ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το "νόμισμα" του πολιτικού περιθωρίου είναι το αντίτιμο της "άτακτης χρεωκοπίας" του ΜΑΑ...


Στις τελευταίες εκλογές οι δυνάμεις του ΜΜΑ  εξέλεξαν 5 βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντρόφισσα  Ν. Βαλαβάνη μάλιστα συγκέντρωσε στην Β' Αθήνας περισσότερους σταυρούς απ' όσους ψήφους πήρε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όμως στην ιστοσελίδα του ΜΑΑ για αυτό το συμβάν δεν υπάρχει καμία αναφορά. Άλλα  θέματα θεωρούνται σημαντικά και γίνονται πρωτοσέλιδα, όπως  ένα άρθρο του Θ. Μαριόλη  που γράφτηκε για  τα “επίκαιρα”, αλλά δεν δημοσιεύτηκε  τον Φλεβάρη του 12...  Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις μας για την νέα πορεία που χάραζε μια μικρή ομάδα συντρόφων στο ΜΑΑ με οδηγό τον αντισυριζιτικό μένος τους, επιφυλάξεις που διατυπώσαμε τον Μάρτη στο κείμενο “ Να διαλυθεί εδώ και τώρα το ΜΑΑ!”. Τότε γράφαμε:

Δύσκολοι καιροί για λαθροβιώσεις στην πολιτική σκηνή αλλά και στο μαζικό κίνημα. Το εγχείρημα του ΜΑΑ έχει ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο της πολιτικής του ύπαρξης και έφτασε η ώρα να αυτοεπικυρώσει το τέλος του ως μια πράξη αυτοκριτικής και πολιτικής εντιμότητας. Όμως, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια αξιοπρεπή διαδικασία, η οποία θα καταγράφει ότι το ΜΑΑ διαθέτει τουλάχιστον μια στοιχειώδη αυτογνωσία; Τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά...
και συνεχίζαμε:
..Η πιο μεγάλη ήττα του ΜΑΑ ήταν η ήττα της αμεσοδημοκρατικής συγκρότησής του. Και η ευθύνη για αυτή την ήττα δεν ανήκει ούτε στις αναλύσεις για τον ιμπεριαλισμό και την ελληνική κοινωνία, ούτε στις διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος του ευρώ και της ΕΕ. Καμία ευθύνη δεν έχει επίσης, η κατάσταση του μαζικού κινήματος, η πουλημένη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και η κυβέρνηση Παπαδήμα. Είναι μια ήττα που οφείλεται αποκλειστικά στον υποκειμενικό παράγοντα. Η σκουριά από την αριστερά του περασμένου αιώνα που κουβαλάνε μαζί τους πρόσωπα και μηχανισμοί δεν αποβάλλεται με απλές αναταράξεις. Είναι επίσης αναμφισβήτητο “γεγονός” ότι οι μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ μελών αλλά το κίνημα της 25ης Μάη δεν είχαν καμία απολύτως σημασία – ούτε θεωρητική, ούτε πρακτική - στην συγκρότησή του ΜΑΑ. Ούτε όμως αξιολογήθηκαν και τα διδάγματα από κίνημα της “πατάτας”, το οποίο κατέδειξε ότι είναι εφικτό να παραμεριστούν οι “μεσάζοντες” τόσο στην παραγωγή όσο και στην πολιτική... ...

Η μια ήττα φέρνει και την άλλη. Η ήττα στην αμεσοδημοκρατική συγκρότηση συνοδεύεται και με την ήττα στην διαμόρφωση διακριτής πολιτικής σκέψης. Και τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται σήμερα στο εσωτερικό του ΜΑΑ δεν έχουν να προσθέσουν κάτι καινούργιο στο χώρο της Αριστεράς. Δεν προβάλλουν ούτε νέες ιδέες, ούτε νέες πολιτικές. Δεν ξεφεύγουν καν εκτός των ορίων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία του ΜΑΑ ασπάζεται το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η μειοψηφία του ασπάζεται την πολιτική της μειοψηφίας του ΣΥΝ (Αριστερό Ρεύμα) με την μόνη διαφορά, ότι δεν αποδέχεται τις οργανωτικές δεσμεύσεις της με τον χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζει με ευθύτητα ως πιο συγγενή πολιτικά χώρο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Δυστυχώς αυτή η " πράξη αυτοκριτικής και πολιτικής εντιμότητας" δεν υπήρξε. Τις εξελίξεις σήμερα τις βλέπει όλος ο ελληνικός λαός στα κανάλια και στα αστικά μέσα ενημέρωσης... Όπως γράφουν και οι σ. στο LeftG700:  "η "πολιτική αρχών", συχνά, δεν καταλήγει σε τίποτε καλύτερο από "αρχίδια πολιτική"!"

12 σχόλια :

  1. Ο Αλαβάνος μίλησε γιά το μέλλον, όπως ήταν ηθικά υποχρεωμένος να το κάνει. Κάντε υπομονή και θα δείτε αν θα δικαιωθεί, ή λέει μαλακίες. Σύντομα θα ξέρουμε.
    *Μουσική πρόταση: Άγγελος εξάγγελος του Σαβόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε παιδιά. Το ΜΑΑ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του όπως λέτε.
    Πέστε μας όμως απο που προέκειψε σαν πρόταση ο Αρσένης και ο Παπαδήμος:
    Για τους λίγους ψήφους της Λούκας τόσο μεγάλη κολοτούμπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι σε κάποιους δεν θα αρέσει..

      Διαγραφή
  3. Είναι ντροπή για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να γυρνάει την πλάτη στο μήνυμα της ψήφου της 6ης Μαίου.

    Αυτό είναι πως όλη η ριζοσπαστικοποίηση της διετίας αποτυπώθηκε και στον εκλογικό μηχανισμό,με την άνοδο της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μετεκλογικά την πιο μεγάλη κουβέντα την είπε ο ...Σαμαράς :"κεντροδεξιό ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στο αριστερό αντιευρωπαϊκό".Σε αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ,αναδεικνύοντας το όριο της γραμμής του και της πόλωσης των αντιθέσεων στο εσωτερικό του.Για άλλη μια φορά οι αστοί πολιτικοί έχουν πολύ πιο οξυμένο το ταξικό ένστικτο και την στρατηγική σκέψη,απ' ότι οι πολιτικοί της αριστεράς.

    Η εκλογική συνεργασία της αριστεράς είναι ο μόνος δρόμος για να μην κλείσει η ρωγμή της 6ης Μαίου.Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει μόνο με την γραμμή της αριστεράς και όχι του Κουβέλη και του Αρσένη.Αυτό που μπορεί να συνθέσει σήμερα η αριστερά είναι το εξής :μονομερής ακύρωση-μονομερής παύση πληρωμών-μονομερής διαγραφή-αποδέσμευση από την παγίδα της απόδοσης της νομισματικής δημοσιονομικής συναλλαγματικής και εμπορικής πολιτικής στις Βρυξέλλες ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ-προετοιμασία για αποδέσμευση-προτεραιότητα εργατικού κινήματος και λαϊκής αυτοοργάνωσης απέναντι στον κοινοβουλευτισμό και τον κυβερνητισμό-απόλυτη προεκλογική και μετεκλογική αυτοτέλεια.

    Στον αντίποδα ο Τσίπρας κάνει μονομερείς ενέργειες κομματικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ,και πολιτικές κινήσεις ξεκάθαρου συμβολισμού ανοίγματος στο μνημονιακό κατεστημένο.Αυτό ακριβώς ήταν η πρόταση περί Αρσένη.

    Οι ηγεσίες ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την ήττα της ελπίδας της 6ης Μαίου.Εναπόκειται σε δυνάμεις της υπόλοιπης αριστεράς να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες για εκλογική και πολιτική συνεργασία με περιεχόμενο την προβολή της μοναδικής πρότασης που έχει διατυπωθεί για την αντιπαράθεση με το μοντέλο ασιατικής ανάπτυξης:την έξοδο της εργαζόμενης κοινωνίας από τον βραχνά του χρέους με διαγραφή,την ανάκτηση νομισματικής,δημοσιονομικής συναλλαγματικής πολιτικής και εμπορικής πολιτικής με έξοδο από ευρώ και ΕΕ,τον κοινωνικό έλεγχο και ιδιοκτησία σε τράπεζες και βασικούς κλάδους προς έναν άλλο τρόπο παραγωγής,την σύγκρουση με τον κοινοβουλευτισμό με ανάδειξη της σημασίας της λαϊκής πρωτοβουλίας και αυτοοργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Βαγγέλη,

      αρκεί που το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έχουν πιάσει το μήνυμα! Ας φροντίσουν να το κρατήσουν μήπως και τους φύγει..

      Διαγραφή
    2. Στον δρόμο επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον οι Μνημονιακοί και οι Φασίστες, είναι και βαρεμένοι και οι μαλάκες της Αριστεράς!

      Διαγραφή
  4. ΕΟΣ μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις ποιοι είναι οι άλλοι 4 βουλευτές;. Σου το ζητώ γιατί στο site του ΜΑΑ δεν είδα να προβάλλονται συγκεκριμένα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. H Γαϊτάνη δεν βγήκε, τελικά, για λίγες δεκάδες ψήφους. Από την άλλη, το ΜΑΑ δεν έβγαλε και 5ο βουλευτή, καθώς στη Μαγνησία, παρότι βγήκε 1ος ο Συριζα, λόγω εκλογικού νόμου έχασε την έδρα.

      Διαγραφή
    2. Είναι και δύο άλλοι στην παρανομία. Γιαυτό η ιστοσελίδα του ΜΜΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση και η συντονιστική επιτροπή δεν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα!

      Διαγραφή
  6. ανώνυμε των 4:40 συγχαρητήρια για τον πολιτικό σου λόγο.

    Μπράβο και στον διαχειριστή που αντιλαμβάνεται την ηθική της αριστεράς όχι σαν προαπεικόνιση της άλλης κοινωνίας αλλά σαν αναπαραγωγή της πιο μεγάλης σαπίλας του καπιταλιστικού παρόντος.

    Κάτι τύπους σαν εσάς βλέπει πολύς κόσμος να αντιπροσωπεύουν υποτίθεται την αριστερά, και δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει ψηφίζοντας την Χρυσή Αυγή,του φαίνεται μια normal κίνηση.

    (οι χαρακτηρισμοί αυτοί σας αφορούν σαν άτομα και μόνο,σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται είτε με τον συν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ