ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το ΟΡΕΓΚΟΝ...


Απέναντι στα θέατρα και τα αμφιθέατρα που συνήθως οργανώνουν οι μηχανισμοί της Αριστεράς για να εκφωνήσουν την “γραμμή” τους, μια πραγματική θεατρική παράσταση έρχεται να ανατρέψει το παγιωμένο σκηνικό εκφοράς πολιτικού λόγου.

Ένας ηθοποιός, που ο ίδιος συνθέτει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει, δεν καταργεί μόνο τον τεχνικό καταμερισμό της εργασίας στο θέατρο, αλλά και στην πολιτική. Πρόκειται για μια παράσταση, μέσα στην οποία αντιστρέφεται πραγματικά και όχι εικονικά το επάγγελμα του ηθοποιού και του πολιτικού. Το ποιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της αντιστροφής είναι ότι αυτή δεν πραγματώνεται μέσω της τέχνης του θεάτρου, αλλά με την τέχνη της πολιτικής: Ο Νίκος Αρβανίτης, απευθύνεται στο κοινό περισσότερο με πολιτικούς όρους από θεατρικούς, συγκριτικά με αυτό που συνήθως συμβαίνει στις ανάλογες παραστάσεις των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς, ενώ το θέαμα από   καλλιτεχνικής πλευράς είναι εξαιρετικό.

Αναφερόμαστε στην παράσταση "Stand-Up Economy/ ο οικοΝομολόγος" του Νίκου Αρβανίτη , την οποία είδαμε πρόσφατα στο Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης "αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου". Το έργο είναι μια ανασύνθεση από έργα, ομιλίες και συνεντεύξεις του Αμερικάνου οικονομολόγου Rick Wolff, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Νίκος Αρβανίτης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται στην σκηνή video που εικονογραφούν την σύγχρονη Αμερική.

Σας προτείνουμε αν δεν την έχετε δει να μην την χάσετε. Και για να σας εξάψουμε την περιέργεια, θα παρουσιάσουμε τρία μικρά αποσπάσματα που αναφέρονται σε τρία διακριτά θέματα. Το ένα απ' αυτά ακολουθεί παρακάτω και αναφέρεται στην “άλλη Αμερική”, στην Αμερική που συνήθως αγνοούμε την ύπαρξή της...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ