ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Για την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και όχι μόνο...



Από το πρωί είναι όλοι στην πλατεία Ελευθερίας. Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε κλοιό. Τα συνδικάτα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου βρίσκονται εκεί. Τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες είναι και αυτά από δίπλα. Και λίγο πιο πέρα είναι οι αστυνομικοί.
(Από δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ: Η πλατεία είναι γεμάτη )
1 κατάληψη της περιφέρειας Κρήτης, δεν φαίνεται να είναι άλλη μια συμβολική κατάληψη (όπως αυτή που έκανε χθες την ίδια ώρα στην ΔΟΥ Ηρακλείου το ΠΑΜΕ). Η κατάληψη στηρίζεται από το συντονιστικό φορέων της περιοχής, στο οποίο συμμετέχουν ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΝΗ, ΟΑΣΝΗ, ΣΕΚΝΗ, ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ και άλλες συλλογικότητες της πόλης και του νομού.

 Όπως επισημαίνει ένας αντιεξουσιαστής σχολιάζοντας την κατάληψη (σύγκριση με ενημέρωση από left.gr):
Η κατάληψη στην Περιφέρεια είναι ακόμη μια κατάληψη με αντικλείδι. Μη σας κάνει εντύπωση που ανέβασαν τους εργατοπατέρες με ανυψωτικό στη βεράντα... Μετά άνοιξαν την πόρτα από μέσα σαν κύριοι. Όταν μπουκάραμε μέσα λαός από τη διαδήλωση (αναρχικοί, απεργοί και διαδηλωτές), οι εργατοπατέρες προσπάθησαν να κλείσουν τις πόρτες, χωρίς να τα καταφέρουν.
Η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που υποστηρίζουν καταλήψεις τύπου Εργατικού Κέντρου (με αντικλείδι πάντα και σε ανοιχτή γραμμή με την αστυνομία) είναι κάτι κωλόγεροι, εξουσιομανείς που έχουν αυτόκλητα αυτοχαρακτηριστεί "εκπρόσωποι μας". Έχουν φάει τα νιάτα τους στο 3% και τώρα που λαός στρέφεται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε βλέπει ελπίδα από αλλού, μυρίζονται εξουσία και προσπαθούν πάση θυσία να πετύχουν την πολιτική ανέλιξη που μέχρι πριν λίγο καιρό φαινόταν όνειρο μακρινό. Τρέφουν δε φοβερό μίσος για οποιονδήποτε είναι νέος, δεν υπακούει στη γραμμή τους και υπερασπίζεται μαχητικές μορφές αγώνα. Το τι προκατάληψη υπάρχει για το εργαζόμενο, άνεργο ή εκμεταλλευόμενο τμήμα του πληθυσμού της πόλης, κατεξοχήν νέο και πιο μαχητικό, δεν μπορεί να περιγραφτεί. Οι ΒαρδακοΧαλκιαδάκηδες έχουν μάλιστα θέσει μέρα και ώρα λήξης της όποιας μορφής αγώνα την Τετάρτη το βράδυ. Σημειωτέρον, η Περιφέρεια Κρήτης (πρώην Νομαρχία) έμεινε κλειστή σήμερα με εντολή του Περιφερειάρχη και όχι γιατί την έκλεισαν οι εργαζόμενοι σε αυτή.

Πράγματι, έτσι είναι τα πράγματα. Όμως η δυναμική που έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες, είναι δεδομένη όταν αναλάβουν να τις διεκπεραιώσουν αυτοί που τις οργανώνουν. Ο μόνος τρόπος να ξεπεραστούν αυτά, τα εκ των προτέρων δεδομένα όρια, είναι αν τις αγκαλιάσει ο κόσμος και γίνουν δική του υπόθεση. Και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, ο κοσμος αποφασισε να κρατησει τη καταληψη της περιφερειας αναγκαζοντας τους εργατοπατερες να ακολουθησουν.Χθες λοιπόν συνεδρίασε το συντονιστικό φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης. Μετά από μία δημοκρατική διαδικασία αποφάσισε τα εξής:

- Συνέχιση της κατάληψης από το βράδυ της 6/11 έως το βράδυ της 7/11 (με διενέργεια νέου συντονιστικού)
- Συγκρότηση απεργιακών επιτροπών με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, τον αποκλεισμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες.
- Στήριξη της μηχανοκίνητης πορείας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Λότζια. Ταυτόχρονα θα υπαρχουν και κλιμάκια ενημέρωσης στην ενδοχώρα του νομού.
(ταυτόχρονα με τη μηχανοκίνητη πορεία):
- Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία με σκοπό τον αποκλεισμό εργασιακών χώρων και καταστημάτων.
- Μετά το πέρας της πορείας, συνέλευση συντονιστικού στην Περιφέρεια Κρήτης.
- Παγκρήτιο Συλλαλητήριο και με το πέρας της πορείας διοργάνωση λαϊκής συνέλευσης στην πλατεία με στόχο την περαιτέρω οργάνωση των δράσεων.


2. Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα


Το πρωί της πρώτης μέρας της 48ης πανελλαδικής απεργίας (6/11), κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Περισσότερα εδώ: Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα

3. "22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Χρ. Λάσκου και του Ευ. Τσακαλώτου που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΨΜ . Στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 5/11 μίλησαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και οι συγγραφείς, Χρήστος Λάσκος και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι ομιλίες σε video εδώ:
22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι

2 σχόλια :

  1. Σήμερα είναι η μέρα;
    Πάρα το πανηγυρικό χαρακτήρα των πρώτων ενημερώσεων (1, 2) για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι ενημερώσεις για τις “χιλιάδες διαδηλωτών που βούλιαξαν την Αθήνα”, είναι να δίνουν την εντύπωση ότι όλα πάνε περίφημα… μέχρι κάποτε να νικήσουμε.
    Στην πραγματικότητα όμως όλα είναι στον αυτόματο και πάμε ολοταχώς κατά διαόλου. Χθες υποτίθεται ότι θα ζούσαμε τη “μητέρα των μαχών”. Από νωρίς όμως φάνηκε ότι η μάχη αναβάλλεται για σήμερα το απόγευμα. Γιατί άραγε σήμερα και όχι από χθες; Μήπως γιατί δεν είχαμε το 1 εκατομμύριο στο δρόμο και σήμερα θα το έχουμε; Και πως θα συμβεί αυτό ύστερα από τη χθεσινή κηδεία; Νοιώθει κανείς ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό; Αν πράγματι η 48ωρη γενική απεργία ήταν η μητέρα των μαχών αυτό θα έπρεπε να είχε φανεί από χθες. Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

    Συνέχεια εδώ: http://wp.me/pryYN-1a8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντιεξουσιστής του κειμένου μάς συγκινεί με το νεανικό του ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι και οι άλλοι δεν γεννήθηκαν κωλόγεροι. Από κωλόπαιδα ξεκίνησαν κι αυτοί κάποτε. Υπομονή και θά'ρθει κι η σειρά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ