ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Άλλοι έχουν το "όνομα", και άλλοι έχουν την "χάρη"...


Για το "όνομα", εδώ:

και για την "χάρη", εδώ:

7 σχόλια :

  1. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Μ. Γλέζος σώσανε την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Αριστεράς.

    Η ενότητα του κόμματος ούτε απειλείται, ούτε κινδυνεύει επειδή υπήρξε δημόσια διαφωνία και διαφορετική στάση απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση της τρόικας στην βουλή, κινδυνεύει όμως από τις δηλώσεις του Ν. Βούτση που χαρακτηρίζουν ως "λάθος" μια πολιτική διαφωνία.

    -Η "αριστερή πλατφόρμα" για μια ακόμα φορά, απέδειξε ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι το ζήτημα εξουσίας ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ και η διαμόρφωση μικροσυσχετισμών στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ακόμα κορυφαία συμβολή του ΜΓ και της ΖΚ στο κορυφαίο δικαίωμα κάθε βουλευτή να κάνει ό,τι γουστάρει αδιαφορώντας για αποφάσεις οργάνων και άλλα τέτοια παλαιοκομμουνιστικά, συνεπικουρούμενη από το σιγοντάρισμα των κατόχων του πιο γνήσιου αριστερόμετρου που είναι πάντοτε πρόθυμοι να αποδείξουν την ετοιμότητα τους στο σχολιασμό και την κατακεραύνωση κάθε μύγας και κουνουπιού που περνά από την Κουμουνδούρου.

    Μιχ. Καστρινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλαιοκομμουνιστικό είναι όντως αυτοί που δεν ψηφίζουν να αποφασίζουν γι αυτούς που θα ψηφίσουν. Αχ βρε Μιχάλη....

      Διαγραφή
    2. Η Κοινοβουλευτική ομάδα δεν αποτελεί αποφασιστικό όργανο κανενός αριστερού κόμματος, όσο μεγάλη και αν είναι. Είναι αρμόδια για τα ιδιαίτερα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα της κοινοβ. δουλειάς.
      Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα από την άψογη δημοκρατική λειτουργία που θα επέβαλε για τέτοια ζητήματα τη λήψη απόφασης από το σύνολο των μελών του.
      Μέχρι να κατακτήσουμε τέτοιες νίκες σε βάρος της γραφειοκρατικής αντίληψης, είναι απαραίτητο να σεβόμαστε αυτό που καταστατικά ισχύει, ότι δηλαδή αρμόδια για τη λήψη απόφασης είναι η ΚΕ.
      Οι βουλευτές της Αριστεράς, οι γραμματείς και πρόεδροι των ΚΕ της, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πρέπει να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως επικοινωνιακοί εκπρόσωποι του κόμματος και των παρατάξεων τους. Σαν άτομα μπορούν να εκφράζουν διαφωνίες στα όργανα, αλλά στα πλαίσια του ρόλου τους είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις. Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκφυλιστικό σύμπτωμα παραγοντισμού και προσχώρησης στην αστική αντίληψη ότι πολιτική κάνουν οι πολιτικοί και όχι οι πολίτες, τα άτομα και όχι οι συλλογικότητες .
      Στη συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε εδώ η ζημιά που προκαλούν ο ΜΓ και η ΖΚ είναι μικρή, καθώς και οι δύο έχουν κατακτήσει ένα είδος ακαταλόγιστου κυριολεκτικά από τη σημαία. (την ελληνική για τον ΜΓ και του ρόλου του πατέρα της ΖΚ ως σημαίας της ανανεωτικής Αριστεράς, στα μάτια της κοινωνίας, για πάνω από μια δεκαετία)
      Η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλείται από την επανάληψη για νιοστή φορά της αποδομητικής για την συνοχή του κόμματος αντιπολιτευτικής στάσης του Ρεύματος, του πιο γερασμένου δηλαδή (πολιτικά, ιδεολογικά και ηλικιακά) τμήματος της εσωκομματικής γραφειοκρατίας που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να ξανάρθει ηγεμονικά στα πράγματα.
      Δεν είναι μόνο το φύλλο συκής του ψηφίζουμε, αλλά υπονομεύουμε μέσω ανακοινώσεων.
      Στην ίδια την ουσία του ζητήματος η επικέντρωση με τέτοιο τρόπο στο άρθρο 187 Α είναι υποκριτική. Υπενθυμίζω πως ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική την μετατόπιση της κρατικής πολιτικής στο θέμα της αντιμετώπισης της Χ.Α., παρότι διαφωνεί στο ότι αυτή νομικά στηρίζεται στο άρθρο 187 περί εγκληματικής οργάνωσης το οποίο είναι απαράδεκτο. Στη βάση αυτής της επιλογής ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να στηριχτεί η κυβερνητική τροπολογία για την άρση χρηματοδότησης, παρά την βαθιά διαφωνία με το άρθρο 187
      Η κυβέρνηση αρχικά θέλησε να περάσει τον νόμο με πέντε έξι ακόμα άρθρα του ΠΚ απαράδεκτου χαρακτήρα. Υποχώρησε και επέμεινε στο 187 και στο 187 Α περί τρομοκρατικής οργάνωσης.
      Για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας το σημαντικό είναι πως επιτέλους το κράτος μετατοπίζεται από την στάση ανοχής στην Χ.Α. Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, αποτελούν ψιλά γράμματα. Μια αρνητική στάση του κόμματος θα ήταν ακατανόητη για μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ίδια κάλπη αφού προηγουμένως ακολούθησε κοινές ή παράλληλες διαδρομές σε δρόμους και πλατείες.
      Οι σωστές διαφωνίες για τα άρθρα 187 και 187 Α θα φτάσουν σε πολύ περισσότερα αυτιά από ότι θα συνέβαινε αν η θέση του Ρεύματος ήταν πλειοψηφική .
      Αυτό που αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα της στάσης του Ρεύματος είναι το γεγονός πως πολιτικά συνεπής θα ήταν μια στάση που από την αρχή θα δήλωνε την κάθετη διαφωνία της με όλα αυτά, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να υπερψηφίσει μια διάταξη που βασίζεται σε απαράδεκτους νόμους. Μια τέτοια στάση θα την σεβόμουν, παρά το ότι θα διαφωνούσα.
      Το να βγαίνεις στα κεραμίδια για ένα άρθρο του ΠΚ, όταν έχεις αποδεχτεί κάποιο άλλο παρόμοιο, αποδεικνύει έμπρακτα πως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η διαφωνία για την διαφωνία , το κόμμα σου μέσα στο Κόμμα κ.λ.π.

      Μ.Κ.

      Διαγραφή
    3. Πράγματι πολύ "ενωτική" η άποψή σου σ.Γεμάτη χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα κλπ κλπ.Ότι δηλαδή κατακερμάτιζε τη γηραιά αριστερά , σε χαρακτηρίζει παρά τα όσα λες ότι αφορούν άλλους.Ευτυχώς που τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέλη από το 3% και το "εκτός βουλής" και όσα έγιναν μέλη μέσα από κινήματα θέλουν και επιμένουν ενωτικά και ριζοσπαστικά και ανατρεπτικά.

      Διαγραφή
  3. Ζωή και Μανώλης,δύο άνθη του κακού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ