ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η εξέγερση και η Αριστερά... (II)

(με το ίδιο θέμα είχαμε ασχοληθεί εδώ: Η εξέγερση και η Αριστερά...)

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής μόνον με εξέγερση του λαού μπορεί να ανατραπεί και να βγει η χώρα από τον “γύψο” των μνημονίων. Σήμερα αυτή η εξέγερση δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του κινήματος της 25ης Μάη. Το κράτος απαντάει με γενικευμένη καταστολή και κτυπάει οποιαδήποτε μαζική λαϊκή διαμαρτυρία. Το κίνημα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να απαντήσει σε αυτή την καταστολή... 

Οι θιασώτες του κοινοβουλευτικού δρόμου στέκονται ανταγωνιστικά μπροστά στην προοπτική μιας λαϊκής εξέγερσης, γιατί δεν εντάσσεται στα πολιτικά τους σχέδια. Θα μας πουν ότι το “Πολυτεχνείο” δεν έφερε την πτώση της χούντας του Παπαδόπουλου, αλλά μια άλλη χούντα πιο σκληρή, την χούντα του Ιωαννίδη. Το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει τότε το “Πολυτεχνείο”ως προβοκάτσια, και ο Λ. Κύρκος θεωρούσε ότι ήταν αρνητική εξέλιξη γιατί ανέτρεψε την φιλελευθεροποίηση του Μαρκεζίνη. Θα τους απαντήσουμε ότι χωρίς το “Πολυτεχνείο” η μεταπολίτευση θα είχε άλλο “χρώμα”...


Σήμερα το ΚΚΕ προστατεύει την βουλή και ο άξιος διάδοχος του Λ. Κύρκου, ο Φώτης Κουβέλης βιάστηκε να συμμετέχει στην “συμβουλευτική” της χούντας της τρόικας εσωτερικού. Ένα σημαντικό κομμάτι δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί πως μια εξέγερση θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στην κοινοβουλευτική του πορεία προς την εξουσία και στέκεται διστακτικό ή ακόμα και καταγγελτικό προς μια τέτοια εκδοχή. 

Η επίσημη Αριστερά ήταν πάντα αποστασιοποιημένη ή εχθρική απέναντι στις εξεγέρσεις. Το άγνωστο που κρύβουν μέσα τους δεν μπορεί στα καλούπια των συντεταγμένων αγώνων που οραματίζεται η Αριστερά. Αυτή η Αριστερά, συχνά προβάλει ως απάντηση το παράδειγμα συντεταγμένου αγώνα το ΕΑΜ. Όμως παραποιεί την ιστορία γιατί ξεριζώνει την καρδιά του, τον ΕΛΑΣ. Το ΕΑΜ ηττήθηκε στην Βάρκιζα, και δεν ηττήθηκε στρατιωτικά, αλλά πολιτικά...



3 σχόλια :

  1. Επιμένω.
    Στην Αριστερά ολα (όσα δεν ελέγχονται από το όποιο κόμμα) γίνονται ερήμην του λαού/πολίτη.
    Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την κίνηση προς τα εμπρός. Φοβάται.
    Και σε τι (πλέον) διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ?
    Ηγεμονεύει και...δέρνει.
    Να δείτε πως τα πράγματα ωθούνται σε αδιέξοδο.
    Θα βρούμε (πάλι) μπροστά μας "πολιτικά" διλήμματα. Και θα ηττηθούμε. Σε νέα Βάρκιζα.
    Και θα ηττηθούμε από τη Χρυσή Αυγή. Που θα την βάλουν μπροστά για να "γλυτώσουν" οι αστοί από τον "κομμουνιστικό κίνδυνο".
    Πρέπει να πλημμυρίσουμε τη χώρα (και τους εκτός αυτής) με το πρόγραμμα και τις καθαρές προτάσεις μας.
    Οικονομία, παιδεία, υγεία, εργασία, διεθνείς σχέσεις, ΑΟΖ, τραπεζικό σύστημα, αγροτικός αναδασμός, περιβάλλον, ευθύνες αυτών που μας έβαλαν στο ΔΝΤ, ευθύνες αυτών που έκλεψαν και... μέχρι την Εργατική Εστία και Εργατική κατοικία πρέπει να ειπωθούν και να γραφούν ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ. Από σήμερα, κιόλας.
    Με απλές παραστάσεις, συγκεντρώσεις και ψηφίσματα δεν πρόκειται να πειστεί η πλειοψηφία του κόσμου. Απλώς θα κουραστεί.
    Ο κόσμος περιμένει στόχο/πρόγραμμα εξόδου από το ζόφο, που έχει σκεπάσει τη χώρα.
    Ας δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν φοβάται το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή βλέπω οτι πολλά πράγματα δεν τα έχετε λύσει ακόμη, ας διαβάσετε Λένιν.
    Ενα ριζοσπαστικό κόμμα πρέπει να στέκεται γερά στο κοινοβούλιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο κίνημα.Ολα χρειάζονται.
    Κανένα κόμμα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς στελέχη ικανά να εμπνέουν και να διδάσκονται από τον λαό,ούτε αστικό , πόσο μάλλον επαναστατικό.
    Το κοινοβούλιο πρέπει να προετοιμάζει την εξέργεση και αντίστροφα.
    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάπτυστη συμφωνία τής Βάρκιζας ήταν το αποτέλεσμα της εξωφρενικής κατρακύλας με την κυβέρνηση ...Εθνικής Ενότητας.

    Το ΚΚΕ, ως επαναστατικό κόμμα, με την πολιτική του αποκλείει πάση θυσία μια νέα Βάρκιζα...
    Οπλίζει δηλαδή το λαό να μην πέσει σε παγίδες δήθεν εθνικής ενότητας.
    Τον καθοδηγεί να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να την πάρει ολόδική του. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του οδηγεί μ' όλους τούς τρόπους το λαό σε νέα Βάρκιζα...
    Σε κυβερνήσεις δήθεν ...εθνικής ενότητας.
    Στην πλήρη αποδοχή τού καπιταλισμού, μέσα απ' το παραμύθι μιας ...Αριστερής κυβέρνησης,
    που όμως θα λειτουργεί στα πλαίσια τού καπιταλισμού.
    Μα είναι ποτέ δυνατόν αφέντες και δούλοι να είναι ευχαριστημένοι ούλοι; Πώς; Αφού ο καπιταλισμός θα βασιλεύει και άρα κουμάντο θα κάνουν οι αφέντες.

    Υπάρχει κανείς που δεν το καταλαβαίνει αυτό; ΟΧΙ.
    Υπάρχουν όμως εκείνοι που είτε το αποσιωπούν, για να μη γίνει αντιληπτό απ' το λαό,
    κι εκείνοι που καμώνονται πως τάχα δεν το καταλαβαίνουν.
    Και οι δυο αυτές κατηγορίες για τη διαιώνιση του καπιταλισμού κόπτονται. Και στις δυο αυτές κατηγορίες πρωτεργάτης και ιθύνων νους σήμερα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ