Στις εκλογές ηττήθηκαν τα κυβερνώντα κόμματα. Η πολιτική απονομιμοποίησή τους εμφανίζεται ραγδαία. Η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό τοπίο που σχηματίζεται έχει δύσκολες επιλογές και ακόμη πιο δύσκολες για τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι επόμενες εκλογές, αν δεν υπάρξει παρέμβαση των μαζών (όπως με το κίνημα των πλατειών ή τον Φλεβάρη του 2012), με βάση τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, θα γίνουν είτε με αφορμή την Προεδρική εκλογή αρχές του 2015, είτε τον Ιούνιο του 2016.
1) Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και τη σημερινή πολιτική συγκυρία και συσχετισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανότατα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, αν κρατήσουμε όλα τα άλλα σταθερά, δεν θα έχει αυτοδυναμία. Γεγονός που σημαίνει συνεργασία με δυνάμεις της Δεξιάς όπως η ΝΔ, της νεοφιλελεύθερης δήθεν Κεντροαριστεράς όπως το Ποτάμι, ή άλλες παρόμοιες ανασχηματισμένες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Με άλλα λόγια ακύρωση της δυνατότητας των μετασχηματισμών που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και εξαναγκασμός σε μία διαχείριση των συνεπειών που έχουν διαμορφώσει οι «μνημονιακές» πολιτικές και του υποδείγματος συσσώρευσης και αναπαραγωγής που επέβαλαν. Αντί της ανατροπής το βάθος του τούνελ θα φέρει την «ανάσχεση της λιτότητας», έναν ήπιο νεοφιλελευθερισμό «με ανθρώπινο πρόσωπο».Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο μοναδική προοπτική φαντάζει η επιδίωξη της αυτοδυναμίας, ως όρος ύπαρξης μιας Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει για να οργανώσει τους αναγκαίους και ώριμους μετασχηματισμούς της ελληνικής κοινωνίας, μετά την παγκόσμια κρίση και την ιστορική κρίση που έπληξε τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό.
Είναι προφανές ότι αυτές οι σκέψεις δεν αφορούν απλά ένα μελλοντικό ενδεχόμενο. Αφορούν τον πολιτικό σχεδιασμό σήμερα, την οργάνωση της πολιτικής στρατηγικής σήμερα, για το τι θα κάνεις για να επιτύχεις τον στόχο που θα θέσεις και επομένως το πώς θα πορευτείς. Όπως ακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών αποτύπωσε τις επιπτώσεις των σχεδιασμών της προηγούμενης διετίας και του ταχύτατου προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητισμό της «παραγωγικής ανασυγκρότησης».
η συνέχεια εδώ:
Eδω στοχοποιειται απο τον στεφανο μυτιληναιο ως ανθελληνας ο Αντώνης νταβανέλος
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tribune.gr/politics/news/article/42817/empodio-o-ntavanelos-stin-patriotiki-strofi-tou-siriza.html
O Mυτιληναίος είναι πασόκος ο οποίος συμμετείχε στο σχήμα Αλαβάνου!!
http://stephanosmytilineos.blogspot.gr/p/blog-page.html
Ο Μυτιληναίος προφανώς δεν τα ξέρει καλά. Το πρόβλημα δεν είναι η ΔΕΑ, που την έκαναν μια χαψιά στο συνέδριο οι δικοί της (Αρ.Πλ.), και την ταπείνωσαν στις ευρωεκλογές (41η θέση). Η ΔΕΑ βοηθά, με το να κρατά δίαλυλους ανοιχτούς με την Ανταρσύα, έστω και κατά φαντασίαν μας..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πάντως ο Μυτιληναίος τα ξέρει καλά, τότε "χτυπά το σαμάρι". Φωτογραφίζει όσους επικαλούνται ιδεολογικές αρχές για να κρατήσουν εν ισχύ επετηρίδες για τις οποίες κανένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ρωτήθηκε.
Αν ο Τσίπρας στην ΚΕ επιτεθεί στις άλλοτε συνιστώσες, που πρακτικά δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τις σημερινές τάσεις και παρα-τάσεις, τότε θα μείνει εντελώς μόνος από εσωκομματικές συμμαχίες.
Στην ουσία θα κάνει "συγκυβέρνηση" με όσους πραγματικά κρατάνε το κόμμα πίσω. Και βέβαια ούτε λόγος για κυβέρνηση, είτε της Αριστεράς είτε της κοινωνικής σωτηρίας.
Το άρθρο http://tvxs.gr/news/ellada/kyma-esostrefeias-ston-syriza-para-tin-eklogiki-niki είναι σίγουρα κατατοπιστικό. Βεβαίως και έχει ευθύνη σε αυτό η ΔΕΑ, αλλά η ΔΕΑ είναι ξένο σώμα έναντι του ΣΥΝ.