ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γιορτή ενσωμάτωσης – επιβράβευσηςτου Σπύρου Σκανιακού [*]

Ποιος δεν αναγνώρισε το μεγαλείο του αγώνα των καθαριστριών;

Ποιος δεν τις κάλεσε σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν –παρουσιάσεις –δράσεις –συσκέψεις – φεστιβάλ;

Ποιοι δεν έπεσαν στην επικοινωνιακή λούμπα που έστησε ό,τι πιο δεξιό κομμάτι είχε ο σύριζα προεκλογικά;

"Πρότυπο αγώνα για όλη την εργατική τάξη, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης", δηλώσεις της Βαλαβάνη.

Ποιοι πουλούσαν την κακομοιριά ως κοινωνικό προτέρημα, μα τη φουκαριάρα την καθαρίστρια βρήκαν;

Ποσό καλό κάνει αυτό στη διαδικασία αυτομόρφωσης της κοινωνίας;

Ποια στάση κράτησαν στη ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ), πόσες κοινές δράσεις κάναμε μαζί ; Μια, μόνο μια, στην Καλλιθέα με το σωματείο του δήμου Καλλιθέας – ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου –συντονιστικό διαθεσίμων εκπαιδευτικών και όλο αυτό με το συντονισμό της ΔΙΑΣΕΔΑ.

Καμία συνάδελφος δεν ήταν υπέρ της αυτοοργανωμένης δράσης και της αμεσοδημοκρατικής οργάνωσης και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προβολή στα media της επικοινωνιακής προσωπικής στρατηγικής επαγγελματικών στελεχών του Σύριζα, στο δίπτυχο - περιούσιος κλάδος και κοινωνική αποδοχή, τη φουκαριάρα την καθαρίστρια.

"Η εντιμότητα στην πολιτική είναι συνέπεια της δύναμης, η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας"
Η παραπάνω άποψη του Λένιν για την πολιτική, βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της και για το συνδικαλισμό που βιώνουμε - ανεχόμαστε σήμερα.

ΠΩΣ θα επιβληθεί το δίδυμο Ελπίδα-Ενσωμάτωση; Μα φυσικά διοργανώνοντας γιορτές νίκης από το κομματικό κυβερνητικό ραδιόφωνο, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη συλλογικότητα των καθαριστριών για την πειθαρχία και τη θρησκευτική ευλάβεια που έδειξε συμμετέχοντας σε όλους τους σχεδιασμούς που έκανε το πιο δεξιό επαγγελματικό στελεχιακό κομμάτι του Σύριζα όλο το προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση, με τη συστηματική προσπάθεια αφοπλισμού, αφομοίωσης και αποπροσανατολισμού των «από τα κάτω», των αγώνων και των κινημάτων τους, αναδεικνύεται σε ύψιστο εκφραστή και εγγυητή της καθεστωτικής σταθερότητας και ομαλότητας.

Ή προσπαθεί να αποκαταστήσει τη χαμένη κοινωνική εμπιστοσύνη προς τον πολιτικό κόσμο αντικαθιστώντας το κορεσμένο δίδυμο Φόβος-Τάξη με το νέο Ελπίδα-Ενσωμάτωση. Άλλωστε η κοινωνία έπρεπε σε κάποιον να αναθέσει την πάλη για τη λύση της βαρβαρότητας που βιώνουμε όλοι: “οι καθαρίστριες καθαρίζουν για όλους μας”

[*] ο Σκανιακός Σπύρος πρώην μεταλεργάτης πρώην σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικός

3 σχόλια :

 1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  O έχων μείνει άφωνος
  Μιχάλης Καστρινάκης.

  Υ.Γ. Εμπρός στο δρόμο ου χάραξε η ΟΑΚΚΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιχάλης Καστρινάκη,
  Ευτυχώς τα γραπτά μένουν δημοσιοποιημένο την Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014 στο βαθύ κόκκινο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/07/o_8.html το παραπάνω κείμενο ισχύει στο ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια σύγκριση του αγώνα των καθαριστριών και του αγώνα της ΕΡΤ, είναι χρήσιμη για πολιτικά συμπεράσματα. Μια ματιά εδώ:
  Η Ελεύθερη ΕΡΤ δακρύζει για την προδοσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ