ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Φωτιά στα γενικά επιτελεία!

Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει πριν μερικά χρόνια στην 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Αλαβάνος, το έκανε ο Α. Τσίπρας στην 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών είναι γεγονός.

Οι διαδικασίες της συνδιάσκεψης συμπύκνωσαν το χρόνο της δημοκρατικής ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το ζήτημα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο “Αριστερό Ρεύμα” του ΣΥΝ, το οποίο με τις πολιτικές πρακτικές που ακολούθησε συνέβαλε τα μέγιστα ώστε όσοι παρακολούθησαν τις διαδικασίες της συνδιάσκεψης να αντιληφθούν σε ένα πολύ σύντομο διάστημα όλες τις αδυναμίες και τα προβλήματα που είχε ο ΣΥΝασπισμός. Άλλο να ακούς από αφηγήσεις τι σημαίνει διαπάλη μηχανισμών και πολιτική πίσω από τις κουρτίνες και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια και να το αισθάνεσαι να συμβαίνει γύρω σου!

Με δεδομένο ότι τα 2/3 των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχουν οργανικές σχέσεις με κάποιες από τις συνιστώσες του και αρκετοί απ' αυτούς έχουν στο παρελθόν περάσει από κάποιο κόμμα της αριστεράς και έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα πολιτικά αντισώματα απέναντι σε αυτές τις ασθένειες, η συνδιάσκεψη δημιούργησε υγιή αντανακλαστικά σε μαζική κλίμακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση για την εκλογή όλων των μελών του κεντρικού συντονιστικού οργάνου από το σώμα συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τον αναμενόμενο, καθώς και το γεγονός ότι η πρόταση της Γραμματείας για ψηφοφορία με διαφορετικά ψηφοδέλτια δεν έγινε δεκτή από το σώμα. Η κατάσταση αυτή δημιούργησε ρήγμα εντός του ίδιου του “αριστερού ρεύματος” με αποτέλεσμα μερικά βασικά του στελέχη όπως ο Καλύβης, ο Πετράκος και άλλοι να διαφοροποιηθούν δημόσια από την επίσημη γραμμή του “αριστερού ρεύματος”.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά στο παρακάτω video την συζήτηση που έγινε για την πρόταση της Γραμματείας, η οποία αποδέχτηκε την εισήγηση του “αριστερού ρεύματος” για ξεχωριστά ψηφοδέλτια και την κατέβασε στην συνδιάσκεψη με το σκεπτικό μάλιστα ότι αυτή δεν μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία!



Σε επόμενο δημοσίευμα θα σας παρουσιάσουμε την συνέχεια της συζήτησης και την παρέμβαση του Α. Τσίπρα που “έσωσε” από την δύσκολη θέση το “αριστερό ρεύμα” ως απο μηχανής θεός...

6 σχόλια :

  1. Οι τοποθετήσεις στο video του Άλκη Ρηγου και του Ρουντι Ριναλντι λένε τα πράγματα έξω από το δόντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίγαντας ο Λεουτσάκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικα περασε αυτο με τις λιστες 'η οχι? Αντε γιατι μπερδευτηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πέρασε το μοντέλο ΣΥΝ, που και οι δύο πτέρυγες του ΣΥΝ επεδίωκαν, παρά τον τεχνητό καυγά.Οργανωτικά,λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μοιάζει περισσότερο στο ΣΥΝ του 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σωστή ορολογία δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ των ατόμων που τον συναπαρτίζουν. Δηλ. Η κλασσική αστική αντίληψη για τον κόσμο και την κοινωνία. Άντε με το καλό να φτιάξετε την νέα Ένωση Κέντρου γιατί για εκεί πάτε, αν και ένας φίλος λέει ότι πιο σωστή έκφραση είναι το ΚΟΔΗΣΟ - ΚΑΕ του Γιάγκου Πεσματζόγλου.
    Υ. Γ. Όπως είναι γνωστό όλα τα κόμματα, ακόμη καιοι συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν τάσεις - κόμμα των μελών δεν υπάρχει γιατί είναι αδύνατο να υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά πίσω από όλα αυτά κρύβεται το ξεχωριστό άτομο - δηλαδή ο αρχηγός. Μ' άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε αρχηγικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ