ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη...



(Ομόνοια 19-1-2015)

Είναι φανερό πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγηθούν και πάλι σε αδιέξοδο παρ' όλες τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης λόγω της αδιάλλακτης στάσης των επιτελείων της ΕΕ.

Η πορεία της χώρας όμως είναι πρώτιστα εσωτερικό ζήτημα, δεν προσδιορίζεται μονοσήμαντα από τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία πως διαμορφώνεται το εσωτερικό μέτωπο. Η στήριξη των μέχρι τώρα χειρισμών της κυβέρνησης από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση απλά ως ένα σημαντικό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις. Τα κυβερνητικά επιτελεία φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται τον λαϊκό παράγοντα για την χάραξη της πορείας της χώρας, γιαυτό αναζητούν στηρίγματα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Η πρόταση για πρόεδρο της δημοκρατίας ενός πολιτικού προσώπου του μνημονιακού στρατοπέδου καταγράφει τις προθέσεις της κυβέρνησης για “εθνική συνεννόηση” με τις απαξιωμένες πολιτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση.

Η κοινωνία όμως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Αντιλαμβάνεται ότι η σύγκρουση με τα επιτελεία της ΕΕ είναι αναπόφευκτη, στηρίζει την κυβέρνηση όσο δεν υποχωρεί από τις διακηρύξεις της και αναμένει τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ