγκλωβισμός των δυνάμεων εντός του, είναι,κατά την ταπεινή μου πάντοτε γνώμη,σπατάλη πολύτιμου χρόνου και πολύτιμων δυνάμεων.Οι δε πιθανές σκέψεις για συντεταγμένη πορεία προς νέο Συνέδριο θα συνιστούσαν μεγάλο λάθος.

Εδώ,δεν πρόκειται για διάσπαση η οποία θα πρέπει να γίνεται τυπολατρικά σε Συνέδρια για να μην χρεωθείς την ρετσινιά του διασπαστή.Εδώ υπάρχουν αποφάσεις Συνεδρίου που τινάχτηκαν στον αέρα με κρότο εκκωφαντικό τινάζοντας μαζί ολόκληρο το Κόμμα στον αέρα,ακυρώνοντας την ύπαρξη του και την δική μας μαζί,προσωπικά του καθένα και της καθεμιάς μας μέσα σ΄αυτό.Διάσπαση είναι τα Νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση.Τελεία.

Έρχονται εκλογές.Ο χρόνος τρέχει.Άμεσα,προσπάθειες και ενέργειες για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα,με πρόπλασμα την νέα Κ.Ο που οφείλει να δημιουργηθεί αύριο κιόλας στη Βουλή.Ο ζωτικός κοινωνικός χώρος του ΟΧΙ πρέπει άμεσα να εκφραστεί πολιτικά.
Ο Φασισμός,γλύφεται στην γωνία.

Όχι,προφανώς δεν με απασχολεί η δεδηλωμένη.

Ναι,ασφαλώς και θέλω να κρατήσω τα χέρια μου καθαρά! Κατηγορείστε με γι αυτό κι από πάνω!

Χαλκίδα, 14-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ