ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ κατατροπώνει το Podemos


Αναδημοσίευση από την "αυγή"
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Κόμμα 'Podemos': Εναλλακτική εφεδρεία για την υποταγή». Με πέντε λέξεις στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» το ΚΚΕ ξεμπέρδεψε οριστικά με το ισπανικό Podemos. Το έβαλε στη θέση του, το ξεμπρόστιασε, το ξετίναξε σαν κουραμπιέ, που θα έλεγε και η θυμόσοφη Αλέκα. Μαζί με το Podemos, το ΚΚΕ ξεμπρόστιασε και τον λαό του, τα εκατομμύρια που ξημεροβραδιάζονταν στις πλατείες τρώγοντας ξύλο και δακρυγόνα, τις 240.000 που ψήφισαν στο ιδρυτικό συνέδριο, το 27%, πάνω από οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι, που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Μιλιούνια ανόητοι και παραπλανημένοι Ισπανοί, έτοιμοι να παρασυρθούν από τα μεγάλα λόγια και να υποταχτούν στην εφεδρεία του συστήματος - άλλαξε ο λύκος την προβιά του κι έφαγε τα καημένα τα προβατάκια, που θα 'λεγε κι ο βουκολικός Κουτσούμπας.

Δεν είναι ηλίθιοι οι Ισπανοί που ελπίζουν στο Podemos, είναι άτυχοι. Δεν ευτύχησαν να έχουν τους δικούς μας γίγαντες του κομμουνισμού, έναν Κουτσούμπα, μια Παπαρήγα, έναν Γόντικα, έναν Μαΐλη. Δεν ευτύχησαν να έχουν κόκκινους φάρους για να τους δείξουν τον δρόμο, να τους πάρουν από το χεράκι και να τους οδηγήσουν στο καθάριο σταλινικό ξέφωτο, μακριά από τις εφεδρείες και τους ταξικούς προδότες. Δεν έχει φάρους το Κ.Κ. Ισπανίας, έχει κάτι πορτατίφ σαν τον Σεντέγια, που βλέπει το Podemos ως δυνητικό σύμμαχο και όχι σαν μεταμφιεσμένο καπιταλιστικό δαίμονα, που συναντιέται με τον Τσίπρα, που συνεργάζεται με την Ενωμένη Αριστερά.

Είχε θυμώσει σφόδρα η ηγεσία του ΚΚΕ το 2011, τότε που το Κ.Κ. Ισπανίας είχε συνεργαστεί με την Ενωμένη Αριστερά. Είχε καταχεριάσει αγρίως τους Ισπανούς κομμουνιστές, αναγκάζοντάς τους να στείλουν επιστολή στον «Ριζοσπάστη»: «Διαβάσαμε με ανησυχία στην εφημερίδα σας την ανάλυσή σας για το εκλογικό αποτέλεσμά μας στην Ισπανία. Σε αυτό το άρθρο λέτε ότι εγκλωβίσαμε τους ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Κατά την άποψή μας αυτός ο χαρακτηρισμός είναι λανθασμένος και δεν ανταποκρίνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που οι υποψήφιοι και οι αγωνιστές μας στην Ενωμένη Αριστερά υπερασπίστηκαν. Επισυνάπτουμε το εκλογικό μας πρόγραμμα, ώστε να μας υποδείξετε σε ποιο σημείο υπερασπιζόμαστε μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού». Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να στείλουν το πρόγραμμά τους στους μεγάλους λογοκριτές, για να το ελέγξουν και να αποφανθούν αν ακολουθεί κατά γράμμα τα δόγματα που φυλάττουν στα αραχνιασμένα υπόγεια του Περισσού.

Είμαστε πολύ τυχεροί εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το μοναδικό γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα που έχει απομείνει στον πλανήτη. Κομμουνισμός με ISO, διπλοτριπλοελεγμένος από τους φύλακες των Ιερών Βιβλίων, από τους αυθεντικούς ερμηνευτές των Γραφών, που μια φορά τον χρόνο τις βράζουν τις Γραφές και κοινωνούν το απόσταγμά τους για να εισρεύσει στις φλέβες τους η μία και μοναδική αλήθεια. Έχουμε την τιμή να κατοικούν στη χώρα μας τα γνήσια απολιθώματα του πρωτόγονου κομμουνισμού και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους το ανταποδώσουμε είναι να τα τοποθετήσουμε επειγόντως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Podemos...

7 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Ο Ανανδρανιστάκης κάνει λάθος που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ως "γνήσια απολιθώματα του πρωτόγονου κομμουνισμού". Μακάρι το ΚΚΕ να είχε σχέση με τον "πρωτόγονο κομμουνισμό! Δεν πρόκειται περί αυτού. Το ΚΚΕ είναι απολίθωμα του κρατικού καπιταλισμού των καθεστώτων του ανατολικού μπλοκ. Η Α.Ε. Περισσός είναι ένας όμιλος καπιταλιστικών επιχείρησεων που αρκετές απ' αυτές χρησιμοποίησαν ακόμα και θαλασσοδάνεια για να αναπτυχθούν αλλά από κακοδιαχείριση χρεοκόπησαν κα προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων. Αποτυχημένοι καπιταλιστές λοιπόν...

      Διαγραφή
  2. H Kων.Κούνεβα καταχειροκροτείται στο συνέδριο των Podemos
    εδώ:
    http://youtu.be/pD2oCc4AsRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η "διαμάχη" με το ΚΚΕ. Μόνο που στο ΚΚΕ δεν τέθηκε ποτέ το καθήκον τα τελευταία χρόνια να γίνει σαν το Podemos. Στο ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε. Και δυστυχώς, η αντιμετώπιση του κόσμου που χτύπαγε τις πόρτες των γραφείων μας το 2012, από την πλειοψηφία των τάσεων (τιμητική εξαίρεση η ΚΟΕ) αλλά και κάτι γεροντοκνιτών και ρηγάδων ανένταχτων, ήταν διωκτική.
    Εξάλλου όλοι θυμόμαστε ποιος έκανε πέρσι προσπάθεια για μικρό και ελεγχόμενο συνέδριο για να μη θυμίζει πανηγυράκι σαν αυτό των Podemos, το οποίο όμως τώρα εκθειάζουμε.
    Η υποκρισία κάποιων δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε με πρωτόγονο ούτε με σύγχρονο κομμουνισμό έχει σχέση το καπιταλιστικό ΚΚΕ.
    Ενα θλιβερό δεκανίκι του καθεστώτος που ενδιαφέρεται για τις μπίζνες των μαγαζιών του είναι,και τίποτα περισσότερο.
    Εκτός απο το Podemos το σταλινικό απολίθωμα,έχει κατηγορήσει παλιότερα και το Κ.Κ Ισπανίας σαν ''ρεφορμιστικό'' αναγκάζοντας τους Ισπανούς να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στην φυλλάδα του Περισσού.
    Τα ίδια είχαν κάνει και με το Κ.Κ Πορτογαλίας για την συνεργασία τους με το ''Μπλόγκο''.
    Δεν είναι τυχαίο πως τους μόνους σωστούς θεωρούν τους γελοίους δικτάτορες της Β.Κορέας.
    Ομοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα.

















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Συριζα δεν μπορεί να γίνει podemos για πολιτιστικούς λόγους. Οι επιφανειακές ομοιότητες δεν κρύβουν τις διαφορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλώς πολιτιστικές, αλλά πολιτισμικές οι διαφορές του ΣΥΝ με τους Ποδέμος. Οι Ποδέμος δεν έχουν κάνει "καραμέλα" τις λέξεις αριστερά, δημοκρατία, σοσιαλισμός, ελευθερία, αλλά προωθούν το πραγματικό νόημα των λέξεων αυτών στην κοινωνία. Και κάνουν το συνέδριο πανηγυράκι, ασχέτως τι πουν οι καθηγητές οικονομικών του κόμματός τους.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ