ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

“Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κόλαση της εξουσίας”


"...Χρόνια λέμε ότι το ΚΚΕ δεν είναι Αριστερά, πράγμα που και το ίδιο πλέον διατυμπανίζει. Το ΚΚΕ είναι κόμμα για τον εαυτό του. Σταθερό σε όλα, ακόμα και στα ποσοστά του, έξω από κάθε κοινωνική διεργασία και συνθήκη. Το γιατί θέλει να είναι ισχυρό μόνο αυτό το ξέρει, αφού και με 5% και με 10% την ίδια δουλειά με τους ίδιους ανθρώπους θα κάνει εξίσου καλά.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Σύριζα ο οποίος είχε ενσωματώσει ό,τι ριζοσπαστικό είχε αναδυθεί τα τελευταία χρόνια αλλά προτίμησε να αναδείξει την εύκολη και ψευδεπίγραφη πόλωση. (μνημόνιο-αντιμνημόνιο)..."


 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι που χαράσσεται εδώ και τρία χρόνια. Τις συγκρούσεις του 2008 τις διαδέχτηκε ο δημόσιος διάλογος των πλατειών απ’ το τεράστιο ποτάμι της κοινωνίας. Τον Δεκέμβρη το κράτος απαξίωνε τη ζωή δολοφονώντας έναν 15χρονο, το καλοκαίρι του 2011 η ζωή απαξίωνε το κράτος αναπνέοντας ελεύθερο αέρα στις πλατείες παρά και ενάντια στην κηδεμονία του.

Το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας μπήκε σε ημερήσια διαβούλευση δημιουργώντας ένα τεράστιο ρήγμα στον τοίχο της αντιπροσώπευσης. Ο δρόμος άνοιξε, όμως το ερώτημα παραμένει, ποιος θα τον περπατήσει.

Οι μηχανισμοί διαχείρισης της εξουσίας έχουν φτάσει πλέον στη ριζική αυτοαναίρεσή τους, μιας και αδυνατούν όχι μόνο να διασφαλίσουν το κοινωνικό συμβόλαιο και την ομαλή λειτουργία της ζωής αλλά δεν δείχνουν και καμιά προοπτική διεξόδου στο σήμερα. Ο δομικός χαρακτήρας της κρίσης συμπαρασύρει όλο το ιδεολογικό εποικοδόμημα στο οποίο έχει στηριχθεί η καπιταλιστική συναίνεση. Όλες οι υποσχέσεις του συστήματος για ευτυχία, ευημερία και ασφάλεια έχουν πλέον πέσει στο κενό. Τα ιδεολογήματα της διαρκούς και αέναης ανάπτυξης συντρίβονται αφού προηγουμένως συνέτριψαν κάθε πλαίσιο νοήματος.

Οι εκλογές κατέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο την κρίση ενσωμάτωσης εκπροσώπησης αλλά και το τέλος του δικομματισμού και της συνακόλουθης «μεταπολίτευσης». Αυτό το «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» των εκλογικών αποτελεσμάτων αποκαλύπτει το «ΕΙΝΑΙ» μιας βαθύτερης κοινωνικής διαδικασίας που είχε χρόνια δημιουργηθεί με τη μετατροπή της ζωής σε καταναλωτική μανία και αυτό με την ορθολογική μεθοδικότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης αλά ελληνικά. Αποτέλεσμα, το σπάσιμο του κοινωνικού δεσμού, η απονοηματοδότηση θεσμών (κοινωνικών και πολιτικών), η αποδιοργάνωση των σημασιών και η απόδραση του νοήματος.

Πλήρης δηλαδή κυριαρχία της εξατομίκευσης, του ιδιωτικού πάνω στο δημόσιο.

Πολιτικά, αυτή η κατάσταση εκφραζόταν μέσα από την κατάρρευση των κομμάτων και των κομματικών ρόλων, πράγμα που υποδαυλιζόταν μέσα από συνεχείς αγώνες κοινωνικούς και πολιτικούς, με αποκορύφωμα το Σύνταγμα όπου δρομολογήθηκε η συντριβή της εκπροσώπησης χωρίς επιστροφή. Για να πούμε όμως την αλήθεια, η αποστοίχιση του κόσμου από τα κόμματα, τόσο εδώ αλλά κυρίως στην Ευρώπη, έχει επιτελεστεί πολλά χρόνια τώρα με την κυριαρχία του ιδιωτικού πάνω στο δημόσιο, με την κυριαρχία δηλαδή της οικονομίας και των καπιταλιστικών συγκροτήσεων πάνω στο κράτος και την πολιτική (ως μέθοδος διαχείρισης).

Στο Σύνταγμα η Αριστερά στο σύνολό της επέλεξε το εύπεπτο λαϊκίστικο δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο προκειμένου να έχει ρόλο αντί της αυτοθέσμισης-αυτοοργάνωσης μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης. Το ψευτοδίλημμα αυτό πέρασε, αλλά θα το βρει μπροστά της και ίσως αποτελέσει μια ήττα μεγαλύτερη από όσο μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε.

Το μνημόνιο δεν δημιούργησε την κρίση αλλά αποκάλυψε το βάθος της που το ξεπερνούσε. Θα μπορούσε να την αποκαλύψει και μια σφαλιάρα όπως έγινε και τον Μάη του ’68 στη Γαλλία.

Δεν ήταν μόνο ότι η οικονομία κατέρρευσε μέσα από τον δανεισμό, ήταν ότι από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία έπεσε με τα μούτρα στον καταναλωτισμό, στην ιδιώτευση, στην απαξίωση του συλλογικού, στο εύκολο κέρδος, στην ασφάλεια της επιδότησης, στην καταστροφή της γεωργίας και των γεωργικών προϊόντων, στον συντεχνιασμό, στα πελατειακά και κομματικά προνόμια, στη μετατροπή της παιδείας σε εργαλείο της οικονομίας, στις κρατικοδίαιτες δημόσιες σχέσεις του εμπορευματοποιημένου πολιτισμού. Στην ανάπτυξη για την ανάπτυξη και στην αντίστοιχη εργασία που προέκυπτε από αυτήν, έναντι οιουδήποτε τιμήματος έναντι του ανθρώπου, των τοπικών κοινωνιών και της φύσης δημιουργώντας συνθήκες απεριόριστης καταστροφής σε ένα περιορισμένο περιβάλλον. Στην ταύτιση της πολιτικής με την κομματική συντεταγμένη και την κρατική εξουσία, υποκαθιστώντας την άμεση συμμετοχή με τη γενικευμένη αντιπροσώπευση. Μ’ όλα αυτά τα ζητήματα το σχέδιο για κυβέρνηση της Αριστεράς θα βρεθεί αργά ή γρήγορα αντιμέτωπο, και οι απαντήσεις εδώ έχουν να κάνουν με άλλες διαδικασίες, με άλλου είδους διαβουλεύσεις, με άλλα υποκείμενα που είναι πέρα από παράγοντες και συμφωνίες μεταξύ κομματικών και συνδικαλιστικών επιτελείων.

Οι εκλογές, πέραν της ενθουσιώδους συμμετοχής του κόσμου να μην βγει κανένας αυτοδύναμος, ανέδειξαν την τάση για αλλαγή προοπτικής και διάθεση ενός νέου προσανατολισμού και ένα «κλίμα» το οποίο απαιτεί συμμετοχή στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα. Διαλύθηκε κάθε κεντρώο ψευδεπίγραφο και η Αριστερά πήρε θέση απέναντι στη καθαρή ΔΕΞΙΑ που συγκροτήθηκε σε μέτωπο.

Χρόνια λέμε ότι το ΚΚΕ δεν είναι Αριστερά, πράγμα που και το ίδιο πλέον διατυμπανίζει. Το ΚΚΕ είναι κόμμα για τον εαυτό του. Σταθερό σε όλα, ακόμα και στα ποσοστά του, έξω από κάθε κοινωνική διεργασία και συνθήκη. Το γιατί θέλει να είναι ισχυρό μόνο αυτό το ξέρει, αφού και με 5% και με 10% την ίδια δουλειά με τους ίδιους ανθρώπους θα κάνει εξίσου καλά.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Σύριζα ο οποίος είχε ενσωματώσει ό,τι ριζοσπαστικό είχε αναδυθεί τα τελευταία χρόνια αλλά προτίμησε να αναδείξει την εύκολη και ψευδεπίγραφη πόλωση. (μνημόνιο-αντιμνημόνιο)

Η επικέντρωση στο μνημόνιο διευκόλυνε την προεκλογική ατζέντα του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μετατόπιση της συζήτησης σ’ ό,τι πιο στενό κι αποσπασματικό μπορούσε να συμβεί μετά από τις τεράστιες κινητοποιήσεις των δυο τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα το κίνημα των πλατειών και το εύρος των ζητημάτων που τέθηκαν μέσα σ’ αυτές.

Εδώ τρεις βασικοί παράμετροι έπαιξαν ρόλο: α) η απουσία από την κεντρική πολιτική σκηνή των διάσπαρτων κινήσεων κοινωνικών αντιδομών οριζόντιας ευθύνης και διαβούλευσης για ζητήματα που αφορούν στην παραγωγή, στην ενέργεια, στα κοινωνικά αγαθά, έναντι της ανάθεσης και της αντιπροσώπευσης, β) η μετατόπιση της κριτικής στον καπιταλισμό της καταστροφής και της εξαίρεσης και του πρακτικού του ξεπεράσματος, έναντι των μέτρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και γ) του πολιτειακού ζητήματος, έναντι του δικομματισμού και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όμως τα ζητήματα αυτά είχαν τεθεί επί τρεις μήνες στις πλατείες, παρούσας της Αριστεράς, και άνοιξαν ένα ρήγμα που καμιά εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να κλείσει ούτε να υποκαταστήσει.

Να επισημάνουμε και κάτι ακόμη. Το κόκκινο χαλί της εξουσίας είναι ξεφτισμένο, η παταγώδης και επεισοδιακή έκπτωση της αξίας των θέσεων, των αξιωμάτων, των βουλευτών και των ειδικών ενυπάρχει σε κάθε βήμα για όποιον το περπατά. Τα έδρανα της βουλής χαμήλωσαν και με ευκολία τα καβάλησαν τύποι σαν τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο.

Η μαγεία της εξουσίας, του ηγέτη, του προγράμματος, της λαοθάλασσας, αποτύπωσαν τα μεγέθη τους σ’ όλη την προεκλογική περίοδο και σ’ όλες τις συγκεντρώσεις. Οι θεσμοί του κράτους βασιλεύουν αλλά δεν κυβερνούν.

Αυτή η ρευστότητα συντομεύει τους χρόνους της κοινωνικής ανοχής και της αντοχής στον αποκλεισμό και την εξαίρεση. Για αυτό, περισσότερο επικαιροποιείται το σταυροδρόμι ανάμεσα στην κοινωνική επανάσταση και τη βαρβαρότητα παρά στη μεταρρύθμιση.

Η άνοδος του Σύριζα δεν είναι φυσικά αποτέλεσμα της αριστεροποίησης του κόσμου, της αφομοίωσης των αριστερών προταγμάτων του Σύριζα από τους ψηφοφόρους συνέπεια ανόδου των οργανώσεών του, των μετωπικών σχημάτων στο εργασιακό, στο πανεπιστήμιο και αλλού (αυτά πλέον για συντήρηση είναι), αλλά αποτέλεσμα ενός πολιτικού προγράμματος που, διαμέσου της ανάθεσης, καλείται από τους ψηφοφόρους να υλοποιήσει. Και μάλιστα όχι όλου του προγράμματος αλλά ενός μέρους του που αντιλήφθηκαν οι ψηφοφόροι την τελευταία βδομάδα και μετατράπηκε σε ρεύμα εκλογικό. Έστω και με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν ζητήματα, έστω και με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος ψήφισε Αριστερά και θα ξαναψηφίσει και θα επιλέξει τον Σύριζα για κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση. Στα υπόψη ότι το Σύνταγμα φέρθηκε με γαλαντομία εκτός από τον Σύριζα και σε κάποιους άλλους τύπους εθνοκεντρικούς. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Τη θεαματική δηλαδή ή της αποστάσεως.

Επέλεξε ακόμη και σχηματισμούς που βρίσκονται στον απόκοσμο της κοινωνίας και εκτός διαφωτισμού. Τη Χρυσή Αυγή, μια εκδοχή βαλκανικού ναζισμού με ιστορικό μπαγκράουντ τον ταγματασφαλιτισμό και τον δωσιλογισμό ενισχυμένου βέβαια με σύγχρονα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους ξένους.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Σύριζα στην κόλαση της εξουσίας.

Από τη μεριά μας, συμμετέχουμε ήδη και θα συμμετέχουμε στο διάλογο που διεξάγεται μέσα από τους αγώνες που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται. Πολλά έχουν γίνει με δική μας υπαιτιότητα και θα συνεχίσουν να γίνονται και αυτοί οι αγώνες που προτείνουμε είναι στο πυρήνα τους κοινωνικοί και πολιτικοί μέσα από την αυτοοργάνωση και όχι μέσα από την ανάθεση.

Μόνο που το πρόταγμά μας δεν ταυτίζεται με την άλλη όψη του παραδοσιακού που στην καλύτερη εκδοχή του διεκδικεί το «όλα για όλους» ωσάν αυτά τα “όλα” να είναι εκτός κρίσης και αξίες καθαυτές, που απλώς πρέπει να τις μοιραστούμε. Το νέο αντιστάθμισμα είναι οι αντιδομές του «όλοι για όλα», δηλαδή οι δομές της επανανοηματοδότησης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, που ενσταλάζεται μέσα στις λόγω-έργω διαδικασίες του αμεσοδημοκρατικού προτάγματος. Είναι η ανάδυση ενός νέου κοινωνικού πράττειν, συλλογικού, αμοιβαίου, αλληλέγγυου και συμμετοχικού που απαξιώνει τους μεσάζοντες, τους σωτήρες και τις πρωτοπορίες.

Οι προτάσεις εξόδου όπως αποτυπώθηκαν στο πανελλαδικό της ΑΚ και προτάσεις μέσα από την κωδικοποιημένη εμπειρία της δράσης που έχουμε αναδείξει είτε μόνοι μας είτε με άλλους:

ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, Η ΑΠΟΜΕΓΕΘΥΝΣΗ (ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ), Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΜΙΣΕΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, συγκροτούν μια νέα προοπτική ενός νέου προσανατολισμού για την επαναδημιουργία των κοινωνικών δεσμών. Η νέα συλλογική συνείδηση ενάντια στον κρατισμό και στην καπιταλιστική εξατομίκευση.

Με την κοινωνία και όχι για την κοινωνία για τα παρακάτω:

1. ΝΕΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΘΕΣΜΙΣΗ (ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) - ΘΕΣΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

3. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ (ΤΡΙΕΤΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ)

4. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ.
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ.
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

5. ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ (ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ) – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

6. ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ ΜΙΚΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ) ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

7. ΜΙΚΡΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

8. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

9. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

ΑΝΤΙΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Όλες οι αποφάσεις και η υλοποίηση τους από τις οριζόντιες συνελεύσεις των από τα κάτω


33 σχόλια :

  1. H Α.Κ είναι πιο μεγαλόκαρδη από τον Α. Αλαβάνο για τον ΣΥΡΙΖΑ: "Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Σύριζα ο οποίος είχε ενσωματώσει ό,τι ριζοσπαστικό είχε αναδυθεί τα τελευταία χρόνια" αλλά διαθέτει και περισσότερο πολιτικό ρεαλισμό, γιατί αντιλαμβάνεται πως τα προβλήματα που έχει η Αριστερά είναι πολύ πιο μεγάλα και πιο βασικά από το θέμα της νομισματικής πολιτικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι αλήθεια μπορεί να πεί ένας αριστερός στα πρόθυρα ή μη της εξουσίας σε αυτή την προβληματική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φράση για το ΚΚΕ είναι όλα τα λεφτά:
    "Το ΚΚΕ είναι κόμμα για τον εαυτό του. Σταθερό σε όλα, ακόμα και στα ποσοστά του, έξω από κάθε κοινωνική διεργασία και συνθήκη. Το γιατί θέλει να είναι ισχυρό μόνο αυτό το ξέρει, αφού και με 5% και με 10% την ίδια δουλειά με τους ίδιους ανθρώπους θα κάνει εξίσου καλά"
    Πράγματι, με ποιο επιχείρημα το ΚΚΕ λέει στους ψηφοφόρους να το ενισχύσουν; Αφού είτε με 5 είτε με 10% τα ίδια θα κάνει και μάλιστα ΕΞΙΣΟΥ καλά!!! Το καλύτερο που άκουσα για το ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ έχει τη λογική του, έχει και τα πλάνα του. Εχει αναλύσει την κατάσταση και προφανώς κρίνει καλίτερο να μην εμπλακεί στην παρούσα φάση ακόμα κι αν υποστεί απώλειες . Το προτιμάει προκειμένου να μην χρεωθεί όσα θα χρεωθεί ο Συριζα και να μην πάθει ό,τι θα πάθει ο Συριζα. Σοφή τακτική. Την προσπάθησε κι ο Συριζα αλλά δεν του βγήκε, γιατι πήρε περισότερους ψήφους απ'όσους περίμενε. Και αύριο σαν πρώτο κόμμα θα υποχρεωθεί να κάνει κυβέρνηση και να διαχειριστεί την κρίση. Και τότε θ'αρχίσουν τα όργανα.

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ ακολουθεί την τακτική των βρυκολάκων! Κλεισμένο στο μνήμα του περιμένει να έρθει το βαθύ σκοτάδι...

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, το έθεσες τέλεια! Μόνο που το σκοτάδι θα το χρεωθεί ο Συριζα και κανένας άλλος. Μεχρι κι ο Αλαβάνος θα δηλώνει: εγώ σας είχα προειδοποιήσει

      Διαγραφή
    4. Ωραία απάντηση αντι το κκε να μπει σε μια λογικη να βοηθήσει για να υπαρξει προοδευτική κυβέρνση περιμένει στην γωνία να πάρουν οι άλλοι την καυτη πατάτα και μετα να τους κάνει κριτική..

      Διαγραφή
    5. Κάτι μου λέει οτι ο Συριζα θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα απο την κριτική του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  4. Το ΚΚΕ ενοχλεί ακόμα και είναι ο βασικός εχθρός του συστήματος της λεγόμενης αριστεράς του ΣΎΡΙΖΑ αλλα και του αμτιεξουσιαστικου.χώρου που συντάσσονται μαζί με τους χρυσαυγιτες απέναντι μας,.έχουμε αποδείξει οτι είμαστε.σαν ΚΚΕ.το.μονο.κόμμα που μας πολεμάνε όλοι γιατί τους χάλασε η μαγια..κύριοι της ΑΚ.στηριχτε τα.αφεντικα σας όπως γνωρίζετε πολυ καλά και.αφήστε το ΚΚΕ.να.οργανώσει.ταξικα τους κοινωνικούς αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή πήγε η συζήτηση για το ΚΚΕ: Ας μην υποτιμάμε το ΚΚΕ για το τι είδους αντιπολίτευση πρόκειται να κάνει αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το φαντάζεστε να έχει στρατοπεδεύσει στην Πλατεία Συντάγματος και να παριστάνει τους νέους αγανακτισμένους; Αν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πάρει την πρωτιά στις εκλογές, την πέφτει λυσσασμένα η ακροδεξιά και η σοσιαλδημοκρατία, μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα οργιάσει με διαδηλώσεις κλπ θέλοντας να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει το σοσιαλδημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφελείς μερικοί όταν προτείνουν διάλογο με το ΚΚΕ. Ίσα-ίσα θα είναι εντελώς απέναντι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε οικογένεια εχει τα προβλήματά της. Ετσι και η αριστερά... σκεφτειτε τι τραβάνε άλλες οικογένειες. Ο γιος στη ΝΔ ο μπαμπάς στο Λαος (οικ. Πλευρη). Και ερωτώ: θα τον αποκληρώσει; θα διχοτομηθούν οι ψήφοι της οικογένειας; θα κρατά η μιση οικογένεια μουτρα στην άλλη μιση; (προβλέπω μια ψυχρασια που ελεγε και ο "Μπακαλογατος").
    Η οικογενεια της αριστεράς ειναι μονογονεϊκή πολυτεκνη! Για φανταστειτε το! Ζουμε ενα δράμα! Στη Μοσχα αδερφές μου στη Μοσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα όμως όταν "αρχίσουν τα όργανα" όπως λέει το σχόλιο, θα έχει ωραία μουσική για χορό, είτε ο Σύριζα βρεθεί στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, η ζωή μας θα αποχτήσει λίγο ενδιαφέρον, θα έχει χαβαλέ και οπωσδήποτε κάτι καλύτερο από την "άκρα του τάφου σιωπή" του ΚΚΕ, που περιφρουρεί τις δυνάμεις του από τη μόλυνση στην πορεία της συσσώρευσης δυνάμεων για τη μελλοντική αλλαγή συσχετισμών.
    Αι παρθέναι ίσως μείνουν τίμιες και ίσως πάνε στον παράδεισο, όμως δεν το φχαριστιούνται καθόλου σ' αυτή τη ζωή. Η κόλαση έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ΚΚΕ πάει ολοταχως για διάλυση.δε μαζευεται αυτό το αίσχος. σήμερα ο "Ρ" έγραφε σε "απάντηση" του Ρούση:

    "τι άλλο λέει ο κ.Ρούσης; ότι το ΚΚΕ παραπέμπει τη σωτηρία του λαού στο απώτερο σοσιαλιστικό μελλον.ο κ.καθηγητής φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο λαός να σωθεί, σε συνθηκες ολομετωπης επιθεσης του κεφαλαίου...έξω από την πάλη για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Αυτη την παλη θεωρούν "δευτερα παρουσία" όσοι παρουσιάζουν την εργατική ταξη ανίκανη να χειραφετηθεί, να αποκτησει πίστη στη δύναμη της να ανατρεψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα"

    ουαι υμίν υποκριταί και φαρισαίοι σταλινικοί.

    ο Ρούσης θεωρεί την εργατική ταξη ανίκανη να χειραφετηθεί ή εσείς που μέσα σε "συνθήκες ολομετωπης επίθεσης του κεφαλαίου" θέσατε τον ...υπερφιλόδοξο στόχο στις εκλογές να βγει "αδύναμη κυβερνηση"; τόσο μεγάλη πίστη έχετε στη... χειραφετητική τάση της εργατικής τάξης, που μετά από 2,5 χρόνια αντεπαναστασης περιμενατε ότι θα βγει ...πάλι κυβερνηση μαυρου μετωπου , απλά έπρεπε να είναι ...αδύναμη;

    φανταζομαι τον τρόμο το απόγευμα της 6ης Μάη , όταν ο λαός έβγαλε ακυβερνησία, κατι περισσότερο από αυτό που περιμένατε και ΘΕΛΑΤΕ.

    Το κόμμα αυτό είναι αθεράπευτα ηττοπαθες, ανελεητα υποκριτικό. γρήγορα οδεύει προς τα εκεί που του αξίζει, στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζητήματα τακτικής:

    1. Αν δεν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα τις κερδίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και λοιπές σκοταδιστικές δυνάμεις. Περιττό να αναφέρω τι σημαίνει αυτό για τον λαό (αυτός μας ενδιαφερει πάνω από όλα έτσι; ή μήπως όχι τελικά;).

    2. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας 'πουλήσει' θα χρεωθεί αυτός την προδοσία, αλλά με δεδομένη τη στάση των ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΚΕ θα χρεωθούν και αυτοί την απραξία. Γιατί όπως ξέρουμε, τον λαό δεν τον ενδιαφέρει ποιος τα γράφει καλύτερα, αλλά ποιος κάνει κάτι απτό για τη βελτίωση της ζωής του.

    3. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας 'πουλήσει' τα στελέχη του θα φάνε πιο πολλά γιαούρτια (και όχι μόνο) από όσα φάγανε οι ΠασοΚοΝουΔούληδες. Με μια διαφορά: δεν έχουν κανένα μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα για να τα στηρίξει (τα στελέχη), η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν θα τα προστατεύσουν και κανένας δεν θα τους προσφέρει θέση σε οργανισμούς, επιχειρήσεις κλπ. Επομένως, αντικειμενικά, δεν έχουν κανένα συμφέρον να το κάνουν. Διότι οι αστοί δεν προτιμούν έναν ταλαντευόμενο, έστω και 'πουλημένο' ΣΥΡΙΖΑ από τους βεριτάμπλ υπαλληλάκους τους.

    4. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλ. τα μεγαλό - στελέχη του) ήθελαν το 'μέλι' και τίποτα περισσότερο, γιατί δεν όρμησαν στις 7 Μάη; Είχαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να βρουν πολύ περισσότερες δικαιολογίες από ότι τώρα. Μην ξεχνάμε ότι απόλαυσαν, μέχρι να δείξουν τις προθέσεις τους, το χάιδεμα από το αστικό κατεστημένο.

    5. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλ. τα μεγαλό - στελέχη του) ήθελαν να καθησυχάσουν τους αστούς, θα έδιναν διαπιστευτήρια στους Ευρωπαίους. Με ήπιο τρόπο φυσικά, αλλά διακριτό για τον πολιτικά οξυδερκή νου (όπως περίπου είχε κάνει ο Παπαντρέας πριν το '81). Αντ' αυτού, τους διαβεβαίωσε ότι δεν τον έχουν στο χέρι. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό από την απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται και την ωμή παρέμβαση να μην ψηφιστεί στις εκλογές;

    6. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, τι θα κάνει τότε το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αν και είναι απίθανο να μπει στη βουλή, ας υποθέσουμε ότι γίνεται); Θα συμπράξουν ή θα αφήσουν τα σαπάκια - γκαουλάιτερ να συνεχίσουν τη σφαγή; Μέχρι τώρα η ηγεσία του ΚΚΕ απαντά το δεύτερο. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Γ..Μω ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;;; Πως θα σταθείς ΕΜΠΡΑΚΤΑ δίπλα στην εργατική τάξη όταν δηλώνεις εκ των προτέρων ότι δεν συμπράττεις για να γίνει μια κυβέρνηση που θα σβήσει το μνημόνιο; Στο κάτω, κάτω ρίξτην άμεσα αν δεν το κάνει. Τι πιο εύκολο; Και έτσι θα δικαιωθείς σε αυτά που έλεγες, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ για να σταματήσεις την επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα, το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς. Υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών και ελάχιστος μισθός 1.300 ευρώ. Είναι πραγματική τρέλα, εντελώς ανόητο! Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές! Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο. Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν;»
      Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

      Διαγραφή
  10. Αφού ισχύουν όσα καταλογίζουν ορισμένοι για το ΚΚΕ και την Ανταρσυα γιατί ο Συριζα τους θέλει σε μια "αριστερή" κυβέρνηση ; και μάλιστα με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που έχει ο Συριζα που δίνει όρκους πίστης πλέον στην ΕΕ και κατ'επέκταση στο ευρώ.
    Νομίζουν ότι θα ενσωματώσουν ή θα λεηλατήσουν τους χώρους αυτούς.
    Το ΚΚΕ μάλιστα νομίζω ότι είναι και μετριοπαθές όταν μιλάει για πολιτικές αυταπάτες που καλλιεργεί ο συριζα.
    Αυτό που αποκαλύπτεται καθημερινά είναι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ηγετικής του ομάδας που συμπεριλαμβάνει και τις συνιστώσες του.
    Όσον αφορά την Α/Κ και τις απόψεις που παρουσιάζει δεν την εστερνίζονται παρά ελάχιστοι στον Αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο γενικότερα.
    Ερχονται εξελίξεις γενικότερα που δεν θα τις πιστεύετε και κάποιοι πρέπει να μείνουν όρθιοι και δυνατοί για να αντισταθούν γιατί οι συριζαίοι και αυτή η μειοψηφική άποψη της Α/Κ θα έχουν πάει σπίτια τους και θα κρύβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν:
    Ξεκινάμε από τα βασικά που όμως ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέσα στη μακαριότητα της νομιμότητας των (πολλών) μεταπολιτευτικών χρόνων τα έχει ρίξει βαθιά στο χρονοντούλαπο.
    ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΥΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.
    Επομένως τι "Κυβέρνηση της Αριστεράς" και τρίχες. Η πραγματική Εξουσία βρίσκεται αλλού, και η ως άνω "Κυβέρνηση" δεν θα μπορεί πρακτικά ν' αλλάξει ούτ' ενα "και" στο Μνημόνιο.
    Πρέπει κανείς να επιχαίρει γι' αυτό, επειδή θα την "πατησει" ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει "Κυβέρνηση" ή να εύχεται να υπερψηφιστεί το "Μαύρο Μέτωπο" ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ Δηλ. η Αριστερά σύμπασα στη δεδομένη συγκυρία ν' αποφύγει "τα δύσκολα"; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Οι Εκλογές της 6ης Μάη καταδείξανε οτι (επί τέλους) η Λα'ι'κή πλεοψηφία καταδικάζει το Δικομματισμό. Αυτή η τάση πρέπει να επιβεβαιωθεί ασχέτως του τι αυτό θα σημαίνει επί της ουσίας των πραγμάτων-Κυβέρνηση Μνημόνια κλπ-(Μάλλον τίποτα).
    Στο βαθμό που το Μαύρο Μέτωπο έχει λυσσάξει, η Δεξιά συσπειρώνεται κι ετοιμάζεται γι' αντεπίθεση, η Μέρκελ κ' σια βγάζουν αφρούς, του Ολλαντρέου συμπεριλαμβανόμενου, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    Πέρα από "Κυβερνητικές" αυταπάτες που τελικά θα σπείρουν απογοήτευση. Ας δείξουμε ως λαός ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, βρε αδελφέ.
    Συμβαίνει αυτήν την τάση να την εκφράζει ο (εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών) ΣΥΡΙΖΑ.
    Γιά τους Αριστερούς σήμερα: Δεν υπάρχει ΚΚΕ δεν υπάρχει ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπάρχουν ΜΛ, λευκό ή αποχή.
    Το μόνο που υπάρχει είναι ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ κι αυτό το εκφράζει στη δεδομένη συγκυρία η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Να ξεκαθαρίσω: ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ως πολιτικός χώρος είναι αρκούντως απεχθής. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ, στην Ελλάδα κ' στην Ευρώπη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτήν τώρα την εκφράζει η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταύτα κ' μένω αφήνοντας γι' άλλους τις ονειρώξεις για Κυβερνηυικά Μεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ρε παληκαρι;
      Για να κανουν καλυτερη διαπραγματευση της χρεοκοπιας;
      Αυτη τη στιγμη αν γινει αυτο που λες και επιδιωκει ενα μεγαλο κομματι της πλουτοκρατιας, ειναι το διαβατηριο για τον εκφασισμο της χωρας.
      Ο αθλιος ευρωταλιμπανισμος του ΣΥΡΙΖΑ, με μαθηματικη ακριβια οδηγει στην απογοητευση τα παραμυθιασμενα με ευρωουτοπιες μικροαστικα και εργατολαικα στρωματα και τα οδηγει στον φασισμο.

      Το ΚΚΕ σ αυτην την προδοσια της ελεινης ευρωταλιμπανικης σοσιαλδημοκρατιας, οχι μονο δεν θα παρει μερος, αλλα θα ειναι και πρωτος εχθρος της.

      Διαγραφή
  12. "Kαλούμε τους φίλους του Κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας. Και το λέμε, ναι, με απαίτηση.
    Μπορούμε να αντεπιτεθούμε."

    τα παραπάνω ξεδιαντροπα δήλωσε η ΓΓ σε συγκεντρωση του κόμματος. σκάστε και κολυμπήστε και τα λέμε (;) μετά την απομακρυνση από το ταμείο. τωρα που είναι τα δύσκολα, τωρα που είναι τα ζόρια, πάλι δε σας ακούμε, πάλι εμείς κανουμε κουμαντο. είναι βεβαίως ανεκδοτο ότι αυτοί οι στυγνοί τυραννοι έχουν την παραμικρη σχεση με την ...κοινωνική απελευθερωση. για αυτό και θα περιθωριοποιηθούν ακόμα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόταση(αν μου επιτρέπεις): Ξαναδιάβασε το σχόλιό σου σε 6 μήνες (το πολύ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Η κρατική τηλεόραση έχει γίνει αυτή τη στιγμή έχει γίνει κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ»!

    Τάδε έφη η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξηγώντας ότι δεν μιλάει για διαπλοκή αλλά για σχέδια με φόντο τη χρεοκοπία της Ελλάδας: «Δε λέω ότι είναι ειλικρινείς φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κατηγορώ κάποιον για διαπλοκή και ανταλλάγματα. Ένα τμήμα της αστικής τάξης επιχειρεί να μείνει στο σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει αυτή η πολιτική αλλά βλέπουν ότι το άλογο κουτσαίνει. Ένα άλλο τμήμα, που είναι πιο ανοικτομάτικο, σου λέει “αν η Ελλάδα προχωρήσει σε χρεοκοπία ποιος θα χειριστεί καλύτερα την κατάσταση; Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα ξεσηκωθεί δικαιολογημένα όλος ο κόσμος;”. Ποια κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση; Η Αριστερά».

    H κα Παπαρήγα, όμως, δεν έμεινε εκεί και στη συνέχεια έκανε λόγο για ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει… τη λάντζα της χρεοκοπίας: «Θα βάλουν δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη λάντζα της χρεοκοπίας. Δεν τον λυπάμαι γιατί συνειδητά αναλαμβάνει αυτό το ρόλο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την κρατική είναι γεγονός. Εχουν αντιληφτεί τι επιφυλλάσσει το μνημόνιο για τους αργόμισθους και τα παίζουν όλα για όλα. Είναι θέμα ταξικής εκπροσώπησης. Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπεί τα λαμόγια του δημοσίου, αυτή ήταν πριν δουλειά του Πασοκ και τώρα του Συριζα.

      Διαγραφή
  15. Αν υπερβούμε το προφανές δηλ. ότι η προοπτική της κυβέρνησης πιέζει το συριζα δεξιότερα αλλά τα αδιέξοδα θα πιέσουν προς τ' αριστερά τότε το επόμενο διάστημα η ανασυνθεση του πολιτικού προσωπικού και των "κομμάτων" θα γεννήσει πολλά κι ενδιαφέροντα.
    Όποιος πιστεύει ότι ο πυρήνας των δυνάμεων αυτών θα καταπιεί αμάσητη την μεταμοντέρνα σοσιαλδημοκρατία κάνει λάθος. Μεταμοντέρνα ή κλασική στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να περιγράψει να διατυπώσει και να εγγυηθεί μια νεα πλατια κοινωνική συμμαχία - συμβόλαιο.
    Οπότε κοντός ψαλμός αλληλούϊα... για όσους φαντάζονται ότι ο συριζα ευκολα θα αποτελέσει ενα πασοκ του 80 σε συσκευασία 2010. Οι συγκρούσεις που έρχονται δεν χωράνε κεντρώες αντιλήψεις...
    ... και οχι τιποτα αλλο λειπει και ο αρκουδέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ζήτημα είναι ΕΣΥ τι θα κάνεις Αλέκα μου; You'll be sitting on the fence, as usual. Ή σε ελεύθερη μετάφραση θα κοίτας από την κλειδαρότρυπα, ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H συζήτηση είναι λίγο σουρεαλιστική διότι αγνοείτε σκοπίμως ενα μικρό κ ασήμαντο γεγονός. Τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς κα Παπαρήγα (επείγον, με απόδειξη αποστολής και παραλαβής) ή αλλιώς Τι δεν ρώτησε ο "έγκριτος" δημοσιογράφος κος Παπαδάκης

    1ον, Κατονομάστε ποια συμφέροντα είναι αυτά που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

    2ον, Αποδείξτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά θέλει να παίξει τον υποτιθέμενο ρόλο που του χρεώνετε

    3ον, Τι εννοείτε "η κρατική τηλεόραση έχει γίνει κατά 80% τηλεόραση του ΣΥΡΙΖΑ"; Αποδείξεις

    3ον, Φανερώστε τα στοιχεία που έχετε ότι θα πάμε σε χρεοκοπία. Αλλιώς τι διαφορά έχει αυτό που λέτε, από την τρομοκρατία του μαύρου μπλοκ (αστοί, ΜΜΕ, κομματικά τους επιτελεία);

    4ον, Προσδιορίστε τι είδους χρεοκοπία εννοείτε. Χρεοκοπία για τον λαό ή "νομική" χρεοκοπία που μπορεί και να μας συμφέρει, γιατί ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος; (βλ. και άρνηση πληρωμής χρέους που για αυτούς, το μαύρο μπλοκ ντε, θα συνιστά χρεοκοπία)

    5ον, Παρουσιάστε πρόταση/ δράση για να αποφευχθούν τα καταγγελλόμενα, εφ’ όσον αποδείξετε την αλήθεια τους.

    6ον, Ποιες είναι οι "υποκειμενικές αδυναμίες του ΚΚΕ";

    7ον, Αφού "παραμένει ο αποπροσανατολισμός" μνημόνιο - αντιμνημόνιο, γιατί βγήκατε να προτείνετε ότι θα κατεβάσετε νόμο κατάργησης του μνημονίου;

    μετά τιμής,
    Μάρκομ Ξ

    Υ.Γ. 1 Μνημείο πολιτικής επιχειρηματολογίας: "...Γιατί, αυτό το ρεύμα να φτάσει από 5% (στο) 30%...Το ΠΑΣΟΚ έκανε 7 χρόνια..."

    Υ.Γ. 2 Σωστή η παρατήρηση για τον ΣΕΒ, που δέχεται την αναβολή της άρσης της μετενέργειας, αλλά ζητάει μείωση μέσου μισθού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγγνώμη; Να φανερώσει η Αλέκα τα στοιχεία. που έχει οτι πάμε σε χρεοκοπία; Τι στοιχεία περίμενεις να έχει το ΚΚΕ που δεν τα έχεις κι εσύ; Προσθεση ξέρεις, αφαίρεση ξέρεις, τι άλλο θέλεις; Ψάξτο μόνος σου. Αν βγαίνουν τα νούμερα έχεις δίκηο εσύ, αν όχι, η Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Ανώνυμος26 Μαΐου 2012 3:19 μ.μ.

    Εσύ και η Αλέκα σου πάντως μόνο από διαίρεση ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι έγινε τελικά, το έψαξες ή όχι, είμαι περίεργος να μάθω το αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι, φίλε μου. Θα ψηφίσω ΚΚΕ που "λέει την αλήθεια", "δεν θα με πουλήσει", έχει και μπλε και πράσινους κόκκους, έξτρα φθόριο και φτερά προστασίας. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο ΚΚΕ παίρνω και δεκαετή εγγύηση καλής λειτουργίας... ή πρέπει να περνάω κάθε τόσο από Περισσό για να μου το σφραγίζουν;

    Υ.Γ. Μόνο και μόνο επειδή επιμένεις, να σου θυμίσω ότι έχω θέσει μια σειρά ερωτήματα και το μόνο που έκανες είναι να απαντήσεις με ερώτηση μόνο σε ένα από αυτά. Φαίνεται τα άλλα είναι λυμένα για σένα έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικηο οτι απάντησα μόνο σε ένα, αλλά δεν νομίζεις οτι η ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων είναι καθοριστική για το μέλλον,ό,τι κι αν βγάλουν οι εκλογές; Όπως είπες ουκ αν λάβοις παρα του μη έχοντος. Τι περιθώρια άσκησης -οποιασδήποτε- πολιτικής υπάρχουν χωρις έσοδα; Γι αυτό δεν επεκτάθηκα στα άλλα (εύλογα)ερωτήματα που θέτεις. Ο Συριζα κρύβει την αλήθεια (βασικά ψεύδεται). Δεν φταίει όμως διότι το ζητούν οι πιστοί του, γι αυτό τον επέλεξαν. Πίστευε και μη ερεύνα. Οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη είναι συκοφαντική και ύποπτη. Αυτή η φάρσα θυμίζει Πασοκ του 80. Η πλάκα είναι οτι οι ίδιοι άνθρωποι κατηγορούν το ΚΚΕ για δογματισμό

      Διαγραφή
  23. Φίλε ανώνυμε 28 Μαΐου 2012 11:59 π.μ.

    Διακρίνω (πάντα μπορεί να κάνω και λάθος) μια γνήσια αγωνία από αυτά που λες, έτσι όπως τα λες. Μπορεί να διαφωνώ με κάποια συμπεράσματά σου, αλλά για μένα το κύριο δεν είναι αυτό.
    Στις 17 έχουμε μια μάχη μπροστά μας. Μπορεί να μην είναι η μητέρα των μαχών, μπορεί αν είχαμε την επιλογή να μην επιλέγαμε να τη δώσουμε τότε και με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι εκεί. Μπροστά μας.
    Το ζητούμενο για μένα είναι να δώσουμε αυτή τη μάχη με όσες περισσότερες δυνάμεις μπορούμε. Γιατί -πιστεύω θα συμφωνήσεις- ο (ταξικός) αντίπαλος έχει συγκεντρώσει πολλές ταξιαρχίες. Δεν σου λέω τι να ψηφίσεις. Μακάρι να ψηφίζαμε όλοι το ίδιο. Μακάρι να μπορούσαμε να συγκροτήσουμε το μέτωπο από τα πριν. Τουλάχιστον όμως να μην ρίχνουμε όλες τις δυνάμεις μας ο ένας ενάντια στον άλλον. Γιατί βρε αδερφέ, ακόμα και αν οι ηγεσίες μας μας κοροϊδεύουν, εμείς δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να χωρίσουμε. Μη με υποτιμάς λοιπόν τόσο πολύ. Μη θεωρείς ότι θέλω να συμμετέχω σε καμιά "φάρσα του '80".
    Δεκτές οι ενστάσεις σου για τα οικονομικά μεγέθη. Δεν μπορώ να σου αποδείξω με ακρίβεια ότι μπορούν να βρεθούν λεφτά για τον λαό. Όπως και εσύ δεν μπορείς να μου αποδείξεις με ακρίβεια ότι δεν μπορούν να βρεθούν. Δεν έχω πρόσβαση στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ούτε ξέρω νομικά ή οικονομικά. Απλά ο καθένας μας πείθεται από διαφορετικές ηγεσίες και πηγές. Έχουμε ο καθένας τα κριτήριά μας, το μυαλό μας. Ακούμε, διαβάζουμε και πειθόμαστε. Εγώ έθεσα μερικά ερωτήματα που αυθόρμητα θα έθετα σε οποιονδήποτε έκανε αυτές τις δηλώσεις. Θεώρησα και ότι το συμπέρασμα για την άνοδο των ποσοστών ήταν εντελώς αυθαίρετο. Τι να κάνουμε; Τόσο μου κόβει, τόσα λέω.
    Από κάτι τύπους σαν και μένα (και πολλούς διαφορετικούς βέβαια) απαρτίζεται ο έρμος ο λαός μας. Γιατί -αν θες το πιστεύεις- ούτε βολεμένος είμαι, ούτε λαμόγιο.
    Λοιπόν; θα βρούμε λες (όλοι εμείς που μοιραζόμαστε τις ίδιες ή παρόμοιες αγωνίες) κάποια κοινά πατήματα, μπας και καταφέρουμε σε πρώτη φάση να τους σταματήσουμε και κάποτε να τους τελειώσουμε (τους αστούς);

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ