ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μια 20χρονη Σκοτσέζα εθνικίστρια, η νεότερη βουλευτής της Βρετανίας από το 1667...




Η Μάρε Μπλακ, η 20χρονη φοιτήτρια πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Γκλασκώβης, υποψήφια του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) εκλέχτηκε βουλευτής κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά μια από τις κεντρικές μορφές του Εργατικού Κόμματος., τον Ντάγκλας Αλεξάντερ.


Από τα πρώτα στοιχεία της καταμέτρησης το SNP εμφανίζεται αναζωογονημένο μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και προβλέπεται να κερδίσει τις 58 από τις 59 έδρες της Σκοτίας. Οι Συντηρητικοί είναι οι νικητές με 316 έδρες ενώ οι Εργατικοί, οδεύουν προς μια οδυνηρή ήττα και θα καταλάβουν 239. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα καταλάβουν10 έδρες και το ευρωφοβικό κόμμα UKIP 2 έδρες.

Η Αριστερά στην Σκωτία έχει τα μαύρα της τα χάλια. Υπάρχουν τα απομεινάρια αρκετών ακροαριστερών ομάδων, με μια πικρή ιστορία διασπάσεων, που προσπαθούν να φτιάξουν ένα μαζικό και πολυσυλλεκτικό νέου κόμμα, στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ και του ισπανικού PODEMOS
με αφετηρία την ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πριν το δημοψήφισμα είχε οργανωθεί ένα συνέδριο για αυτό τον σκοπό. Στις εργασίες του συνεδρίου πήραν μέρος 3000 εγγεγραμμένα μέλη. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των PODEMOS και ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπουρνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ