(αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους αγωνίζονται για την “ενότητα” της Αριστεράς...)
Αναδημοσίευση από την "ΑΥΓΗ"
Απάντηση και μάλιστα με συγκεκριμένα στοιχεία στη συνήθη επίθεση του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) για τα πρόσφατα αποτελέσματα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου πρώτευσε η Αυτόνομη Παρέμβαση, δίνει η συνδικαλιστική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Όπως τονίζει, "καλά θα κάνει η ΔΑΣ να σταματήσει να αναπαράγει τη γνωστή 'πιπίλα' περί συνεργασίας της Αυτόνομης Παρέμβασης με την εργοδοσία στον χώρο των τροφίμων", καθώς φαίνεται να αγνοεί το ρητό «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου» και επιχειρεί να κρύψει τις αμαρτίες της:
1. Κρύβει ότι πιάστηκε να έχει βάλει να διπλοψηφίσουν πάνω από 300 άτομα στο επιχειρησιακό σωματείο της Carrefour - Μαρινόπουλος (εμφανίζει 1.354 ψηφίσαντες).
2. Κρύβει ότι, επί χρόνια τώρα, ενώ κατηγορεί για συνεργασία με την εργοδοσία τις άλλες παρατάξεις, η ίδια η ΔΑΣ συνεργάζεται με ένα δίκτυο επιχειρήσεων οι οποίες της παραχωρούν ακόμη και τις αίθουσες των Διοικητικών τους Συμβουλίων για να κάνουν τα ελεγχόμενα από αυτή σωματεία άνετα τις εκλογές τους, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους θέλουν - δεν θέλουν να ψηφίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά (εμφανίζει 454 ψηφίσαντες), στου οποίου τα πρακτικά αρχαιρεσιών, φιγουράρουν οι εταιρείες Carrefour, Notos Galleries και Factory Outlet, που έχουν τσακίσει μισθούς και συμβάσεις.
3. Κρύβει ότι το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (914 ψηφίσαντες), όχι μόνο έκανε εκλογές 1,5 μήνα μετά τη λήξη της θητείας του, αλλά εξαφανίστηκε δήθεν από το Πρωτοδικείο το Μητρώο Μελών και η κατάσταση ψηφισάντων.
4. Κρύβει ότι σε όλα σχεδόν τα σωματεία του ΠΑΜΕ ψηφίζουν νοικοκυρές, συνταξιούχοι, νέοι του κόμματος και διάφοροι άλλοι περαστικοί χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο και με περιφερόμενες κάλπες.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση αναφέρει, τέλος, ότι στο Σωματείο Τροφίμων και το Σωματείο Εργαζομένων Σκλαβενίτη, στα οποία αναφέρεται το ΠΑΜΕ, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ παρακολούθησαν από κοντά τις εκλογές όλες τις μέρες και είδαν ότι πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, με πραγματικούς εργαζόμενους στα τρόφιμα, που έχουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταυτότητα και ασφαλιστικό βιβλιάριο.
Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές το ΚΚΕ, ούτε η τελευταία.
ΑπάντησηΔιαγραφή- Ευτυχώς, γιατί δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να καταλάβει την εξουσία.
- Δυστυχώς, γιατί ορισμένοι ηλίθιοι αριστεροί πιστεύουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν με αυτό το απολίθωμα...
Η πολιτική του κκε και στο συνδ.κίνημα είναι γνωστή.Όπως γνωστή είναι και η εν γένει πολιτική του σαν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που είναι ανεξήγητο είναι η στάση του Λαφαζάνη και του ΑΡ να επιμένουν σε συνεργασία με τον σταλινικό και επιχειρηματικό αυτό οργανισμό.
Ο Λαφαζάνης επιμένει παρά τα φτυσίματα που δέχεται και αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ απο τον περισσό.
Μάλιστα το ΑΡ βρίσκει χίλιους λόγους να υπονομεύει την ηγεσία και τον Τσίπρα προσωπικά,την στιγμή που δεν βλέπει τον πόλεμο που εξαπολύει το κκε στην Αριστερά.
Αν ο Λαφαζάνης έχει τόσο έρωτα με το κκε,είναι πιο τίμιο να επανέλθει εκεί.
Δυστυχώς αποδεικνύεται και αυτός βαρίδι σαν τον Κουβέλη.
Οι τυπικά ιδεολογικές, για την ακρίβεια, ιστορικές διαφωνίες της Αρ.Πλ με το ΚΚΕ (των οποίων η απόσταση μικραίνει χάρη στο ΚΚΕ που καταγγέλει πια τα "πατριωτικά μέτωπα" τύπου ΕΑΜ) δεν αλλάζουν το γεγονός ότι και οι δυο (και οι αλαβανιστές) έχουν την ίδια ακριβώς στάση έναντι των μαζών που τρία χρόνια τώρα κινητοποιήθηκαν: καχυποψία, αίσθηση ανωτερότητας και προσπάθεια ένταξής τους σε "πεθαμένες" διαδικασίες όπως κάποια συνδικάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η λογική ενυπάρχει και σε άλλα τμήματα του βαθιού ΣΥΝ.
Το βέβαιο είναι πως κανείς δεν αγωνίζεται για ανένδοτο και εξέγερση αυτή τη στιγμή. Κανένας δεν βάζει τον ανένδοτο και την εξέγερση στην ημερήσια διάταξη και δεν προσπαθεί να συσπειρώσει τον κόσμο σε ένα-δύο βασικά συνθήματα.
Όλοι αγωνίζονται για εκλογές: άλλος για δημοτικές, άλλος για ευρωεκλογές, άλλος για αρχαιρεσίες σωματείων..
Από αυτή την άποψη και οι τρεις είναι μακριά από τις διαδικασίες στη συνείδηση του κόσμου, που είναι πολύ πιο ριζοσπαστικοποιημένη.
Ο Τσίπρας, όσο περίεργο και να είναι αυτό, λόγω αξιώματος, μιλά για πιο ουσιαστικά πράγματα (καίτοι πιο "ρεφορμιστικά", κατά τους "καταγγέλοντες" της ΑρΠλ, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας) και για αυτό είναι πιο κοντά στις μάζες.
Ακόμα και τις εκλογές που έθετε στην ημερήσια διάταξη ενόψει απεργίας 6-7 Νοέμβρη, που η Αρ.Πλ. το σνόμπαρε ως σύνθημα, το συνέδεε με μια λαϊκή κινητοποίηση.
Όλοι οι άλλοι, ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΥΝ τις δευτερεύουσες εκλογές με τις οποίες ασχολούνται από την κίνηση των μαζών, δεν προϋποθέτουν οι προτάσεις τους κίνηση μαζών.