ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πού πάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Αναδημοσίευση από το "ashtonhar"

ΚΑΠΕΛΛΩΜΑΤΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ...

Την περασμένη βδομάδα βγήκαν κάμποσες συνεντεύξεις του Αλ.Αλαβάνου σε διάφορες εφημερίδες (πχ Χωνί) όπου στην αναμετάδοση πέρασε ότι ετοιμάζει 'κόμμα της δραχμής' σε συνεργασία και με 'μεγάλο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ' . (πχ newsbeast , dailynews) .


Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα καθώς μπήκε βέτο από συγκεκριμένη οργάνωση, την ΑΡΑΝ (Χρειάζεται να σημειωθεί πάντως πως στο γρ.τύπου δεν μετέχουν από δική τους επιλογή και δικούς τους λόγους σφοι από ΑΡΑΣ, Αριστερή Συσπείρωση, Κομμουνιστική Ανανέωση και ΕΚΚΕ). Όμως το ΝΑΡ θεώρησε σκόπιμο να φερθεί ως παιδονόμος, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δει κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής την απόφαση μιας οργάνωσης ενός μετώπου να απαντήσει για λογαριασμό του μετώπου ..

ΝΑΡ: σχετικά με δημοσιεύματα για εκλογικά μορφώματα

Mάλιστα η ανακοίνωση είναι τόσο γενική που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το οτιδήποτε (*), ενώ στις τέσσερις παραγράφους της, αν δε δει κανείς την υπογραφή στην αρχή & στο τέλος δε θα πάρει χαμπάρι ότι πρόκειται για ανακοίνωση οργάνωσης που μετέχει στο μέτωπο και όχι ανακοίνωση του μετώπου ...

Κοινώς μιλάμε για χοντρό καπέλωμα..

η συνέχεια [εδώ]

21 σχόλια :

  1. πρώτη παρατήρηση: το 2010, όντας επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής, ο ΑΑ έβρισκε κλειδαμπαρωμένες τις πόρτες των ΜΜΕ. Το 2013, τις βρίσκει ορθάνοιχτες.
    δεύτερη παρατήρηση: το 2009, ο ΑΑ πρωτοστατεί στην επιχείρηση διάλυσης ενός κόμματος. Δεν τα καταφέρνει και παίρνει στο λαιμό του μερικά μέλη του.Το 2011, ο ΑΑ πρωτοστατεί στην επιχείρηση διάσπασης μιας οργάνωσης.Δεν τα καταφέρνει και παίρνει στο λαιμό του μόνο μερικά "στελέχη" της. Η Ανταρσύα συμπεριφέρεται σαν να είναι ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος.Δια της επαγωγικής μεθόδου, το 2013 θα πάρει στο λαιμό του μερικές οργανώσεις.
    τρίτη παρατήρηση: η Ανταρσύα έχει επαναφέρει την προσωπολατρία στο αριστερό κίνημα (ΑΑ,"οικονομολόγοι", εκπαιδευτικοί που αυτοαναγορεύονται οικονομολόγοι κλπ).
    τέταρτη παρατήρηση: και να μην ίσχυε η προσωπολατρία ή να ήταν αξιόπιστος ο ΑΑ, μέτωπο δεν μπορούν να θεωρηθούν όλοι αυτοί. Εδώ, όπως βλέπουμε σε τοπικές κινητοποιήσεις, και το ΚΚΕ να έρχεται, είμαστε πια εξαιρετικά λίγοι και χωρίς κατεύθυνση.
    πέμπτη παρατήρηση:απολογισμός για την τακτική ή τις προβληθείσες θέσεις μεταξύ 2010-2013 δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αίτημα της δημιουργίας ενός τρίτου πόλου της Αριστεράς διακριτού από την κοινοβουλευτική (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) κρίθηκε στις πρώτες περιφεριακές εκλογές.

    Τότε είχε πράγματι νόημα η εκλογική συνεργασία των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΑΑ (στο οποίο συμμετείχε τότε και το μεγαλύτερο μέρος του ΡΙΖΑ).

    Όμως αυτό δεν έγινε με ευθύνη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Τις λύσεις που δεν έδωσαν τα επιτελεία της Αριστεράς τις έδωσε ο ίδιος ο λαός με την στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΝΕΟ ΕΑΜ και εκφράζει στην πολιτική σκηνή την ταξική πόλωση της ελληνικής κοινωνίας.

    Η προσπάθεια που γίνεται σήμερα για εκλογική (και όχι μόνο) συνεργασία μεταξύ δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Α. Αλαβάνου (και μερικών παρατρεχάμενων του) έχει ένα στόχο: Την συγκρότηση του "κόμματος της δραχμής".

    Επιτέλους, ας γίνει αυτό το κόμμα, για να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο και να αποκαλυφθούν τα όρια και ο πραγματικός χαρακτήρας αυτών των επιλογών!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένας είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ!12 Μαρτίου 2013 στις 12:00 μ.μ.

    Χωρίς τον Καζάκη, κόμμα της δραχμής δεν γίνεται!

    Το μόνο εμπόδιο είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας ο ΑΡΧΗΓΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απάντηση στο ερώτημα:

    - Που πάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    Είναι προφανής:

    - Στην ΔΙΑΛΥΣΗ

    Συντεταγμένα ή όχι, δεν έχει και μεγάλη σημασία.
    Ήδη οι μηχανισμοί επεξεργάζονται διάφορα σχέδια για να εξασφαλίσουν την δική τους αναπαραγωγή. Αυτό κρίνεται σήμερα.

    Το πρόβλημα είναι κυρίως για το ΝΑΡ, το οποίο είχε την ηγεμονία σε αυτό το μετωπικό σχήμα. Αυτό σήμερα χρεώνεται και τα αδιέξοδα της πολιτικής να οικοδομήσει κάποιο μετωπικό σχήμα, έξω από κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

    Για το ΝΑΡ, τα «μέτωπα» είναι εκλογικά πουκάμισα που τα αλλάζουμε κάθε φορά που έρχονται εκλογικές αναμετρήσεις. Με αυτή την πολιτική πήγε από το ΜΕΡΑ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τώρα θα πρέπει να ράψει καινούργιο κουστούμι για τις επόμενες εκλογές. Και το κουστούμι του Αλαβάνου δεν φαίνεται να του κάνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλιό μέλος αλλά πάντα φίλος του ΝΑΡ12 Μαρτίου 2013 στις 12:28 μ.μ.

    Απ΄ ό,τι βλέπω εδώ μέσα θα προτιμούσατε το ΝΑΡ να κάνει τουμπεκι και να περιμένει πώς θα διαμορφοθεί το πλαίσιο από όσους επιδιώκουν την εμφάνιση του λεγόμενου κόμματος της δραχμής και να συρθεί σε επιλογές που δεν συμφωνεί. ¨Εχει ή δεν έχει δικαίωμα το ΝΑΡ να διαθέτει δική του άποψη; Πρέπει αυτή να τη λέει δημόσια ή θα πάιρνει άδεια πρώτα; Είναι καλύτερα να υπάρχουν φήμες για το τι λέει ο καθένας πού βάζει βέτο και για ποιο θέμα ή ξεκάθαρα και δημόσια να τοποθετούνται όλοι;
    Είναι άλλο να μην συμφωνεί κάποιος με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και εντελώς άλλο με το να κατηγορεί το ΝΑΡ για το ότι την δημοδιοποίησε. Το πρώτο είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Το δεύτερο είναι απύθμενη υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό είναι το χαρτί του Αλαβάνου;12 Μαρτίου 2013 στις 12:54 μ.μ.

    Ο Αλαβάνος, έχει να παίξει ένα χαρτί:
    Να μαζέψει τους ψήφους των δυσαρεστημένων ΚΚΕδων

    Αν είχε μαζέψει τους μισούς από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είχε μεγάλες πιθανότητες να μπει στην βουλή.

    Δεν έχει μηχανισμό, ούτε κινηματικά ερείσματα.

    Γιαυτό αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για το «πολιτικό υποκείμενο» και μιλάει γενικά για «πολιτικές λύσεις» χωρίς να προσδιορίζει ποίος θα είναι αυτός που τις επιβάλει…

    Είναι αποκαλυπτικό ότι απέναντι στο ΚΚΕ ποιεί την νήσσα και έχει ανοικτό το μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την στάση προσδοκεί:

    - Διάχυση και εισροές από τον χώρο του ΚΚΕ.

    - Στήριξη των δυνάμεων του αστισμού στον αγώνα του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποκαλυπτικό πως θα τον στηρίζουν τα ΜΜΕ και όχι μόνο σε αυτή την προσπάθεια…

    Πολλά θα δουν τα μάτια μας, την επόμενη χρονική περιόδο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχισαν τα ΟΡΓΑΝΑ να παίζουν...12 Μαρτίου 2013 στις 1:27 μ.μ.


      ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
      Αλαβάνος: Απαραίτητο για την Ελλάδα ένα Plan B’


      ΣΚΑΙ:
      Αλαβάνος: Απαραίτητο για την Ελλάδα ένα Plan B’
      Την ίδρυση νέου κινήματος προανήγγειλε μέσω της εκπομπής ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ και τη Πόπη Τσαπανίδου ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος


      ΕΘΝΟΣ:

      Ένα μετωπικό «σχήμα» που θα βασίζεται στην έξοδο της χώρας από το ευρώ ετοιμάζει ο Αλέκος Αλαβάνος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος.

      Διαγραφή
  7. Δύσκολοι καιροί για τους ΑΡΑΝίτες, ΑΡΑΣίτες και λοιπούς νεοΑλαβανικούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

    Όπως κάθε αστός πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, o Α. Αλαβάνος αναγγέλλει την ίδρυση του κόμματος Του από τα ΜΜΕ!...

    Δεν υπάρχουν δημόσιες και διαφανείς διαδικασίες συγκρότησης. Αυτή είναι η δημοκρατία του «κόμματος της δραχμής»: Μόνον αποφάσεις του Αρχηγού, τις οποίες ανακοινώνει στο ποίμνιό του από τα κανάλια και τις εφημερίδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Π. Καμμένος, πάει και καμιά βόλτα μέχρι την Χαλκιδική...

      Διαγραφή
  8. Ο Αλαβάνος είναι κατά του ευρώ και της ΕΕ, αλλά ετοιμάζεται για ευρωβουλευτής!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «σιγή ασυρμάτου» στην iskra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γίνεται φανερό πως ο Αλαβάνος με το σχήμα που πάει να δημιουργήσει,έχει σκοπό όχι να πάρει ψήφους απο το κκε,αλλά να κόψει ψήφους απο τον Συριζα.
    Εξάλλου τι να πάρεις απο ένα κκε που βαράει διάλυση;Είναι πιό λογικό όσοι απο τους εναπομείναντες στο κκε το εγκαταλείψουν στο επόμενο προσεχές διάστημα,να στραφούν στον Συριζα παρά στο θνησιγενές μόρφωμα του Αλαβάνου.
    Με αυτή την λογική δεν είναι τυχαία η εντυπωσιακή προβολή του Αλαβάνου απο τα ΜΜΕ που προσδοκούν την εξασθένιση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Προσωπικά νομίζω ότι ο Αλαβάνος θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε με τον Συριζα.Δηλαδή την διάλυση της Ανταρσια,η οποία στην βαθιά κρίση που βρίσκεται δεν θέλει και πολύ για να διαλύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε του πρώτου σχολίου, λες:
    "Το 2011, ο ΑΑ πρωτοστατεί στην επιχείρηση διάσπασης μιας οργάνωσης.Δεν τα καταφέρνει και παίρνει στο λαιμό του μόνο μερικά "στελέχη" της".
    Προφανώς αναφέρεσαι στη φράξια της ΚΟΕ.
    Όμως είναι και αντίστροφο το θέμα:
    Αυτοί πήραν στο λαιμό τους τον ΑΑ αφού του υπόσχονταν ότι θα του φέρουν στο πιάτο σχεδόν όλη την οργάνωση αλλά τελικά έπιασαν Παπά και του πήγαν 20 φοιτητές και 20 "στελέχη". Ψώνισε από σβέρκο ο Αλαβάνος και από τότε τους έχει στον πάγο και συνεργάζεται προνομιακά με το ΑΚΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρα, πέρα από κάποιους ρεφορμιστές εντός Σύριζα, που ετοιμάζονται για τις δημοτικές εκλογές και ράβουν κουστούμια, ούτε ο Αλαβάνος ετοιμάζεται για ανένδοτο αγώνα και εξέγερση, αλλά για ευρωεκλογές.
    Θα ασχοληθεί κανείς στην αριστερά με τίποτε άλλο πέρα από εκλογές;
    Νομίζετε ότι θα πάει "γραμμικά" το πράμα, με το σύστημα να αποδέχεται αμαχητί την ήττα του;
    Στην επιχείρηση ανασύνταξης του πολιτικού του σκηνικού δεν διαπιστώνετε ποιοτική διαφορά; Δεν βλέπετε ιδεολογικά στοιχεία στην αντεπίθεσή του;
    Δεν πρέπει να αντιτάξουμε τα δικά μας ιδεολογικά στοιχεία; Δεν πρέπει να βάλουμε 2-3 συνθήματα επί των οποίων να συσπειρώνεται ο λαός, αντί να παλεύουμε (το μάξιμουμ) να βρεθεί "ο καθένας με τα συνθήματά του" στην ίδια πλατεία;

    Όσο για το ΝΑΡ, αν πράγματι ισχύει ότι ψάχνει νέο εκλογικό κουστούμι, τότε για πολλοστή φορά εντός της περιόδου της κρίσης 2009-13 θα μένει πίσω από τις εξελίξεις κατά ένα ή και δύο στάδια. Η εκλογική μορφή έκφρασης του μαζικού κινήματος ήταν πέρσι (πρόπερσι ή το 2010 είχε άλλες μορφές: απεργίες, πλατείες, καταδιώξεις βουλευτών κλπ). Αυτό δε σημαίνει ότι εκλογικά θα εκφραστεί και από δω και πέρα, ακόμα κι αν διαπιστώνουμε "επανασυντηρητικοποίηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καταγωγή του είναι από την Τήνο. Είναι γόνος πλούσιας οικογένειας Βενετικής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαΐου του 1950 και είναι γιος του βουλευτή Νικολάου Αλαβάνου. Αδελφοί του είναι ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Ν. Αλαβάνος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ(2002-10) Γιάννης Αλαβάνος, ενώ παππούς του ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής, Κωνσταντίνος Αλαβάνος ...βικιπαιδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας αρέσει όλους βλέπω να ασχολείστε με την πτωματολογία. Μόνο το άρθρο «Καπελώματα πετώντας χαρταετό» να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει σε τι κατάθλιψη έχουν περάσει οι ναρίτες. Το κακό με μας όλους τους αριστερούς της κοινωνικής βάσης είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ηγέτες ανίκανους να υπηρετήσουν το λαό, άτομα χωμένα στον οπορτουνισμό βγαλμένα από τη ναφθαλίνη, υπηρέτες του αστισμού για χρόνια, άτομα λατρεμένα κατά καιρούς από όλους μας, αλλά τόσο λίγα, τόσο ποταπά και ξεφτισμένα. Από όλους αυτούς τους ξερόλες βερμπαλιστές, τις νεκροκεφαλές που κατά καιρούς αποκτούν όψη ζωντανού ζόμπι υποφέρει ο λαός μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάποτε ελπίδα όλων μας κλείνει καλά τη ντουλάπα. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ συμμετέχει στο νέο κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προτού βέβαια ασχοληθούμε με την Ανταρσύα, θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη μετατροπή του Συριζα σε διευρυμένο ΣΥΝ. Εν όψει κουτάλας, έχει μεταφερθεί το αρρωστημένο κλίμα και στους λίγους ανένταχτους που δέχτηκε ο ΣΥΝ να μπουν στα συντονιστικά. Στις εκλογές για νομαρχιακές γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.Πες τίποτα για αυτά ρε ΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε και αυτό:

      H ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(11/3/13)


      Τώρα βγάζουν και καταγγελίες πριν μάθουμε την είδηση!

      Αντί να παρακολουθούν την κυβέρνηση και την τρόικα, έχουν συστήσει «γραφείο εσωτερικών υποθέσεων» για τον ΣΥΡΙΖΑ…

      Διαγραφή
  17. ειμαι 47 χρονων....απο τοτε που θυμαμε τον εαυτο μου να καταλαβαινει καποια πραγματα μεχρι κ τωρα που εχω ωριμασει αρκετα..για ενα μονο πραγμα ειμαι σιγουρος..οτι δεν ξερω τι ειμαι..μαρξιστης λενινιστης η λενινιστης μαρξιστης γκεβαριστης μαοικος σταλινικος τροτσκιστης κκε συριζα αραν αρας κοε δεα ναρ αα...ξεχασα κ το ακεπ οταν ημουν στα τει 2 μελη ειχε..καλα κρασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια απ' τα ίδια. Πολιτική κριτική 0, συζήτηση για το αναγκαίο πρόγραμμα και τη στρατηγική της Αριστεράς απόλυτο 0. Τα καπελώματα πάντως είναι ειδικότητα του ΣΥΡΙΖΑ... Μετά το εκλογικό ποσοστό, την ταχεία μετατροπή του σε ευρωπαϊκή, υπεύθυνη Αριστερά και σε ενιαίο κόμμα θα έλεγε κανείς ότι τα στελέχη του κάνουν τη διατριβή τους στο καπέλωμα! Όσο για το υπόλοιπο 80% του κειμένου, που είναι μια "κριτική" για το πόσο τζέντλεμεν είναι οι ΝΑΡίτες στα ραντεβού τους και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις από αυτό, δεν μένω παραπάνω, δεν μπορώ να το κάνω πιο γελοίο απ' ότι είναι από μόνο του. Μάλον πέσαμε σε Άγγλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ