ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο Α. Τσίπρας υιοθετεί την θεωρία των δύο άκρων για το γήπεδο της ΑΕΚ!




Αντιπροσωπεία των παλαιμάχων της ΑΕΚ αποτελούμενη από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Στέλιο Μανωλά, Παντελή Νικολάου, Θωμά Μαύρο και Στέλιο Σεραφείδη συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Στέλιος Μανωλάς, Παντελής Νικολάου, Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Σεραφείδης. Στη συνάντηση βρέθηκε και ο Γιώργος Πάντζας, ο οποίος υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των παλαιμάχων της «Ένωσης», ενώ το «παρών» έδωσε και ο Ιούλιος Συναδινός, υπεύθυνος του αθλητικού τομέα του κόμματος και πρώην μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε για αυτή την συνάντηση από τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:
Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα”.


Οι ακρότητες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι μόνον από την μία πλευρά. Σήμερα ο Α. Τσίπρας μας αποκάλυψε ότι υπάρχουν και ακρότητες και από την άλλη πλευρά! Ακόμα δεν βγήκε πρωθυπουργός και άρχισε να μιμείται τους προκατόχους του, να υιοθετεί τις γνωστές θεωρίες περί των δύο άκρων και να τους ξεπερνά, αφού στο ένα άκρο τοποθετεί το ίδιο του το κόμμα!....

Η ανταπόκριση που βρήκαν οι δηλώσεις του στον Λάκη Νικολάου:


Αναλυτικό ρεπορτάζ στο left.gr εδώ:

14 σχόλια :

  1. Από πού ακριβώς προκύπτει ότι ο Τσίπρας είπε ότι γίνονται ακρότητες κι από τις δύο πλευρές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!

      Απλά ελληνικά:

      αναφέρεται στις "εμπλεκόμενες πλευρές" και συνεχίζει "χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά".

      Αν ήθελε να πει κάτι άλλο, θα κατονόμαζε από που προέρχονται οι ακρότητες. Επίσης διαχώρισε και την θέση του από τον δήμο και την πολιτική του. Δες το video και το ρεπορτάζ του left.




      Διαγραφή
    2. Να μην συντάσσεσαι με την πολιτική ανάγκη του κόμματος είναι δεκτόν, αλλά να μην αντιλαμβάνεσαι την συντακτική αξία του κόμματος [,] είναι ασυγχώρητο. Η σύνταξη είναι κατά παράταξη, επομένως το "χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά " δεν υποτάσσεται νοηματικά στο "με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές", εκτός αν θέλεις να δώσεις την ερμηνεία που σε βολεύει.

      Διαγραφή
    3. Με την “πολιτική ανάγκη του κόμματος” δεν συντάσσεται ο Α. Τσίπρας που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις συλλογικές αποφάσεις και το καταστατικό του.

      Πολύ απλά αφού το “χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά” δεν προσδιορίζεται σε ποια από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές αναφέρεται, ακριβώς με την κατά παράθεση σύνταξή του, εσκεμμένα αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να αφορά οποιαδήποτε από τις δύο ή και τις δύο. Έτσι καθένας μπορεί να το ερμηνεύει κατά το δοκούν, δηλαδή κάθε πλευρά μπορεί να πιστεύει ότι αναφέρεται στην άλλη. Αυτό αρκεί για να υποβάλλεται καταμερισμός των ευθυνών εξίσου και στις δύο πλευρές.

      Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείς αν εσύ ξέρεις να ερμηνεύεις τα κείμενα;

      Διαγραφή
    4. Πολιτικό το ζήτημα και όχι συντακτικό9 Ιανουαρίου 2015 στις 12:15 π.μ.

      Η φράση "χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά” δεν είναι κατά παράταξη αλλά παρενθετική ανάμεσα σε δύο συνεχόμενες φράσεις που χωρίς αυτήν διατηρούν την νοηματική τους αυτοτέλεια, δηλαδή:

      Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα”

      Ο τρόπος που παρατίθεται παρενθετικά σαφέστατα παραπέμπει τις “εμπλεκόμενες πλευρές”.

      Δεν πρόκειται όμως για γλωσσική αμφισημία, αλλά για την πολιτική διγλωσσία των πολιτικάντηδων

      Διαγραφή
    5. όλοι κάνετε ένα σημαντικό λάθος. Δεν πρόκειται για γραπτό λόγο αλλά για πολιτικό θέατρο Αυτές τις φράσεις όταν τις ξεστόμιζε ο Αλέξης τις συνόδευε και με το κατάλληλο χαμόγελο και το κλείσιμο του ματιού. Και η άλλη πλευρά έπιασε το πραγματικό νόημα: "Ποιός τον λογαριάζει τον Δήμαρχο και αυτούς που τον ακολουθούν, μαζί θα το τακτοποιήσουμε το ζήτημα". Γιαυτό και εκδήλωσε την ευαρέσκειά της μετά από την συνάντηση.

      Βέβαια αν φαντάζεται ο Αλέξης πως θα πάρει ψήφους από τους ΑΕΚτζήδες με αυτά που κάνει, είναι μακριά νυχτωμένος.

      Διαγραφή
  2. κάθε "εθνικός ηγέτης" κρύβει μέσα του ένα "Πόντιο Πιλάτο"!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον στυλ του Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθεί να μιμηθεί, αλλά Αλεξάκης (κατά το Γιωργάκης) θα καταντήσει

      Διαγραφή
  3. Με αυτά τα καμώματα περισσότερους ψηφοφόρους διώχνει ο Αλέξης, παρά παίρνει. Αν συνεχίσει έτσι, δεύτερο και καταϊδρωμένο τον βλέπω τον σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσίπρας αν ήθελε να είναι καθαρός θα έπρεπε να τους δηλώσει. Με τραμπούκους δεν συζητάμε. Είσαστε υπεύθυνοι για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Με τέτοιους όρους δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα αναπτέρωσαν το ηθικό της ΠΑΕ ΑΕΚ. περισσότερα εδώ:
      Παράλληλοι κόσμοι...

      Διαγραφή
  5. Το πρόβλημα δεν στο κόμμα [,] άλλα στην χρήση της λέξης “ακρότητα”. Η ακρότητα είναι η συνώνυμο της υπερβολής στην πολιτική ορολογία και δεν συμβάλει στην “συναίνεση”. Δεν είναι απαραίτητα καταδικαστέα, όπως για παράδειγμα είναι ο “τραμπουκισμός”. Δεν είναι λοιπόν ο κατάλληλος όρος για να περιγράψει τις πρακτικές των οπαδών της ΑΕΚ και της διοίκησή της. Με αυτή την έννοια άνετα μπορεί να εκληφθεί ως “ακρότητα” και η στάση της διοίκησης του δήμου που δεν συναινεί στα σχέδια του Μελισανίδη και της παρέας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάκης Νικολάου μετά την συνάντηση ,δηλώνει (απομαγνητοφώνηση από το video):

      Για τα επεισόδια με τους οπαδούς
      "Θέσαμε επί τάπητος κάποια πράγματα γι' αυτήν την αντιπαράθεση. Νομίζω ότι εδώ δεν χωράει θέμα αντιπαράθεσης. Και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα. Πιστεύουμε ότι η προσφυγή που έκανε ο Δήμος στον νόμο που ψηφίστηκε, ανεξάρτητα εάν ψηφίστηκε ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παράλογη. Όπως παράλογη είναι και η "δική μας" συμπεριφορά, φτάνοντας στα άκρα για το δίκιο μας. Γιατί είναι δίκαιο το αίτημά μας, ένα αίτημα εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν την ομάδα και είναι μέρος της ζωής τους".

      Διαγραφή
  6. Μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας ήταν από τις λίγες φορές που κατά την οπαδική ορολογία "την ρούφηξε" κομματικά για το ζήτημα της ΑΕΚ. Τώρα προσπαθεί με πλάγιους τρόπους να πάρει την ρεβάνς. Για να δούμε, θα τα καταφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ