ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η στρατηγική της “εθνικής αναδίπλωσης” και η “χρυσή αυγή”




Οι εξελίξεις που σηματοδοτούνται με την πολιτική παρέμβαση της χρυσής αυγής στο πολιτικό σκηνικό δυστυχώς δεν εντάσσονται σε κανένα σχέδιο “αποπροσανατολισμού” και “εκτροπής” όπως δήλωσε ο ο Α. Τσίπρας. Αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αναδιαμόρφωσης της αστικής πολιτικής στη χώρα μας. Η στρατηγική της “εθνικής αναδίπλωσης” γίνεται πλέον ηγεμονική στους χώρους της αστικής τάξης. Η εμπέδωσή της απαιτεί ανακατατάξεις στο χώρο των αστικών πολιτικών δυνάμεων για να διεκπεραιώσουν αυτή την στρατηγική προς όφελος του αστισμού. Η “χρυσή αυγή” είναι ο πολιτικός μηχανισμός που επιταχύνει αυτές τις εξελίξεις και επιβάλει τις αναγκαίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα αλλά και στο ίδιο το κράτος. Ήδη μερίδες τις αστικής τάξης - όπως εφοπλιστές και βιομήχανοι - έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται για την “επόμενη μέρα” και να παρεμβαίνουν όλο και πιο ενεργά στην πολιτική σκηνή προβάλλοντας ανοικτά πλέον τις δικές τους απαιτήσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα της Αριστεράς που έχει επισημάνει έγκαιρα αυτές τις ανακατατάξεις στο χώρο του αστισμού και γιαυτό δεν έχει πέσει στην παγίδα των ψευτοδιλημμάτων, όπως αυτά τίθενται από τους πολιτικούς του εκφραστές, είτε αφορούν τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ και το “εθνικό νόμισμα” είτε τις θεωρίες των “δύο άκρων”. Όμως αυτά τα ζητήματα δεν θα κριθούν στις “εκλογές” αλλά στην “κοινωνία”. Το κοινοβούλιο είναι ήδη απαξιωμένο από τους ίδιους τους εκπροσώπους της αστικής τάξης. Οι πραγματικές μάχες δεν δίνονται εκεί...

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλες οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς αδυνατούν να βάλουν την “δική τους ατζέντα” στις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές νοηματοδοτούνται εντός της κοινωνίας και αναδιαμορφώνουν την συναίνεση στις στρατηγικές επιλογές του αστισμού. Η Αριστερά συνολικά παραμένει εγκλωβισμένη στα πλαίσια της Πολιτική, όπως αυτά ορίζονται από το Κράτος, και στους όρους οι οποίοι διαμορφώνονται αυτά εντός του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος...

4 σχόλια :

  1. Δεν βλέπουμε ότι η "εκτροπή" έχει ήδη γίνει... Η βουλή δεν αποφασίζει για τίποτα, οι χρυσαβγίτες μπάτσοι δεν υπακούν σε κανένα νόμο και κάνουν ό,τι γουστάρουν, γράφουν στ' αρχίδια τους ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την Τρόικα την υπακούνε όποτε τους συμφέρει (Ούτε για τις "σκουριές" ούτε για τους ταξιτζήδες, ούτε για άλλους "γκοτζαμάνηδες" δικά μας παιδιά δεν ισχύουν οι "πιέσεις" της τρόικας για λιγότερο κράτος).
    Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν για να φοβηθεί ο κόσμος τους χρυσαβγίτες και να μην ψηφίσει Σύριζα (που είναι το άλλο άκρο κλπ και θα γίνει εμφύλιος κλπ) αλλά και όσοι ψηφίσουν Σύριζα να τον ψηφίσουν από συντηρητικές θέσεις και όχι από ριζοσπαστικές. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία άλλη αριστερά που να δώσει ελπίδα. Και σίγουρα μέσα στο Σύριζα κάποιοι ΔΕΝ θέλουν να κυβερνήσουν ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να Κυβερνήσουν με Δεξιά πολιτική. Όμως η μόνη αριστερά είναι ο Σύριζα και το μοναδικό κίνημα που θα είχε νόημα σήμερα θα ήταν ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ κίνημα και όχι οικονομικών διεκδικήσεων. Μια απεργία γενική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ, με ένα και μοναδικό αίτημα, κάτω η Κυβέρνηση, κάτω ο Φασισμός, εκλογές τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως πολύ λίγα πράγματα θα κριθούν στο κοινοβούλιο .

    αυτό γιατί , η στρατηγική για δεκαετίες επιλογή του αστισμού , είναι ο κατακερματισμός της κρατικής κυριαρχίας σε διακρατικές δομές απρόσβλητες από την ταξική πάλη , και η ενσωμάτωση των πιέσεων του ανταγωνισμού εις βάρος του κόσμου της εργασίας , και υπέρ της θωράκισης του αστισμού .

    ο αστισμός δεν έχει ποτέ ένα σενάριο , ειδικά σε εποχές δομικής κρίσης και κρατικής κατάρρευσης . Έχει όμως ένα σενάριο κυρίαρχο , και δευτερεύοντα .

    μια άποψη ότι το κυρίαρχο δεν είναι αυτό που ζούμε ( ευρωπαϊσμός σαν το εργαλείο θωράκισης της εξουσίας ) αλλά κάποια άλλα δεν μπορεί εύκολα να βρει επιχειρήματα .

    η ΧΑ δεν επιλέγεται γιατί η αστική τάξη θέλει να βγει από την ΕΕ . Η ΧΑ επιλέγεται γιατί το κοινωνικό πρότυπο του ναζισμού και το ηγεμονικό πρότυπο του κράτους είναι συμπληρωματικά .

    η αριστερά δεν μπορεί ούτε να παίζει το κυρίαρχο σενάριο του αστισμού , για να μην βρεθεί εναλλακτικό , ούτε να παίζει εναλλακτικά για να μην προχωράει το κυρίαρχο .

    αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας το κυρίαρχο , έχει βάλει φρένο στην κίνηση του κινήματος απέναντι του ( στο κυρίαρχο )

    το κυριότερο δεν είναι ποτέ δυνατόν μέσα στην αριστερά , να παρομοιάζουμε την αντίθεση στο κυρίαρχο κρατικό σενάριο , με τα εναλλακτικά κρατικά σενάρια .

    αυτό είναι έκφραση της θεωρίας των 2 άκρων μέσα στην αριστερά . αυτό που λένε " η Λεπέν είναι εναντίον του ευρώ " .

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα που η Χ.Α δολοφονει φοβάμαι πολύ το σενάριο που οδηγεί τον Συριζα σε οικουμενική(μνημονιακή βεβαίως-βεβαίως) κυβέρνηση για να μην ανέβει η Χ.Α στην εξουσία κλπ.
    Και μην μου πει κανεις οτι αυτά δεν γίνονται γιατί θα του υπενθυμίσω οτι και το 89 για έκτακτους λόγους έγινε η κυβέρνηση Τζανετάκη.
    Δεν θα ξεχάσω που απορημένος και εξοργισμένος μαθητής Λυκείου τότε όταν ρώτησα την μητέρα μου(Μελος του ενιαίου ΣΥΝ )''τι προδοσία είναι αυτή; Μου είπε ''Αν υπήρξε ακυβερνησία μου είπαν οτι θα γίνονταν πραξικόπημα.Το θυμάμαι σαν σήμερα!
    Χωρίς να σας ταλαιπωρώ με τα παιδικα μου τραύματα
    όλα δυστυχώς γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για να μην ανέβει η ΧΑ στην εξουσία.
    Μα στην ουσία η ΧΑ είναι εξουσία απο την στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί την ατζέντα της.
    Δηλαδή πόσο λιγώτερο είναι φασίστας ο Γεωργιάδης απο τον Κασιδιάρη?
    Δεν νομίζω πως τα σενάρια συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση οικουμενικής μορφής,έχουν βάση.
    Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυτοκτονήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ