ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κάποια δημοσιεύματα που αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά...





Επίσης, μια δήλωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  επαληθεύει το ρητό "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά" και θέτει με το δικό του τρόπο το υπαρκτό ζήτημα της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: «Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται σε υποτιθέμενες διεργασίες γύρω από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.Πέρα από την αχαλίνωτη φαντασία και την αμφιβόλου εγκυρότητας πηγή των δημοσιευμάτων, ελάχιστη σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.Ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα, μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες, και στον κατάλληλο χρόνο, θα καθορίσει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του, αποτυπώνοντας στη σύνθεσή τους τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του.»

Εδώ ένα άρθρο της "αυγής" για αυτό ζήτημα:

Και μερικά ενδεικτικά από αυτά τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζονται  από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ως "αχαλίνωτης φαντασίας και αμφιβόλου εγκυρότητας" :




Το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων και ποιοι θα βγουν βουλευτές είναι ένα κρίσιμο πολιτικό ζήτημα. Τα επιτελεία της Κουμουνδούρου προβάλλουν ένα λαθεμένο πολιτικό πλαίσιο για το πως θα το χειριστούν, εντοπίζοντας την σημασία του στην επίτευξη μιας καλύτερης εκλογικής καταγραφής. Αυτό το πλαίσιο δυστυχώς είναι αποδεκτό από το σύνολο των τάσεων και ομάδων εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα πολιτικό σοβαρό ζήτημα ανάγεται λοιπόν σε ζήτημα “επικοινωνιακής πολιτικής” και αποκρύπτονται οι σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει την επόμενη μέρα των εκλογών, τόσο στην φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα πολιτικά χαρακτηριστικά της πιθανής συμμετοχή του στην επόμενη κυβέρνηση. Ήδη τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν αναδείξει αυτές τις αρνητικές πλευρές της συγκρότησης των ψηφοδελτίων, οι οποίες θα επαναληφθούν διευρυμένα στις επόμενες εθνικές εκλογές αν δεν τεθεί με διαφορετικούς όρους το ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κοινωνική δυναμική που τον έχει αναδείξει ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτή είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα προσδιορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ακόμα και με κλήρωση αν επιλεχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές του και να είναι παντελώς άγνωστοι, μικρή σημασία θα έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως γι' αυτό το ζήτημα θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενο κείμενό μας.



1 σχόλιο :

  1. Ωστε άδειασε ο Μηλιός τον Μητρόπουλο...Τι μου λες βρε παιδί μου... Γιατί όμως, εμένα του καημένου, μου φαίνεται οτι ο Μητρόπουλος άδειασε τον Μηλιό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ