ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μήπως πρέπει να πάψουν να είναι γελοίοι;


περιφερειάρχης
ή
φεουδάρχης;
Πλερέζες...
Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"
Του Γιώργου Σταματόπουλου

ΕΚΔΗΛΗ η αγανάκτηση στη φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. Η κυρία Ρούλα Φαλάρα-Κρανιώτη, μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας, παρακαλεί να δημοσιεύσουμε το τι διημείφθη μεταξύ του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε επαφή που είχαν. Γράφει η εν λόγω κυρία:

«Όλοι οι έντιμοι και δημοκρατικοί πολίτες αγανακτούν με το ξεπούλημα της χώρας μας στα οργανωμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Το ξεπούλημα τη$ ιδεολογίας για την εξουσία κι αυτό το βιώνουμε τελευταία με θλίψη και οργή, παλαιά και ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παλέψαμε να τον κάνουμε αξιόπιστο στην κοινωνία. Είχαμε όμως εφόδια τις πολιτικές μας αρχές και τα οράματά μας.

Να όμως που οι καιροσκόποι και οι επαγγελματίες πολιτικοί έκαναν πάλι το "θαύμα" τους. Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Βαγγέλη Αποστόλου που επιλέχθηκε κεντρικά με αντιδημοκρατικό τρόπο, γιατί δεν ρωτήθηκαν τα τοπικά όργανα και η βάση του κόμματος. Ο ίδιος ήρθε σε διαβούλευση με στελέχη του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ (υπάρχει βέβαια κι ένα υγιές κομμάτι στη βάση) που στήριξαν με ζήλο την καλλικρατική "μεταρρύθμιση" και τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Που ήταν απέναντι μας στους κοινωνικούς αγώνες, που μας ειρωνεύονταν και μας πολεμούσαν. Και τώρα δεν θα αλλάξουν ούτε καρέκλα, γιατί θα συνεχίσουν την καριέρα τους ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (I), με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Δημ. Τιμπλαλέξη, εν ενεργεία περίφ/κό σύμβουλο με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό γιατί τον έχει επιλέξει προσωπικά, σε πλήρη αντίθεση με τα τοπικά όργανα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο "ηγεμών" στη Στερεά Β. Αποστόλου, ο οποίος σε μια πολύ κόσμια διαμαρτυρία συντρόφισσας "πώς θα αντικρίσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε", απάντησε "να βάλετε πλερέζες"!


Αυτός είναι λοιπόν ο νέος ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών! Υπάρχει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ των ιδεολογικών μελών που θα πρέπει να δώσουν, όπως και η κοινωνία, ένα καλό μάθημα ως απάντηση στην αλαζονεία και στο έλλειμμα δημοκρατίας και πολιτικού ήθους».

Τι να πούμε. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα πάμε, μάλλον, κατά διαόλου. Ποιο νέο ήθος, ποια νέα νοοτροπία, ποια εναλλακτική αριστερή πρόταση· ο σκοπός πάνω απ' όλα και τα μέσα όλα αποδεκτά. Οι «επαγγελματίες» πολιτικοί μας υπερβαίνουν. Μα, έτσι θα πάμε μπροστά; Έτσι θα υπερασπιστούμε τον νέο ανθρωπολογικό τόπο, αυτόν ντε της αυτάρκειας και του αλληλοσεβασμού; Δεν έχω σχόλια. Όταν σχολιάζω, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν. 

Τι να κάνουμε; Ν' αφήσουμε να διαιωνίζεται ο παλαιοκομματισμός; Προκειμένου να φύγει η μνημονιακή κυβέρνηση να δικαιολογούμε τα πάντα; Είναι αυτό πολιτική σκέψη-συμπεριφορά; 

Μήπως πρέπει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν επαφή με την πραγματικότητα;

Μήπως πρέπει να πάψουν να είναι γελοίοι; 

Λέμε, μήπως;

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΜΑ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΟ!!! ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΖΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 4% ΠΑΛΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ...!!! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ