ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πόσο μεγάλο είναι το βήμα από την “Λαϊκή Δημοκρατική Πολιτοφυλακή” στον “Επαναστατικό Στρατό ”;


Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο “βαθύ κόκκινο” ένα κείμενο με τον τίτλο “Για τη Λαϊκή Δημοκρατική Πολιτοφυλακή”, από το οποίο αντιγράφουμε το παρακάτω απόσπασμα:

Είναι πια επιτακτική ανάγκη η δυναμική περιφρούρηση του κινήματος, η προστασία των πολιτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του και η απόκρουση κάθε είδους καθεστωτικής βίας και προβοκάτσιας, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

 Ένα τέτοιο σώμα άμυνας του λαϊκού κινήματος απαιτεί εθελοντές, αγωνιστές ορκισμένους στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, αφοσιωμένους στην ιδέα της επανάστασης, συνεχιστές των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, προστάτες των ανέργων & εργαζομένων Ελλήνων και ξένων, ικανούς να παρέχουν δυναμική περιφρούρηση, ιατρικές, νομικές & τεχνικές υπηρεσίες.

Όμως ένα βήμα μπροστά από αυτούς τους προβληματισμούς βρίσκεται ο γνωστός και από άλλα κείμενα μας συνομιλητής του Α. Τρίπρα, του Π. Λαφαζάνη και σια, Ιφικράτης Αμυράς. Ακούστε τον:

Αντιλαμβανόμαστε την δίκαιη αγανάκτηση που αισθάνεται ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που κατεβαίνει στις διαδηλώσεις που πέφτει θύμα του χημικού πολέμου και έχει δεχτεί την βία των κατασταλτικών μηχανισμών. Όμως το βήμα που μεταμορφώνει αυτήν την αγανάκτηση σε πολιτική βούλησης για στρατιωτική αντιπαράθεση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους είναι μεγάλο αλλά και αδιέξοδο για το ίδιο το μαζικό κίνημα αλλά και για τους φορείς αυτών των απόψεων.

Το κίνημα δεν βρίσκεται σε προεπαναστατική φάση, αλλά και ακόμα και αν ζούσαμε σήμερα μια τέτοια κατάσταση στη χώρα μας, ο υπαρκτός κομμουνισμός του προηγούμενου αιώνα απέδειξε στην αριστερά ότι το ζήτημα της αλλαγής της κοινωνίας δεν μπορεί να λυθεί μόνον με την κατάληψη της εξουσίας του κρατικού μηχανισμού. Απαιτούνται κυρίως άλλα πράγματα τα οποία σήμερα δεν τα έχουμε ως δεδομένα και για  πολλά απ' αυτά  αγνοούμε το ακριβές περιεχόμενό τους...

15 σχόλια :

  1. - Τι πόλεμο θα κάνει ο Αμυράς με τον στρατό του ενάντια στους κατακτητές αφού δεν έχουν ούτε φαντάρο εδώ;

    - Ο τύπος είναι απόλαυση! Ο Τσίπρας δεν συζήτησε αυτά τα ζητήματα μαζί του ή τα ανέθεσε στον Λαφαζάνη να συζητήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ένοπλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ το έχει αναλάβει το ΔΗΚΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά ο πολιτικός επίτροπος θα είναι από ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ του ΣΥΝ...

      Διαγραφή
  3. Ο Αμυράς καταστρέφεται που έμπλεξε με τους συνασπιστές και του συριζέους. Μεταγραφή στην ΑΡΑΝ ή στην ΑΡΑΣ έπρεπε να είχει κάνει για να λήξουν με στρατιωτικό τρόπο οριστικά οι εχθροπραξίες στον χώρο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να μην επαναληφθούν τα γεγονότα της Πατρας, ιδιαίτερα τώρα που ο χώρος πρέπει να βαδίσει συντεταγμένος για την εκλογική μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καζάκης που είχε διαγράψει τον Ιφικράτη Αμυρά, πήρε πίσω την διαγραφή του!

    "Ανακοίνωση της προσωρινής πολιτικής επιτροπής του ΕΠΑΜ

    Η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή του ΕΠΑΜ αντέδρασε, ως όφειλε, δίνοντας το πολιτικό στίγμα στην υπόθεση Αμυρά ο οποίος με την στάση του παραβίασε τις βασικές αρχές της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή ανοχή σε φασίζουσα πατριδοκαπηλεία. Δηλώνουμε επίσης ότι οι καιροί είναι πονηροί, ο λαός δοκιμάζεται και πολλοί απελπίζονται και γι’αυτό δεν πρέπει να υπάρχει ούτε η παραμικρή ανοχή σε παραστρατιωτικά - παρακρατικά φαινόμενα και πρακτικές που μπορούν να δράσουν προβοκατόρικα και αποπροσανατολιστικά.

    Τις τελικές αποφάσεις για το θέμα θα πάρουν με τις διαδικασίες που ισχύουν στο ΕΠΑΜ τα κυρίαρχα όργανα του Μετώπου, δηλαδή οι συνελεύσεις των πυρήνων και τομέων λαμβάνοντας υπ' όψιν την προτροπή της Πολιτικής Επιτροπής.

    Οποιαδήποτε προσπάθεια λοιπόν να πληγεί το ΕΠΑΜ με την διαστρέβλωση των προθέσεων μας θα πέσει, εξ' αντικειμένου, στο κενό.

    Η πρ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν είναι τίποτα ο Αμυράς μπροστά στα τηλεοπτικούς αστέρες της T.V. που τρομοκρατούν τον πολύ κόσμο που βλέπει μόνο τηλεόραση, τη μάνα μου ,τον πατέρα μου την αδελφή μου την ξαδέλφη μου την κόρη μου, και δικούς σας συγγενείς και φίλους! Πολύ αξία του δίνεται και τον κάνετε θεό όπως και όσους πάνε και δίνουν συνεντεύξεις σ΄ αυτόν. Εξ΄ άλλου τη δουλιά του κανει κι αυτός όπως κι εσείς! Σπέρνετε σύγχυση στην αριστερά και στον κόσμο που σας διαβάζει! Δεν βλέπετε τον κύριο εχθρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά!
      μόνον που δεν του δίνουμε εμείς σημασία!

      Ολόκληρη η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ του δίνει και του παραδίνει όπως έχουμε δείξει σε άλλα δημοσιεύματά μας...

      Επίσης Ο Καζάκης την μια τον διαγράφει και την άλλη αναιρεί την διαγραφή του...

      Όμως,
      δίνουμε σημασία στις απόψεις του και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί και προπαγανδίζει διότι είναι άκρως επικίνδυνες για την Αριστερά.

      Διαγραφή
  6. ενδιαφέρον έχει η σύγκριση με την Ιταλία την περίοδο της ανόδου του φασισμού:

    ο Μουσολίνι μπαίνει από πολύ νωρίς στον πολιτικό στίβο με την μεριά των σοσιαλιστών και μάλιστα εντάσσεται στην πιο αριστερή φράξια τους, τόσο ώστε πολλές φορές να κατηγορηθεί ως «αναρχίζων» από την μετριοπαθή ρεφορμιστική πτέρυγα. Άνθρωπος της δράσης και των ρίσκων θα αρνηθεί να καταταγεί στον στρατό ως αντιμιλιταριστής διεθνιστής επαναστάτης, θα περάσει τα σύνορα για την Ελβετία, θα κυνηγηθεί, θα φυλακιστεί από τις αρχές, ενώ θα διοργανώσει πολυήμερες άγριες απεργίες κυρίως στην περιοχή προπύργιο των σοσιαλιστών και των αναρχικών την Εμιλιο-Ρομάνια με αφορμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ιταλίας στη Λιβύη. Ανεβαίνει γρήγορα την σκάλα της ιεραρχίας στο ΙΣΚ παρότι στην ηγεσία του βρίσκονται σταθερά οι ρεφορμιστές, στα συνέδρια της Β’ Διεθνούς πριν τον πόλεμο θα συντάσσεται σταθερά με τον Λένιν. Το 1912 η αριστερή φράξια του ΙΣΚ στην ηγετική ομάδα της οποίας ανήκει και ο Μουσολίνι θα καταφέρει να αποσπάσει την ηγεσία του κόμματος από την ρεφορμιστική πτέρυγα. Ο Μουσολίνι θα γίνει ουσιαστικά ο άνθρωπος-κλειδί που θα ελέγχει την γραμμή του κόμματος καθώς θα αναλάβει καθήκοντα διευθυντή και αρχισυντάκτη της εφημερίδας του κόμματος “Avanti!” . Θα είναι ένας εκ των εμπνευστών της αντιπολεμικής ουδέτερης στάσης που θα κρατήσει το ΙΣΚ σε ολόκληρο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι που θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει άποψη, μετά και την διάλυση της Β’ Διεθνούς. Έτσι ενώ ο Λένιν στην Ρωσία βλέπει την κατάρρευση των σοσιαλδημοκρατών ως ευκαιρία για να πάρει την εξουσία η φράξια των μπολσεβίκων ο Μουσολίνι θα περάσει με το μέρος του σωβινισμού. Θα δηλώνει σταθερά ακόμα σοσιαλιστής αλλά πλέον θα προπαγανδίζει την έξοδο της Ιταλίας στον πόλεμο με την Αντάντ. Ιδρύει την δική του εφημερίδα την “Popolo d’ Italia” στην οποία εμφανίζονται δυο ρητά από την μία ο Μπλανκί και από την άλλη ο Ναπολέοντας. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου σκέψης του εκείνη την περίοδο.

    Ήδη από το 1915 ο Μουσολίνι θα ιδρύσει την δική του εφημερίδα την “Popolo d’ Italia” η οποία ενώ φέρει τον υπότιτλο «σοσιαλιστική εφημερίδα» θα ασκεί προπαγάνδα υπερ του πολέμου ενώ η ομάδα που θα ιδρύσει ο Μουσολίνι και η οποία στηρίζει την εφημερίδα είναι η πρώτη fascio [δέσμη] της επαναστατικής παρέμβασης. Το πρώτο φασιστικό συνέδριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Μαρτίου του 1919 στο Μιλάνο στην αίθουσα συνεδριάσεων του εμπορο-βιμηχανικού επιμελητηρίου το οποίο βρίσκονταν στην πλατεία Σαν Σεπόλκρο. 100 άτομα ήταν το σύνολο των παρευρισκομένων. Βετεράνοι πολέμου, πρώην επαναστάτες συνδικαλιστές και φουτουριστές διανοούμενοι αποτέλεσαν την πρώτη μαγιά.

    Το πρώτο φασιστικό πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Μάη του 1919.
    Βασικό συμπέρασμα δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις τυχοδιωκτικές ανοησίες των φασιστών. Πολλές φορές ούτε τις πράξεις πρέπει να παίρνουμε σοβαρά ειδικά εκείνες που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να αποκτήσουν οι φασίστες μια κοινωνική γείωση μέσω κεντρικών κοινωνικών προτεραιοτήτων [εργασία, οικονομία κλπ] ή συνήθως μέσω διογκωμένων κοινωνικών προβλημάτων [μετανάστευση, εγκληματικότητα κλπ]. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ίδιας της Μπαλαμπάνοβα -ηγέτιδα του ΙΣΚ- την κόκκινη διετία του 1919-1920 ο Μουσολίνι ριζοσπαστικοποιεί τον λόγο του και τάσσεται υπέρ των καταλήψεων των εργοστασίων από τους εργάτες. Μάλιστα επισκέπτεται ο ίδιος τα κατειλημμένα εργοστάσια για να εκδηλώσει τη συμπαράσταση του στους εργάτες. [Χαλυβουργία]...

    από το: http://belleville-sin-patron.blogspot.com/2012/03/belleville-24-02-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακό συναπάντημα21 Μαρτίου 2012 στις 8:27 π.μ.

      Είναι σωστό ότι:
      Βασικό συμπέρασμα δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις τυχοδιωκτικές ανοησίες των φασιστών

      Όμως, τις διάφορες τυχοδιωκτικές ανοησίες των Καμμένων, των Αμυράδων και των Καζάκηδων τις παίρνει σοβαρά υπόψη τους ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου που δηλώνει σήμερα αριστερός.

      Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολύ μάλιστα τους θαυμάζουν και θέλουν η αριστερά να μοιάσει του Καμμένου και του Καζάκη.

      Αυτό εξηγεί και γιατί η Αριστερά βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί να αποκτήσει την δική της ταυτότητα, αυτόνομη και διακριτή από τις πολιτικές του αστισμού και του κεφάλαιου.

      Είναι ξεφτίλα να υπάρχουν σήμερα οργανωμένες δυνάμεις σε αριστερούς χώρους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΑΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να προτείνουν εκλογική συνεργασία με μορφώματα όπως το ΕΠΑΜ με τους Αμυράδες του και άλλα ανάλογα φρούτα...

      Διαγραφή
  7. Έχει ενδιαφέρον να βρει κάποιος το πρώτο φασιστικό πρόγραμμα ( Μάη του 1919) του Μουσολίνι, και να κάνει συγκρίσεις με πολλά πα' αυτά που λέγονται σήμερα από τους Καζάκηδες και όχι μόνο. Θα βρεθούν πάρα πολλές ομοιότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς και από Πού μας προέκυψε ο Αμυράς στην... Αριστερά;;; Το άτομο είναι φασίστας, εθνικοσοσιαλιστής, πρωτο-ναζί με νούγια αυθεντικότητας αν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο! Δείτε εδώ τί λέει η νεοπαγανιστική εκκλησία της οποίας είναι ηγετικό στέλεχος:

    "Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει την μοίρα του κατηγορουμένου. Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού.

    Ο Έλλην σκληρός απέναντι στον εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στον εχθρό. Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν. Μόνο μία σκέψη, έναν σκοπό έχει στο μυαλό του ο Έλλην Πολεμιστής: Αμείλικτη εξόντωση των εχθρών του Έθνους και του Ελληνισμού. Για τον Έλληνα υπάρχει μία μόνο ευχαρίστηση: Η ολοκληρωτική νίκη στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με ψυχρή λογική, μακιαβελλική ηθική και ακούραστη καταδίωξη του στόχου, ο Έλλην Πολεμιστής πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει και να εξολοθρεύσει οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνισμού."
    http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=329:2011-03-08-19-43-24&catid=45:2009-10-16-11-01-55&Itemid=86

    Αυτά είναι μεταφυσική ναζιστικού τύπου που παραπέμπει στις πιο μαύρες ημέρες της Βαιμάρης κι εσείς ακόμη κατατάσσετε τον Αμυρά στην... Αριστερά;;; ΕΟΣ έλεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!

      Να τα βλέπουν αυτοί που θέλουν να κατέβουν με το κόμμα του (το ΕΠΑΜ και το ΔΗΚΚΙ γιατί πατάει σε δύο βάρκες) στις εκλογές...

      Διαγραφή
  9. Ενδιαφέρουσα περίπτωση (απο ψυχιατρική άποψη εννοώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η ομαδική αυτοϊκανοποίηση εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σας έχει πειράξει... είναι που η μία Συνιστώσα δεν προσέχει που τελειώνει και που αρχίζει η άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ