ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου της HomoPhonia (Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονικής)


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Εδώ και εννιά μήνες ακούραστα, με πολύ κέφι, μεράκι αλλά και δημιουργική ένταση, η HOMOphonia, συλλογικότητα για τοPride Θεσσαλονίκης, συγκεντρωνόμαστε κάθε Δευτέρα με στόχο να οργανώσουμε το πρώτο Pride στην ιστορία της πόλης.

Με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίησή του και στοχεύουμε να είναι ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας, που όχι μόνο θα γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία μας, αλλά θα φέρνει στο προσκήνιο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε μια κοινωνία ομοφοβική, ρατσιστική και βαθύτατα συντηρητική.

Αυτούς τους εννιά μήνες έχουμε προβεί σε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, ενώ εργαζόμασταν πυρετωδώς και για να γίνει τοPride. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κοινές εκδηλώσεις με άλλες ομοφυλοφιλικές, γυναικείες και αντιρατσιστικές οργανώσειςστις 8 και 24 του Μάρτη αντίστοιχα, καμπάνια απόσυρσης των προσβλητικών για τους ομοφυλόφιλους διαφημίσεις της ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΣ (11880), διαμαρτυρία για τη διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους, καθώς και δύο πετυχημένα πάρτι για γνωριμία με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εκφράσαμε την υποστήριξή μας με έγγραφη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στους αδελφούς μας και τις αδελφές μας μετά την ακύρωση του Pride του Βελιγραδίου από τις σερβικές αρχές.

Στην τελική ευθεία για το Pride που θα περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, σετ με djs, πορεία, περίπτερα όπου είναι καλεσμένες να συμμετάσχουν κοινωνικοπολιτικές κινήσεις της πόλης μας, θα κάνουμε γνωστή την παρουσία μας περαιτέρω και ευελπιστούμε να αποτελέσουμε μέρος ενός ευρύτερου κινήματος, που θα θέτει ζητήματα αποδοχής της διαφορετικότητας, όπως κι αν εκφράζεται αυτή.

Σας καλούμε όλες και όλους την Παρασκευή, 22 Ιούνη, στο Μπενσουσάν Χάνι (Εδέσσης 3 και Κατούνη, στα Άνω Λαδάδικα) και Σάββατο, 23 Ιούνη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας από το μεσημεράκι και μετά!


homophonia.thess.pride@gmail.com
fb: HOMOphonia, Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης
Homophonia : συλλογικότητα για το pride Θεσαλλονίκης !!

find us on facebook page: www.facebook.com/thesalonikipride
find us on twitter:twitter.com/#!/Homo_phonia

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK: www.facebook.com/groups/thesaloniki.pride/
ΒΡΕΊΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK:
ΒΡΕΊΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER: twitter.com/#!/Homo_phonia
ΒΡΕΊΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG:http://homophoniapride.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ