ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι νέοι “Γεωργαλάδες” είναι δίπλα μας...



Ο Γεώργιος Γεωργαλάς, από πολιτικός πρόσφυγας και εκφωνητής της Ελληνικής Εκπομπής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουδαπέστης, άλλαξε το 56 στρατόπεδο και κατέληξε μέσα από διάφορες κυβερνητικές θέσεις της χούντας του Παπαδόπουλου να γίνει ένας από τους βασικούς προπαγανδιστές της. Το βιβλίο του “Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ” που εκδόθηκε το 1967, αποτελεί την πηγή έμπνευσης του παρακάτω κειμένου που αφορά στον σχεδιασμό της προπαγανδιστικής εκστρατείας του ΕΠΑΜ για τις εκλογικές μάχες.
Είναι πράγματι τόσο αποκαλυπτικό για τις τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης που προτείνει να ακολουθούν τα μέλη του ΕΠΑΜ, ώστε δεν χρειάζονται πρόσθετα σχόλια:

Η προπαγανδιστική μας εκστρατεία για τις εκλογικές μάχες

Είτε διεξαχθούν οι εκλογές σε 2 μήνες είτε όχι, ο Ελληνικός Λαός πρέπει να εκπαιδευτεί γρήγορα πάνω σε στοιχειώδεις γνώσεις προπαγάνδας.

Παρά το ότι η αριστερά διαθέτει πολλά επαγγελματικά στελέχη, δεν κατάφερε να εφοδιάσει τον Ελληνικό Λαό ούτε με ένα καλό προπαγανδιστικό σύνθημα κατά της φιλομνημονιακής προπαγάνδας.

Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει και σε αυτό το ζήτημα να αναλάβει δράση, χωρίς να περιμένει σωτηρία από την αριστερά.

Βασικό στοιχείο της τροϊκανής μισελληνικής προπαγάνδας είναι το τέχνασμα του μικρότερου κακού.

Ο εχθρός σου λέει, «κάτσε να σου κόψω τα δάχτυλα για να μην χάσεις όλο τον καρπό του χεριού». Αν το δεχτείς, ύστερα από λίγο επανέρχεται, «κάτσε να σου κόψω το χέρι μέχρι τον καρπό για να μην χάσεις όλο το χέρι». Το ίδιο τέχνασμα θα επαναλαμβάνεται μέχρι ο εχθρός να κομματιάσει όλο το σώμα του θύματος.

Η προπαγανδιστική τακτική του Ελληνικού Λαού πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερώς σχεδιασμένες εκστρατείες, με την βοήθεια ειδικών στις ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Όμως και ο πιό απλός αγωνιστής, μπορεί να εξεγείρει τον Λαό ενάντια στην κατοχική ληστοσυμμορία χρησιμοποιώντας απλές προπαγανδιστικές αρχές.
Η προπαγάνδα που θα εξαπολύσουμε μεταξύ άλλων πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής πολιτικά διλήμματα:

Εθνικό νόμισμα ή ολοκαύτωμα.
Δραχμή ή χρεωκοπία.
Αποπομπή τρόικας ή εμφύλιος.
Εθνική ανεξαρτησία ή χάος.
Έξοδος από το ευρώ ή δικτατορία.
Σωτηρία της πατρίδος ή μνημόνιο
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη δραχμή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και ευρωφυλακή.
Ανεξάρτητο Έθνος ή γερμανικό προτεκτοράτο
Δραχμή= Μισθοί, ψωμί, υγεία, ελευθερία,
Ευρώ=Ανεργία, πείνα, αρρώστιες, δικτατορία

Σε κάθε περίπτωση η προπαγάνδα μας θα αποκαλύπτει στον Λαό το αδιέξοδο του ευρώ και του μνημονίου, και συνάμα την σωτηρία με την δραχμή και την ακύρωση του μνημονίου.

Τα προπαγανδιστικά μας μηνύματα πρέπει να συνοδεύωνται από βίντεο και κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Όταν μιλάμε για ευρώ η εικόνα θα δείχνει Έλληνες να ζητιανεύουν. Μητέρες να κλαίνε επειδή τα παιδιά τους δεν έχουν να φάνε. Αρρώστους να ψυχορραγούν χωρίς φάρμακα. Πρόσωπα σκυθρωπά, εξοργισμένα. Το ΣΔΟΕ θα ταυτίζεται με την γκεστάμπο. Οι δυνάμεις καταστολής με τους ναζί. Η Μέρκελ με τον Χίτλερ. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες με τα κρεματόρια.

Για να χαρακτούν στην μνήμη των θεατών αυτές οι εικόνες, πρέπει να συνδέσουμε την εξαθλίωση με το χαρτονόμισμα του ευρώ. Όλοι οι πρωταγωνιστές των βίντεο θα καταριούνται το ευρώ και το 4ο Ράιχ.

Αντιθέτως τα βίντεο με την δραχμή θα δείχνουν Έλληνες χαμογελαστούς, καλοντυμένους, να κάνουν οικογενεικώς τα ψώνια στα καταστήματα, προτιμώντας τα Ελληνικά προϊόντα. Θα δείχνουν εικόνες από νοσοκομεία με προσωπικό που εξυπηρετεί άψογα τους ασθενείς, παιδιά που μελετούν σε υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες. Πρόσωπα ευχάριστα, γεμάτα αυτοπεποίθηση. Το εθνικό χαρτονόμισμα θα συνοδεύει τις εικόνες με κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Βασική αρχή της προπαγάνδας μας είναι να παρουσιάζουμε τα πολιτικά γεγονότα με όρους πολέμου: εισβολή, κατοχή, 4ο Ράιχ, ολοκαύτωμα, γενοκτονία, γκάουλάιτερς, υποδούλωση του Ελληνικού Λαού, λεηλασία, ληστοσυμμορία, εχθρός του λαού, δωσίλογοι, πραξικόπημα.

Οι αντίπαλοί μας θα προσπαθούν να μιλήσουν για φίλους και εταίρους απο την ΕΕ-έτσι αποκαλούν το 4ο Ράιχ. Για δημοσιονομική προσαρμογή-έτσι αποκαλούν το ολοκαύτωμα. Για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις-έτσι αποκαλούν την ξένη κατοχή.

Πρέπει κάθε φορά να αποκαλύπτουμε στον Ελληνικό Λαό την εννοιολογική διαστρέβλωση που χρησιμοποιούν οι εχθροί μας. Λένε:

-«Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος», λένε για την Ελλάδα αλλά εννοούν την διάσωση της ευρωζώνης, της Γερμανίας, των τραπεζών.

-«Να μην γίνουν τώρα εκλογές, δεν συμφέρει την χώρα», λένε για την χώρα, αλλά εννοούν δεν συμφέρει τον Καρατζαφέρη και την φιλομνημονιακή ληστοσυμμορία.

-«Αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ θα είναι αρμαγεδών για την χώρα», λένε για την Ελλάδα, αλλά εννοούν θα είναι αρμαγεδδών για το 4ο Ράιχ.

Σε ό,τι αφορά ωρισμένους γλοιώδεις μνημονιακούς πολιτικούς, που δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, η αντιμνημονιακή προπαγάνδα πρέπει να εξεγείρει πάθη του Λαού σε σημείο να θέλει να τους λυντσάρει.

Η διάδοση φημών ότι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα από γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, δήμους, σχολεία κλπ, και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, μαζί με εικόνες εξαντλημένων ηλικιωμένων και λιπόσαρκων παιδιών, κατ’ επανάληψη, θα προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Βασική αρχή της προπαγανδιστικής μας εκστρατείας είναι το συναίσθημα. Η αντιμνημονιακή προπαγάνδα πρέπει να διεγείρει το μίσος για τους δωσίλογους και την ελπίδα για το εθνικό νόμισμα. Δεν προσπαθεί να πείσει. Προσπαθεί να εξεγείρει. Σε μία μάχη ζωής ή θανάτου τα λογικά επιχειρήματα κατά του μνημονίου από ένα σημείο και μετά αντί να βοηθούν, κάνουν τεράστιο κακό στον Λαό διότι δεν τον βοηθούν να εξεγερθεί.

Αρκετοί υπερασπιστές του εθνικού νομίσματος αντί να περιβάλλουν το εγχείρημα με ελπίδα και ζωηρά χρώματα, λένε ότι με το εθνικό νόμισμα «θα περάσουμε δύσκολα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε μία επιλογή ανατάξεως της οικονομίας μας».

Τώρα δεν είναι η ώρα για λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Τώρα είναι η ώρα της συγκινησιακής φορτίσεως. Η δραχμή είναι το απόλυτο φώς, η μοναδική σωτηρία. Το ευρώ είναι το απόλυτο σκοτάδι, ο απόλυτος εχθρός του Λαού.

Τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι οι πατριώτες και σωτήρες της Ελλάδος. Τα φιλομνημονιακά κόμματα οι προδότες και δωσίλογοι.

Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Όποιος δεν είναι με το εθνικό νόμισμα είναι με το χάος. Όποιος αρνείται την εθνική ανεξαρτησία και την έξοδο από την ΟΝΕ είναι πράκτορας γερμανικών συμφερόντων.

Όποιος ψηφίσει Πασοκ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΛΑ.ΟΣ, ή άλλο φιλομνημονιακό κόμμα είναι εχθρός του Λαού.

Ο βομβαρδισμός του κοινού με συναισθηματικώς φορτισμένες ειδήσεις και εικόνες, που ταυτίζουν το ευρώ με Αρμαγεδώνα, παρακάμπτοντας κάθε ανθελληνική επιχειρηματολογία θα βοηθήσει ένα σημαντικό ποσοστό του Λαού που έχει εγκλωβιστεί στα κόμματα εξουσίας και δεν είχε το χρόνο να πληροφορηθεί τις θέσεις μας να αλλάξει γρήγορα στρατόπεδο. Ο παράγων χρόνος είναι σημαντικός.

Πρέπει να δημιουργήσουμε πολλούς διαδικτυακούς σταθμούς και να εκπέμπουμε δελτία ειδήσεων για να σπάσουμε το μονοπώλιο πληροφορήσεως της φιλογερμανικής ληστοσυμμορίας. Τα δελτία ειδήσεων πρέπει να ετοιμάζωνται από έμπειρους συναγωνιστές με έφεση στην προπαγάνδα, καλή άρθρωση του λόγου, μουσική υπόκρουση και συναισθηματική φόρτιση.

Μέχρι στιγμής το αντιμνημονιακό στρατόπεδο δεν έχει δικά του δελτία ειδήσεων. Υπάρχουν χιλιάδες ιστολόγια με καταπληκτικές αποκαλύψεις αλλά χρειαζόμαστε δελτίο ειδήσεων σε τακτή ώρα, σε καθημερινή βάση. Το κόστος είναι ελάχιστο.

Όπως δημιουργούνται αυθορμήτως κινήματα και επιτροπές πολιτών τύπου «δεν πληρώνω» σε όλη την Ελλάδα, έτσι πρέπει να δημιουργούνται και επιτροπές αγκιτ-προπ(αγκιτάτσια-προπαγάνδα) σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε τεράστια ανάγκη από προπαγανδιστές και αγκιτάτορες. Από προπαγανδιστικό υλικό. Αλλά αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωση.

Η πρότασή μου είναι να οργανωθούν ομιλίες σε όλη την Ελλάδα για το πώς διεξάγουμε την προπαγάνδα, πώς συντρίβουμε την εχθρική προπαγάνδα, και πώς οργανώνουμε μία επιτροπή άγκιτ-προπ.

Όποιο κίνημα ή επιτροπή πολιτών ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου για την οργάνωση διαλέξεων πάνω σε ζητήματα διαφωτίσεως.

5 Μαρτίου 2012

12 σχόλια :

  1. Ένα κείμενο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την
    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μράβο ΕΟΣ το βρήκες πάλι.
    Πριν από ένα χρόνο μας τα είχες ζαλίσει με τη Σπίθα και μας έλεγες ότι ο Θεοδωράκης είναι ο νέος Χίτλερ.
    Τώρα σου πέρασε αυτό, και ετοιμάζεσαι να μας τα πρήξεις ότι ο Καζάκης είναι ο νέος Μουσολίνι.
    Συνέχισε έτσι.
    Δεν είναι λίγο να έχουμε κάτι να γελάμε σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βεβαίως και γελάμε, με άλλα όμως απ' αυτά που γελάς εσυ. Γελάμε με αυτά:

      - Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Όποιος δεν είναι με το εθνικό νόμισμα είναι με το χάος. Όποιος αρνείται την εθνική ανεξαρτησία και την έξοδο από την ΟΝΕ είναι πράκτορας γερμανικών συμφερόντων

      - Η διάδοση φημών ότι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα από γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, δήμους, σχολεία κλπ, και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, μαζί με εικόνες εξαντλημένων ηλικιωμένων και λιπόσαρκων παιδιών, κατ’ επανάληψη, θα προκαλέσει την οργή του κόσμου.

      - Τώρα δεν είναι η ώρα για λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Τώρα είναι η ώρα της συγκινησιακής φορτίσεως. Η δραχμή είναι το απόλυτο φώς, η μοναδική σωτηρία. Το ευρώ είναι το απόλυτο σκοτάδι, ο απόλυτος εχθρός του Λαού.

      Και μην ξεχνάς, γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος!

      Διαγραφή
  3. Όπως φαντάζομαι γέλαγες με διάφορα μέλη του ΕΠΑΜ που έκαναν την αντισυγκέντωση των κατοίκων στον Άγιο Παντελεήμονα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πια ότι ο 2ος ανώνυμος έχει απόλυτο δίκιο. Προσφέρεις άφθονο γέλιο!

    Υ.Γ. Οσον αφορά τη προπαγάνδα δεν βλέπω να ενοχλείσαι και να εξεγείρεσαι με την μεθοδική προπαγάνδα των δυόμιση χρόνων από τα ΜΜΕ, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο τον Προβόπουλο, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι εάν φύγουμε από το ευρώ θα έρθει ο Αρμαγεδδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, αυτή είναι η διαφορά μας!

      Είσαι και συ οπαδός των των τεχνικών χειραγώγησης που στηρίζονται στο ψέμα και στην απάτη για να εξασφαλίσουν την συναίνεση του κόσμου. Το ενδιαφέρον μαζί σου είναι ότι η φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" δεν σου αντιστοιχεί για μια ζωή παραμένεις στα "μέσα"...

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε redteam,

      ετοιμάζεσαι να κάνεις "μέτωπο" τον Καμμένο και μας το κρύβεις ή σε πρόλαβε ο Καζάκης;

      Υ.Γ.
      1) Τα ΜΜΕ και Προβόπουλοι και λοιποί δεν έχουν μείνει στον Γιωργαλά, έχουν εκσυγχρονιστεί, παίρνουν και κανένα διαφημιστή να τους πουλήσει το προϊόν, δεν είναι τόσο καραγκιόζηδες όσο ο Καζάκης.

      2) Το πρόβλημα δεν είναι όμως με τον Καζάκη, είναι ότι βρίσκει πολλούς αριστερούς - (μέσα στους οποίους συγκαταλέγεσαι και εσύ) - και τους έχει πείσει ότι ειναι ο φοβερός και ο τρομερός οικονομολόγος, αριστερός και σωτήρας της πατρίδας και του έθνους!

      Σε τέτοιους "αριστερούς" πράγματι, τέτοιοι ηγέτες τους αντιστοιχούν!...

      Διαγραφή
  5. Συντάκτης του κειμένου του ΕΠΑΜ είναι ο Ι. Αμυράς του "ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv", οποίος μια βδομάδα αργότερα διαγράφτηκε, όχι βέβαια για αυτό το ωραίο και διδακτικό κείμενο, αλλά για άλλους λόγους όπως φαίνεται και από εδώ:

    http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/680

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έκρυψα ποτέ μου πως θεωρώ ότι η πολιτική είναι τέχνη. Τέχνη πειθούς για πράγματα όμως που πιστεύεις ο ίδιος, τα βροντοφωνάζεις και δεν φωνάζεις επικοινωνιολόγους για να σε "φτιάξουνε". Ετσι ήταν ο Αρης, ο Τσε, ο Αντύπας, ο Κολοκοτρώνης, ο Σπάρτακος, ο Λένιν, και σήμερα ο Τσάβες, ο Κορέα, ο Μοράλες και όλοι οι ηγέτες της Λατινοαμερικάνικης Αριστεράς που βρίσκεται ακόμη σε νηπιακή κατάσταση.Τώρα εάν εσύ φοβάσαι Μέτωπο με τον Καζάκη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΑΑ και θέλεις σώνει και καλά να προσκυνήσουμε το Τσιπραίϊκο με τους "ταξικοδιεθνιστές" Μηλιό και Τσακαλώτο και μάλιστα άνευ όρων ώρα σου καλή.

    Υ.Γ. @ανώνυμο 09:07
    Μάλλον πολλούς απολιτικούς βρίσκει ο Καζάκης για να τους πείσει ότι είναι σωτήρας του έθνους και της πατρίδας, γιατί στους αριστερούς δυσκολεύεται και τον ξέρω προσωπικά. Δεν μπορώ όμως να ακυρώσω αυτά που λέει, γιατί τα λέει με θάρρος και ειλικρίνεια εδώ και δύο χρόνια όταν η Αριστερά δεν έλεγε- όπως συνεχίζε να μη λέει τίποτα. Γι' αυτό ξεκίνησε από το πουθενά και έφτιαξε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα, γιατί έχει καταλάβει την απόσταση που χωρίζει το λαό από το πολιτικό σύστημα σήμερα. Σ' αυτό πρέπει να του βγάλεις το καπέλο και εσύ που τον λοιδορείς γιατί κίνημα έτσι φτιάχνεται και όχι με μηχανισμούς και με μεταξωτές κορδέλες τύπου ΕΟΣ. Ο Καζάκης λέει κάτι συγκεκριμένο και κερδίζει - όσο κερδίζει- κόσμο. Η Αριστερά αλήθεια τι λέει; Τις αρλούμπες της ΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "H Αριστερά πρέπει να έρθει σε ρήξη με την παράδοση του βερμπαλιστικού πολιτικού λόγου που τον καταλαβαίνουν μόνο οι μυημένοι, του «να τα πούμε όλα για να γίνουμε πολυσυλλεκτικοί» με το οποίο τελικά κανείς δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του, του πολυσέλιδου προγράμματος που δεν παίζει κανένα πολιτικό ρόλο γιατί κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να το διαβάσει, της ωριαίας πολιτικής ομιλίας της οποίας το περιεχόμενο κανένας δεν θυμάται μετά το τέλος της. Χρειαζόμαστε λίγα και καθαρά πράγματα, στα οποία να επιμένουμε.

    Και αυτά τα λίγα πράγματα θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε τέσσερις βασικούς άξονες:

    1. Στην απόρριψη του Μνημονίου και την άρνηση πληρωμής του χρέους, ακόμα και αν αυτό σημάνει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
    2. Στην εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την επιβολή μορατόριουμ στην αποπληρωμή των χρεών των εργαζόμενων, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    3. Στην αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος μέσω της αποφασιστικής φορολόγησης του πλούτου και της δωρεάν πρόσβασης για όλους σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες όπως η υγεία και η παιδεία.
    4. Σε ένα επείγον πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας μέσω της αύξησης των δημόσιων επενδύσεων και της διευκόλυνσης των εργαζόμενων να πάρουν στα χέρια τους τη διοίκηση όσων επιχειρήσεων απειλούνται με λουκέτο.

    Είναι προφανές ότι οι προαναφερθέντες άξονες δεν εξαντλούν την αριστερή πολιτική πρόταση –μπορεί μάλιστα ορισμένοι να τους κρίνουν ανεπαρκείς. Αποτελούν όμως ένα παράδειγμα του ότι αυτή η πρόταση όχι μόνο πρέπει, αλλά μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες φράσεις. Έχουμε πράγματα να πούμε και μπορούμε να τα πούμε απλά και γρήγορα για να απαντάμε με πειστικότητα στο «κι εσείς τι προτείνετε».

    Από το άρθρο του Γιάννη Αλμπάνη στο Red Notebook με τίτλο "Και εσείς τι προτείνετε;"

    Άλλος ένα που υπέκυψε στα κελεύσματα της στάσης πληρωμών και της ρήξης με την ευρωζώνη και το ευρώ. Τρέμε ΕΟΣ γιατί και ο Δραγασάκης σε λίγο αυτό θα πει γιατί είναι η μοναδική λύση πια και θα μείνεις εσύ και ο Τσίπρας με τον Μηλιό και τον Τσακαλώτο παρέα με τον Παπαδήμο, τον προβόπουλο τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, την Μπακογιάννη και τον Κουβέλη να δίνετε τη μάχη υπέρ του ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΑΚΤΩΡΑ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΟ 1% ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΤΙΤΙΒΙΖΕΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ...ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ...ΚΑΙ?

      Διαγραφή
  8. αυτα που λεει το επαμ τα πιστευει για να κοψουμε εθνικο νομισμα δημευση του κινητου πλουτου του χρυσου των οφσορ των χρηματικων διαθεσιμων των 140 μεγαλων εταιρειων,αναδρομικη φορολογηση των πλουσιων εξοδο απο ευρω εοκ.Αυτα ολα τα πιστευουμε και καλως τα προπαγανδιζουμε.Ο σκοπος και τα μεσα ταυτιζονται.Αυτα που πιστευουμε αυτα παλεβουμε.Αντιθετα τα λαμογια της αριστερας μιλανε για σταση πληρωμων μεσα στο ευρω.Να σταματησουμε εμεισ να πληρωνουμε και να συνεχισει η εε να μασ δανειζει.Ποσο απατεωνασ μπορει να εισαι?Οσο ο τσιπρασ ο καμμενοσ ο καρατζαφερησ ο μαριασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ