ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Delirium Tremens αλλά και ο Άγιος Φοβέρα Θέλει…

Αναδημοσίευση από το —opsifanis

Ο Σύριζα τα βάζει με τα ισχυρά τηλεοπτικά κανάλια και ο κ. Παπαδάκης θα χάσει τη δουλειά του.

Αλλά παρ’ όλα αυτά οι επιχειρηματίες προτιμούν Σύριζα για να χρεωκοπήσουν ανώδυνα διότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα «ισοπεδώσει περισσότερο το λαό» ενώ «μια κυβέρνηση Σύριζα θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση γιατί θα δυσκολέψει το λαό να παλεψει». (http://www2.rizospastis.gr/)
Δείτε κι αυτό:


«Και με συγχωρείτε κ. Παπαδάκη, έχουμε δύο τρία στοιχεία τα οποία δεν τα είχαμε δει σε καμία εκλογική μάχη. Η κρατική τηλεόραση, αυτή τη στιγμή, έχει γίνει τηλεόραση κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ». «Κόντρα», «Αυριανή», από λάτρεις του Σαμαρά – καλά, από κωλοτούμπες ο χώρος δεν το συζητάω… – από λάτρεις του Σαμαρά μετά τις εκλογές γίνονται… Εγώ δεν λέω ότι είναι ειλικρινείς φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κρατική τηλεόραση. Δε μιλάω για διαπλοκή αυτή τη στιγμή, δεν κατηγορώ κανένα για διαπλοκή, ούτε για ανταλλάγματα και τέτοια. Και έρχεται καπάκι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει το εξής πράγμα, τα βάζει με τα ισχυρά τηλεοπτικά κανάλια - εμείς, να καταργηθεί και η ιδιωτική τηλεόραση… (πω-πω-πω ντροπή!!!!)

– Ε, μην το λέτε, θα χάσω τη δουλειά μου…

– Εχετε δίκιο. Θέλω να πω, τρόπος του λέγειν, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαστε φίλοι των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν κανάλια. Κι εμείς, ξέρετε, είμαστε ο φτωχός συγγενής αυτών των καναλιών. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και το γαϊτανάκι του ΣΕΒ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μετενέργεια κλπ»

Αλλά διαβάστε κι αυτό:

«Κόμμα που λέει ότι ριζική αλλαγή στην Ελλάδα, οποιαδήποτε ριζική αλλαγή -όχι οποιαδήποτε, εννοούμε προς τα εμπρός, όχι αντιδραστική αλλαγή- θα γίνει στη Δευτέρα Παρουσία, δεν μπορεί να εμπνεύσει κίνημα


Επειδή όμως ο λαός δεν έχει αποφασίσει ακόμα «τη ριζική αλλαγή» ο μόνος ρεαλισμός είναι «ένα κίνημα που δυσκολεύει, ματαιώνει», όπως εξηγεί με διαύγεια και σαφήνεια η κ.Παπαρήγα

« (..) το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη για ριζική αλλαγή. Ο λαός σήμερα δεν το έχει αποφασίσει και το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα να του το επιβάλλει. Δεν μπορεί όμως να του κρύψει αυτήν την προοπτική και να του πει, κοίταξε, και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα γερή… Εμείς λοιπόν τι του λέμε; Εμείς του λέμε ότι στις 18 του Ιούνη, μπροστά σου έχεις τις εξής εκδοχές:

Είτε κούρεμα 80 – 90%, που σημαίνει νέα μνημόνια, γιατί οι πιστωτές δεν θα εγκαταλείψουν τα λεφτά που ήθελαν να πάρουν και να μη βάλουν άλλα μέτρα στην Ελλάδα. ‘Η ευρωομόλογο, με αντάλλαγμα οι γερμανικοί μονοπωλιακοί όμιλοι – μόνο τότε θα συμφωνήσει η Μέρκελ – να διεισδύσουν ακόμα περισσότερο στα Βαλκάνια και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. ‘Η θα έχουμε το Geuro, ένα ευρώ όπου στην Ελλάδα θα είναι δραχμή, αλλά θα έχουμε ευρώ και θα έχουμε αξιοπρέπεια, όπως λέγεται, ή θα πάμε και στη δραχμή. Και το ευρώ, έξω, το χρέος μας θα είναι σε άλλη αξία υπολογισμένο.


Από τα πράγματα λοιπόν, δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος εντός της ΕΕ. Τι υπάρχει; Ενα κίνημα που δυσκολεύει, ματαιώνει. Αυτός είναι ο ρεαλισμός σήμερα.»


Φυσικά αυτό το κίνημα είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ όλοι οι άλλοι που κάνουν απεργίες και διαδηλώσεις είναι εγκλωβισμένοι στην παγίδα του Σύριζα. Και όπως έχει αποδειχτεί άλλωστε «δυσκολεύουν» και «ματαιώνουν» μόνο οι ΚΚέδες, φυσικά Εσείς στο Σύνταγμα εμείς στην Ομόνοια, φυσικά χωρίς να σπάσει ούτε ένα τζάμι, πάντα κόσμια, με τη συνοδεία τροχονόμου, γιατί τους βλέπουν οι Αστοί και τρέμουν. Η Λαγκάρντ, η Μέρκελ και άπασα η οικουμένη φοβάται τη «ριζική ανατροπή» του ΚΚΕ και το «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» και παθαίνουν «ματαίωση» όλα τα χαράτσια και οι μειώσεις μισθών.


Πάντως τα Κανάλια κινδυνεύουν από το Σύριζα. Ας προσέξει ο κ. Παπαδάκης μη χάσει τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ