ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το καλοκαίρι τα σπουδαία


Παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ
Αναδημοσίευση από το "περγάδι"
Ίσως ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης κατά του ευρώ στην Αγγλία,του UKIP, ο Nigel Farrage, να υπερέβαλε όταν έλεγε σήμερα, 17 Απριλίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: "Βγάλτε τα χρήματα σας έξω από την ΕΕ τώρα, πριν έρθουν και σας τα πάρουν ..." Μπορεί να  έχουμε ακόμη λίγους μήνες πριν αυτό γίνει (ο Farrage δεν είναι πολιτικός καριέρας, υπήρξε κερδοσκόπος και επενδυτής στο Σίτι, εβγαλε πολλά χρήματα σε νεαρή ηλικία με αυτό το τρόπο και γνωρίζει τις αγορές σε αντίθεση με τους Barroso, Ολάντ, Μόντι, Μέρκελ ...)

Σήμερα, η γερμανική χρηματιστηριακή αγορά καταποντίστηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειχναν κατάρρευση κατά 17% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία  και ο επικεφαλής της Bundesbank ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τα οποία σήμερα στην Ευρώπη είναι 1%. Ανέφερε επίσης ότι "η κρίση χρέους θα κρατήσει άλλα δέκαχρόνια." Χωρίς κανείς να του το ζητήσει, κάνει όπως η Λαγκάρντ (η επικεφαλής του ΔΝΤ) που δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν σοβαρά προβλήματα.

Η Λαγκάρντ εδώ και βδομάδας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ".. οι κεντρικές τράπεζες δεν πρέπει να φοβούνται τον πληθωρισμό .." και ότι πρέπει να πάρουν σαν παράδειγμα, την Ιαπωνία, η οποία προχώρησε σε υποτίμηση του νομίσματος της και σε "ποσοτική χαλάρωση" (Quantitative Easing) και αγοράζει το σύνολο του χρέους της ("Η Lagarde υπερ της ποσοτικής χαλάρωσης της Ιαπωνίας ").

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά τώρα η Ιαπωνία κάθε μήνα ξαναγοράζει ομόλογα ιαπωνικού δημοσίου αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που κυκλοφορεί ομόλογα γύρω στα 60 δισ. δολάρια (ως κράτος). Δηλαδή, αν κάποιος άλλος,από το εξωτερικό, ήθελε να αγοράσει έστω και μισό ιαπωνικό ομόλογο δεν μπορείνα το κάνει! Τα ομόλογα τα σαρώνει όλα η Κεντρική Τράπεζα, και παραπάνω απ’όσα κυκλοφορεί. Και τι τα κάνει; Επισήμως δεν το λέει, αλλά στην πράξη, τα κρατάει και μια μέρα, όταν κανείς δεν θα προσέχει, θα τα ακυρώσει με ένα ανώδυνο λογιστικό τρικ. Όπως η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed. Και βλέπεις ότι υπάρχουν και κάτι ηλίθιοι που καθημερινά γράφουν "... τα χρηματιστήρια θα προεξοφλήσουν την έξοδο από τα έκτακτα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης , τα λεγόμενα
Quantitative Easing
.." Τρίχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ